BDSM-kiegészítők, a lazától a durvábbakig

Írta Szexvital.hu 2018-10-29 0 Hozzászólás

A BDSM kifejezés gyakran jelenik meg a szexualitással foglalkozó oldalak cikkeiben, a pornóoldalakon. És nagyon sokan alkalmazzák egyes elemeit úgy, hogy még csak nem is tudnak róla. Akik kevésbé jártasak a pornós fogalmakban, azok gyakran nem is igazán tudják, hogy mi tartozik a BDSM témakörébe, és hajlamosak azt hinni, hogy ez valami „beteg” dolog, valami egészen extrém játék, ami csak egy szűk rétegnek jön be.

Nos, éppenséggel a BDSM valóban lehet ez is, de olyan elemei is vannak, amik kifejezetten népszerűek, és rengetegen alkalmazzák a mindennapos szexuális együttlétek során. Nem hinnéd, hogy nálatok is előkerül ilyesmi? Pedig simán lehet, ugyanis nem feltétlenül brutális kiegészítőkre kell gondolni, néha egészen ártatlannak tűnő, apró kis fűszerként használt tárgyak is tartozhatnak ebbe a kategóriába.

Nézzük, mik azok, amik akár a te éjjeliszekrényed fiókjában is jelen lehetnek:

Nagyon érzéki, amikor nem látod a másikat, fogalmad sincs, mit fog tenni a következő pillanatban, igaz? A helyzet extra izgalmát az adja, hogy mivel nem látod a partner mozdulatait, nem tudsz rákészülni arra, ami következik, így teljesen váratlanul érhet. 

A dolgot tovább fűszerezi a kiszolgáltatottság, az a tény, hogy idejében ellenkezni sem tudsz, ha nem látod, mire készül a partnered. A szemet bekötni nem tűnik kifejezetten extrémnek, mégis a szemfedő a BDSM kellékek között valahol az alapfelszereléseknél foglal helyet.

A cuki kis szőrös plüssbilincsek is sokak fantáziáját megmozgatják. Ha a tiedet is, és a fiókodban is fellelhető belőle egy, akkor máris van még egy BDSM kiegészítőd, hiszen a kikötözés minden formája ide értendő valamilyen szinten. 

A bilincs egyébként kimondottan népszerű szexuális játékszer, hiszen kiválóan megadja azt az izgalmat, ami a kiszolgáltatottság érzésével jár. Még azok számára is izgató lehet, akik egyébként az ennél extrémebb élvezetektől tartózkodnak.

A BDSM azért természetesen nem merül ki ennyiben, elég széles a repertoár, így ha valaki mégiscsak szokatlanabb élvezetekre vágyik, gond nélkül ki tudja elégíteni az igényeit. 

bdsm-kiegeszitok

Milyen eszközök lehetnek még a BDSM palettán?

A rövid válasz erre az, hogy gyakorlatilag bármi, ami elősegíti az alá-fölérendelt szerep meglétét, megélését. De persze nem elégszünk meg ennyivel, felsorolunk néhányat azok közül a kiegészítők közül is, amik nem feltétlenül képezik minden hálószoba alaptartozékát.

  • Elektrosokk stimulálók: mindkét nem számára elérhetők ezek a szerkezetek. A működésük lényege, hogy elektromos áramot használva idéznek elő izgalmi állapotot, egy olyan érzést váltanak ki, ami egyszerre izgató, és már „túl sok” is. Tulajdonképpen arra jó, hogy a BDSM során a domináns fél játszadozzon az alárendelttel, izgassa és „kínozza” egyszerre.
  • Korbácsok és paskolók: Az igazi BDSM élményhez természetesen az ütések is hozzátartoznak, és nem feltétlenül csak kézzel. Különböző eszközök állnak rendelkezésre ahhoz, hogy végrehajtsd a „büntetéseket”, a játék részeként bántalmazd a másikat (vagy ő téged). Más-más kialakítású korbácsok, paskolók közül válogathatsz, mindenféle méretben és formában.
  • Maszkok és szájpeckek: Gyakran képezik a BDSM részét ezek a kiegészítők, hiszen a játék lényege, hogy az alárendelt fél teljesen kiszolgáltatott legyen – azaz még jelezni se tudja, ha valamit nem akar. A maszkra pedig a domináns félnek lehet szüksége, hogy elrejthesse az arcát.

Ezek a legáltalánosabb eszközök voltak, a skála természetesen tetszés szerint bővíthető akár dildókkal, vibrátorokkal, anális játékszerekkel – minden csak attól függ, mit használtok szívesen. Fontos tudni, hogy a BDSM játékok addig játszhatók, amíg mindkét félnek örömét szolgálják. Azaz csak illúzió, hogy az alárendelt fél teljesen kiszolgáltatott, és nem jelezheti még azt sem, ha valami ellenére van. Általában megbeszélnek a felek egy jelet, ami tudatja a domináns féllel, hogy eddig és ne tovább. És ilyenkor valóban azonnal meg kell állni.

Véleményed