Szereted a szexet? Ne félj kimondani!

Írta Szexvital.hu 2020-01-14 0 Hozzászólás

Nincs azzal semmi baj, ha szereted a szexet, megőrülsz egy jó orgazmusért és minél több szexuális fantáziáidat szeretnéd kiélni. De ne ess abba a hibába, hogy elfojtod ezeket magadban! Főleg most, amikor tőlünk is kapsz néhány pikáns tippet, hogy bugyiszaggató módon adhasd a partnered tudtára az élvhajhász énedet…

Bár a szexuális forradalmon már réges-rég túlvagyunk, mégis elég nehezen nyílunk meg, ha a szex kerül szóba akár egy baráti beszélgetés, akár a párunkkal lefolytatott csevej folytán. Valamiért még mindig tabusítjuk a témát, éppen ezért rengeteg olyan szexuális késztetésünket fojtjuk el, vagy rekesztjük meg a fantázia szintjén, amivel egyébként semmi probléma nem lenne.

Viszont az elfojtás senkinek sem használ

Se neked, se a párodnak, se a párkapcsolatotoknak, mert a kiegyensúlyozott szexualitáshoz egyszerűen hozzátartoznak az erotikus fantáziák és a szex szeretete. Hogy ne csak egy letudandó kötelességet láss benne, hanem egy valódi örömforrást, ami igen széles skálán mozoghat.

Tudomásul kell vennünk, hogy minden ember más és más, éppen ezért mást talál izgatónak, illetve vonzónak és máshol húzódnak a határai, így fordulhat elő, hogy egymástól akár teljesen eltérő szexuális vágyakkal rendelkezünk.

Azonban ezeknek az ítélkezéstől való félelem miatt nem merünk hangot adni. Tartunk a párunk negatív reakcióitól vagy a barátaink elítélő tekintetétől, a felháborodottságuktól, és attól, hogy miután megosztottuk velük a „piszkos” kis titkainkat, kevesebbre fognak tartani minket. Hogy a nagy vallomás után más szemmel néznek majd ránk.

Ezért van az, hogy kellő bizalom és önbizalom híján, inkább menekülőutakat keresünk, csak ne kelljen színt vallanunk a párunk előtt és felvetni neki, hogy mire is vágynánk igazából az ágyban. Ez a fajta hozzáállás főként abból adódik, hogy társadalmi szinten még mindig a szőnyeg alá söpörjük a szexet és ha a saját szokásainktól csak egy kicsit eltérő aktusról vagy fantáziáról hallunk, máris negatívnak bélyegezzük azt.

 

 

Ezért valljuk be nehezen, hogy szeretjük a szexet

Mert az ítélkezéshez és a feddő pillantásokhoz még csak nem is kell olyan nagy dolgokra gondolni, mint a BDSM vagy a különböző fétisek, esetleg a saját nemünkkel átélendő élmények. A feddő tekintetekhez már elég lehet az is, ha csak megemlítjük, hogy szeretjük, ha a párunk időnként rácsap a fenekünkre, vagy összekötözi a kezünket, esetleg a maga nyers valójában, kertelés nélkül bevalljuk, hogy imádunk dugni.

Idővel azonban, ha nem élhetjük ki a megvalósítható szexuális vágyainkat, az a párkapcsolatunk és a testi-lelki egészségünk rovására mehet. Ha ugyanis igazán ismer téged a kedvesed, akkor ő is észlelni fogja, hogy valami nincs rendben. Hogy már nem élvezed úgy a szexet, mint régebben, frusztrált és ideges vagy, kevésbé tudsz rá, a családodra, a barátaidra, a feladataidra koncentrálni. Neki is fel fog tűnni, hogy egyre jobban bezárkózol és nem fogja érteni, hogy miért, ez pedig csak újabb bizalmatlanságot szül közöttetek.

Pedig igazából az agy tehet mindenről

Tudtad, hogy az agyban jönnek létre a szexuális fantáziák? És bármily furcsának tűnik is első olvasatra, az érzéki vágy is az agyban generálódik. Persze azért a tudatalattink is hozzáteszi ezekhez a pikáns kis játszmákhoz a magáét, mivel egyrészt jelentősen befolyásolja a vágyat és annak irányát, másrészt akár tudatos, de a valóságtól mégis elrugaszkodó fantáziák létrehozásában is segédkezhet.

Olyanokra gondolj itt, mint például a leggyakrabban előforduló szexuális fantáziák: nők esetében a megerőszakolás, a kurva szerep, a szex egy idegennel vagy egyszerre 2-3 férfival. Ezek a tudatalatti által létrehozott fantáziák segítik a hölgyeket abban, hogy „bűnbocsánatot” nyerjenek, mert a tudatalattijukban valószínűleg még mindig bűnként tekintenek a szex nyújtotta élvezetre.

Ha a férfiakat vesszük górcső alá, akkor esetükben a gruppen, a kukkolás és a dominancia van ezen a szinten. És akkor ott van még a swinger kérdés is, ami mindkét nemnél elég nagy rizikófaktort jelent – persze csak olyankor, ha meg merik osztani ezt a fantáziájukat a párjukkal.

Úgyhogy haladj kis lépésekben – vagy vágd az arcába

Persze mint mindent, ezt is elkezdeni a legnehezebb, de az út végén rád váró számtalan orgazmus talán kárpótól a rögös kezdetekért. Éppen ezért mi csak azt tudjuk tanácsolni, hogy amit megosztásra méltónak ítélsz, azt igenis add a párod tudtára!

Hogy ezt milyen vérmérséklettel teszed, az a habitusodtól függ, ahogy az is, hogy verbális vagy nonverbális kommunikációval mondod el neki, hogy mennyire vágysz az izzasztó, fantáziadús menetekre.

 

 

Ha például a nemverbális jeleknél magadnál, mert egyelőre nehezedre esik szóban megfogalmazni a szex szeretetét, akkor a következő eszközök állnak a rendelkezésedre:

·       Harapd be érzékien az ajkaidat.

·       Tartsd a szemkontaktust.

·       Üzenj a szemeiddel: mérd végig tetőtől talpig úgy, hogy abba belebizseregjen minden porcikája.

·       A szeme láttára szívd meg a mutatóujjad.

·       Egyszerűen csókolj bele finoman a nyakába.

·       Játssz a hajával: tudtad, hogy a fejbőrben rengeteg olyan idegvégződés található, amitől fellobban a vágy?

·       Ne feledkezz el az érzéki érintésekről: egy kis simogatás itt, egy kis simogatás ott és máris kapható lesz a hancúrra.

·       Ha némileg drasztikusabb lennél, akkor akár a nemi szervénél is kezdheted a simogatást.

Amennyiben ennél már kicsit tovább mennél és a fantáziáidat is megosztanád a partnereddel, akkor a verbális és az írott kommunikáció minden mocskos fegyverét bevetheted:

·       Például a csábító, érzéki hangod, amivel felhívhatod a figyelmét egy finom, saját szabályok szerint játszott keringőre.

·       Suttogd a fülébe nyilvános helyen, hogy szerinted mi lenne a legideálisabb program, ha hazaértetek.

·       Írj neki egy hosszú-hosszú „szerelmes” levelet: de az érzelmeid taglalása helyett azt vesd papírra, hogy mégis mit csinálnál vele a legszívesebben az ágyban.

·       Persze ha úgy ítéled meg, hogy a partnered kedvelné a szerepjátékokat, akkor egy forgatókönyvvel is megajándékozhatod: ebben már csak az utasításaidat, a menetrendet és a várható végkifejletet kell kellően érzékletesen leírnod.

·       De ne feledkezzünk el a fentebbieknél lényegesen rövidebb mocskos üzenetekről, azaz a szextingről sem.

·       És természetesen a kellő helyen és a kellő időben, itt-ott felbukkanó pikáns post-it üzenetekről sem.

+ 2 bónusz tipp haladóknak:

Szerencsés esetben, a vallomásodat követően a párod is beavat téged a saját szexuális fantáziáiba, innen pedig nincs más hátra, mint előre: készítsetek közösen egy szextársasjátékot. Írjátok fel néhány megszámozott lapra, hogy a megvalósíthatónak ítélt vágyképeket. Emellett, ha a fantáziák igénylik, akkor vegyétek meg a hozzájuk szükséges szexjátékokat, valamint egy pár dobókockát. A folytatást talán kitaláltad már…

 

Ha pedig igazán bevállalós vagy és ismered a párod annyira, hogy nem sértődne meg rajta, készíts neki egy videót arról, ahogy maszturbálsz. Küldd el neki amikor távol vagytok egymástól egy sürgető üzenet kíséretében, hogy tudja mi vár rá akkor, ha végre hazaért. Az akciót pedig akár ezzel a kamerával is rögzítheted. 

Véleményed