A Nagy Szexszótár G-től Zs-ig: szavaink a szexre és a szexszel kapcsolatban

Írta Szexvital.hu 2020-04-28 0 Hozzászólás

Ha mindig is érdekelt, hogy mi a Pókemberezés, a pulykázás vagy a tuskózás, de eddig nem merted megkérdezni, hogy mit jelent, akkor ezt a cikket egyenesen neked találták ki. És akkor is, ha nem érted az Oroszlánkirály és a szex finom összefüggéseit.

Az előző cikkünkben már elkezdtük boncolgatni a témát, hogy mégis milyen szavakat használunk a szexre és milyen fogalmak kapcsolódnak még a szexualitás fogalomkörébe. Akkor az F-ig bezárólag jutottunk el, mi viszont szeretünk mindent a csúcsra járatni, úgyhogy nem kell pánikolni – itt a folytatás is.

Kezdjük rögtön egy régi ismerőssel, Mr. G-vel

G:

G-pont: a vagina belső falán elhelyezkedő, kb. 1-1,5 cm-es terület, amit átszőnek az idegek. Éppen ezért az izgatása – bár már rátalálni elég nehéz – igencsak kívánatos, mivel csikló- és hüvelyi orgazmus esetén is kéjesebb gyönyört biztosít.

Gerontofélia: ez az a jelenség, amikor extrém nagy korkülönbséggel váltaszt valaki szexpartnert.

Ginonudománia: az a fajta „perverzió”, amikor valaki attól lesz szexuálisan izgatott, ha letépi a partneréről a ruhát.

Gruppenszex: a tipikus mindenki mindenkivel csinálja esete, vagyis a csoportos közösülés.

Gumi: az egyik legnépszerűbb védekezési eszköz, ami a nem kívánt terhességgel és a nemi betegségek nagy részével szemben is véd. Más néven: kondom.

 

 

H:

Habcsók: az orális szexet követő közvetlen csók, amikor a nő még a szájában tartja az ondót.

Here, herezacskó: a here a férfi nemiszerv spermiumtermelő része, míg a herezacskó gondoskodik a herék védelméről és megfelelő hőfokáról.

Hímvessző: a férfi elsődleges, külső nemi- valamint szaporítószerve, a pénisz. Szexuális vágy hatására a hímtag megmerevedik, míg az elélvezés során ondót bocsát ki.

Homoszexuális: a saját neméhez vonzódó férfi.

Hüvely: a szűzhártya mögött elhelyezkedő női nemi szerv, ahová a pénisz behatol.

I:

Impotencia, impotens: merevedési zavar, illetve a közösülésre képtelen férfi.

In flagranti: ez bizony a hűtlenségen való rajtakapás, azaz a közvetlen tettenérés.

K:

Kéj: magas fokú szexuális vágyérzet.

Koprolália: durva, mocskos szavak használata a szexuális aktus során.

Korbácsolás: a BDSM egyik alap- illetve fenyítőeszköze a korbács, aminek segítségével finoman ötvöződik a kéj és a fájdalomérzet egymással.

Kikötözés: a párok klasszikus kedvence, aminek lényege a másik teste feletti teljes kontroll a szex során.

L:

Latex: a gumióvszer anyaga.

Leszbikus: saját neméhez vonzódó nő.

M:

Maszturbálás: más néven önkielégítés, amikor saját magunk izgatjuk a saját testünket, a nemi szervünket kézzel vagy akár más szexuális segédeszközzel.

Méh: női nemi szerv belső része, a megtermékenyített petesejt befogadó része, ahol a magzat is biztonságban fejlődik a terhesség során.

Mazochizmus: olyan személyiségtípust, illetve állapotot takar, melynek során a fizikai fájdalom és a megalázás elszenvedése okoz szexuális örömöt, valamint kielégülést.

Mérges Cowgirl: egy igazi átverős szexpóz. A nő van felül és miközben lovagolja a férfit, a fülébe súgja, hogy nemi betegségben szenved. Ezután a férfi minden erőlködése ellenére próbál a lehető legtöbb ideig rajta maradni.

Monogámia: egyetlen, kizárólagos partnerrel való szexuális kapcsolat.

N:

Naptár módszer: a női menstruációs ciklus, valamint a termékenységi napok nyomon követésével dolgozó védekezési módszer. Nem a legmegbízhatóbb védekezési forma és a nemi betegségek ellen nem is véd.

Nemi betegség: szexuális úton terjedő betegségek, enyhébb, súlyosabb és akár halálos kimenetelű is lehet. Megtámadhatják a nemi szerveket és az immunrendszert is, bakteriális úton és vírusokkal is fertőzhetnek. Ide tartozik például a HPV, a HIV, az AIDS, a szifilisz, a gonorrhea stb.

Netfilix and chill: felhívás keringőre, avagy virágnyelven jelezve, hogy nem csak filmnézésre lehet számítani…

 

 

O:

Ondó: fehéres-szürkés, esetleg sárgás színű folyadék, ami az ejakuláció során távozik a férfi testéből. Spermának is nevezzük, olyan kollodiális folyadék, amely a herék, az ondóhólyag, a Cowper-mirigyek valamint a prosztata-mirigyek váladékából áll össze és védekezés hiányában, megtermékenyítheti a női petesejtet.

Orális szex: a nemi szervek szájjal és nyelvvel történő kényeztetése, ami szolgálhat előjátékul, de fő fogásként is. Lehet szopás vagy nyalás, kísérheti orgazmus.

Orgazmus: ez a szexuális aktus csúcspontja, amit fizikai és pszichológiai öröm- és kéjérzet kísér. Nők esetében lehet hüvelyi és csiklóorgazmusról beszélni, míg a férfiak nemcsak a pénisz, de a prosztata izgatásától is elmehetnek.

Oroszlánkirály: a népszerű mesefilmből vett jelenet 18+-os változata: a férfi a saját kezébe lövelli ki az ondót, majd a spermával keresztet rajzol a nő homlokára. Esetleg még egy „Szimba” felkiáltással kísérheti a bátor tettet.

P:

Penetráció: a hímvessző tényleges behatolása a hüvelybe, a végbélbe vagy a szájba.

Perverzió: a normálistól eltérő szexuális érdeklődés, pl. a fétisek, amikor valami többre van szükség ahhoz, hogy megéljék a gyönyört.

Petefészek: a női ivarszerv, páros szerv, amelynek működése a nemi éréssel veszi kezdetét, majd a menopauza idején teszi le a munkát, azaz az ivarsejtek termelését.

Petting: szexuális örömszerzés, illetve orgazmus elérése tényleges behatolás nélkül. Különböző játékok, simogatások, csókok, orális szex is beletartozhat a petting fogalmába.

Pornó: vagyis felnőttfilm, ami kifejezetten a szexuális aktusokat mutatja be, a legtöbb esetben túlzó formában. Céljuk a szexuális izgalomkeltés. Ide sorolhatók még a házi szexvideók is, bár túlzásba esni egyik verzióval sem szabad.

Pókemberezés: a férfi itt szintén a kezébe élvez, majd az ondót Pókember laza hálókivető csuklómozgását leutánozva, a partnere arcába vágja.

Pulykázás: a férfi a herezacskóit a nő szemére helyezi, amitől a partnere arca leginkább egy pulykáéra hasonlít.

Prosztata: más néven a dülmirigy, ami a férfi nemi szervek szerves része és a húgycső környékén, a húgyhólyag alatt helyezkedik el. Többek között a prosztata által termelt folyadék az ondó egyik összetevője.

Prosztatamasszázs: a prosztata kézzel történő izgatása, általában a végbélen keresztül. Ínyenceknek való szexuális játék, nemcsak homoszexuális beállítottságú férfiaknak. Vannak olyanok, akik már pusztán a prosztata izgatásától el tudnak élvezni.

S, Sz:

Santorum: egy elég gusztustalan anyag. Összetevői az anális szex után a végbélből kifolyó ondó, bélsár és más testnedvek keveréke.

Síkosító: olyan zselészerű anyag, ami megkönnyíti a vaginális, az orális és az anális behatolást is.

Squirting: a női orgazmus egyik fajtája, amelynek során a női is ejakulál. Más néven a női spriccelős orgazmus.

Szadizmus: olyan személyiségtípust, illetve állapotot takar, melynek során a fizikai fájdalom és a megalázás okozása okoz szexuális örömöt, valamint kielégülést.

Szadomazochizmus: a szadizmusra és a mazochizmusra való nyitottság, és fontos szempont, hogy az adott aktustól, valamint partnertől függően, valaki akár egyszerre lehet szadista, illetve mazochista is.

Szexting: a mocskos, vágyfokozó üzenetek széles tárháza.

Szexuális erőszak: a partner beleegyezése nélkül végrehajtott erőszakos közösülés, illetve szexuális visszaélés. Bárkivel megeshet, férfiakkal és nőkkel, gyerekekkel és idősekkel egyaránt. Abszolút büntetendő kategória.

Szexuális segédeszközök: a szexuális élet, a nemi vágy fokozására szolgáló segédeszközök. Például vibrátorok, paskolók, péniszgyűrűk stb.

T:

Terhesség: védekezés hiányában, a spermiumok célba érésével létrejött megtermékenyítés.

Transzvesztitizmus: az ellenkező nem bőrébe bújás. Magába foglalja az ellenkező nem ruháinak hordását, de az ellenkező nem szerinti viselkedési formákat is.

Transzszexualitás: ez az állapot, amikor valakinek a fizikai és a pszichológiai neme eltér egymástól. Például férfi testben nőnek érzi magát vagy épp fordítva.

Tuskózás: a férfi önkielégítés szinonimája.

U:

Utójáték: a nemi aktust – jobb esetben – követő érzéki simogatások, apró kényeztetések, amolyan levezetésként.

V:

Vagina: más néven a hüvely, egy 6-10 cm hosszú cső alakú testrész, ami izgatás hatására széltében és hosszában is tágulhat.

Vibrátor: a pénisz formáját többé-kevésbé magára öltő szexuális örömszerző eszköz, amely vibráló-rezgő funkciójával fokozza az izgalmat. Számtalan fajtája között bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb darabot.

Tudjuk, hogy így sem teljes a lista, de azért nem semmi, hogy alapjáraton ennyi mindent fel tudtunk sorolni. Neked maradt esetleg valamilyen hiányérzeted?

Véleményed