Szexvitál leckék: Ismerd meg a squirting tudományát - Kifaggattunk egy szakembert a női ejakulációról

Írta Szexvital.hu 2020-01-06 1 Hozzászólás

A női ejakulációval már biztosan mindenki találkozott, ha máshol nem, akkor a képernyőn keresztül. A squirting magyarra fordítva spriccelést jelent, ami a szebbik nem orgazmusa során kilövellő vízszerű anyagra utal. De miből is áll pontosan ez a folyadék? Hogyan lehet előidézni? A férfiak miért imádják és a nők a való életben miért jönnek tőle zavarba? Iványuk Áron pszichológus szakértőt kérdeztük a témában:

Tulajdonképpen mi az a squirting?

A squirting a női ejakuláció, az a jelenség, amikor egy intenzív női orgazmus során a húgycsőből több összetevőjű folyadék távozik, a G-pont, vagy a klitorisz ingerlésének hatására.

Hányféle orgazmusra képesek a nők? Ez az úgynevezett "spriccelés" miért nem sikerül mindenkinek?

Alapvetően kétféle, a hüvelyi orgazmus és a klitorális, vagy csiklóorgazmus, mindkettő során előfordulhat squirting. A "spricceléssel" kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a pornófilmekben bemutatott szökőkútszerű kilövellések a valóságban átélt női ejakulációtól távol állnak, hiszen az általában nem ennyire látványos, intenzív. Egyes tudósok úgy vélik, minden nő tapasztal ejakulációt orgazmus közben, de sokszor az ilyenkor termelődő folyadék nem lövell ki, hanem visszafolyik a testbe. Mások azt mondják, a "spriccelés" tanulható, gyakorlás, ellazulás és odaadó partner, vagy nyugodt maszturbációs helyzet kell hozzá. Ami biztos, hogy a téma még sok kutatásra szorul és rengeteg a kérdés vele kapcsolatban.

Ilyenkor mi távozik a nő szervezetéből?

Alapvetően két fő összetevője van a női ejakulátumnak: egy része vizelet, egy része pedig prosztata-specifikus gén (PSA), melyet a női prosztata (Skene-féle mirigyek) termel. Gyakori tévhit, hogy a női ejakuláció pusztán vizelet és emiatt megjelenhet az ezzel kapcsolatos szégyen, de ez alaptalan. Többek között Emanule Jannini, olasz endokrinológus 2002-es vizsgálatában kimutatta, hogy a folyadék nem a húgyhólyagból, hanem a korábban már említett Skene-mirigyekből származik.

Aki így tud elélvezni, minden alkalommal így élvez el?

Nem, az ejakulátum mennyisége eltérő lehet, így lehet, hogy egyszer intenzívebb ejakulációt él át a személy, egyszer pedig olyan kevés folyadék termelődik, hogy annak távozása fel sem tűnik, vagy a folyadék ki sem jut a húgycsőből.

Mitől alakul ki ez a fajta orgazmus?

A G-pont, vagy a klitorisz erőteljes ingerlésének és egy intenzív orgazmus elérésének hatására, ami a Skene-féle mirigyekben termelt PSA kiürülését eredményezi.

Elsajátítható? Van valami tipp, hogyan érhető el?

Gyakori tipp, amit szakértők adnak a női ejakuláció eléréséhez, hogy ha az orgazmushoz közeledve olyasmi érzésed van, mintha pisilned kéne, akkor szorítsd össze, majd ernyeszd el az intim izmaidat, így az orgazmus elérésével egy időben a női ejakulációt is könnyebben elérheted. Ezzel együtt tuti tipp nincs erre, sok gyakorlás, nyugodt helyzet és az aktus élvezete azonban mindenképp szükséges hozzá.

Sok férfi rajong ezért a jelenségért. Mitől olyan szexi ez számukra?

Mert látványos és az újdonság erejével hat, a látvány pedig elsődleges a férfi szexuális vágy felkeltésében, az újdonság pedig mindkét nemnél segít a szexuális vágy hosszabb távú fenntartásában. Emellett az a férfi, akinek a női partnere ejakulációt él át, elmondhatja, hogy olyan jó a szex köztük, hogy a lánynak is ejakulációja volt, vagy eldicsekedhet azzal, hogy az ő párja képes erre. Ezzel együtt, a női ejakuláció nem jön el, ha görcsösen akarjuk, mert, ahogy korábban is írtam, egyik elsődleges "hozzávalója" a nyugodt, biztonságos környezet.

Érdekel több hasonló táma? Forró cikkekkel várunk a blogunkon!


A cikk szakértője Iványuk Áron pszichológus, aki Budapesten fogadja a klienseit. Ha úgy érzed, hogy szakemberhez fordulnál bármilyen kapcsolati nehzézség, önértékelési probléma, szorongás vagy szexuális probléma miatt, akkor keresd fel bizalommal a honlapján. 

1 Hozzászólás

Gusztos Zoltán:
Válasz

Nagyon jó. Igaz én még sajnos nem éltem at egy hölgyel sem. Iyet de orolnek neki ha egyszer, és utána mindig sikerülne el érnem ezt egy hölgynel.

Véleményed