A Nagy Szexszótár A-tól F-ig: szavaink a szexre és a szexszel kapcsolatban

Írta Szexvital.hu 2020-04-27 2 Hozzászólás

Gyönyörű nyelv a magyar, hiszen vannak olyan szavaink, amik csak úgy basszák a fülünket – vagy épp más testrészünket. Szóval, ha már itt a karantén és úgysincs mivel elütni az időt (mondjuk ehhez azért már volt némi hozzáfűzni valónk), összeszedtünk neked néhány olyan szalonképes vagy épp szalonképtelen szót, amit a szexre vagy épp a szexszel kapcsolatban használunk. Figyelem: akadnak közöttük kiváló szexting alapanyagok is!

Érdekes kérdés a szex-kérdés. Nemcsak magát az aktust vizsgálva, hanem a hozzá kapcsolódó szavainkat és a szex szinonimáit nézve is. Főleg azért, mert akár bevalljuk, akár nem, vannak olyan szavak a magyar nyelvben, amik beindítanak és őrült, csatakos kefélésre sarkallnak, míg mások alaposan alávágnak a romantikának.

Nézzük például rögtön a szexet, hányféle szinonimát használunk csupán egyetlen – bár igen élvezetes – tevékenységre. Ott van példának okáért a szeretkezés, a kamatyolás, a kufircolás, a prütykölés, a pöckölés és a töcskölés.

Eggyel magasabb fokozatra kapcsolva már mondhatjuk a toszást, a hanyatt döntést, a döngölést, a megfarkalást, a szexelést és a dugást is. Ha pedig az igazán kemény szexre szeretnénk utalni, akkor a baszás, a kúrás és a kefélés közül is válogathatunk.

Úgyhogy, ha a szex szinonimáiról van szó, akkor nemcsak a bőség zavarával szembesülhetünk, hanem a kifejezések között még egy fokozatossági sorrendet is felállíthatunk a gyengédebb aktusoktól kezdve az erőteljes menetekig bezárólag. Te milyen sorrendet kultiválnál?

 

 

De vissza a Nagy Szexszótárhoz

Számtalan olyan kifejezésünk van, ami lazább vagy szorosabb módon kapcsolódik a szexualitás témaköréhez. Úgyhogy jöjjenek most ABC-sorrendbe állítva azok a szavak, amelyeknek véleményünk szerint mindenképpen ott a helyük a köztudatban. Szóval lássuk az (Amerikai) pitét, tűzforrón tálalva! (CTRL+F-el rákereshetsz a téged érdeklődre!)

A-Á:

Abortusz: A terhességmegszakítás latin eredetű neve, küretként is ismerheted.

Afrodiziákum: szexuális ajzószer, ami fokozza a nemi vágyat.

AIDS: a HIV súlyos szövődménye, halálos kimenetelű nemi betegség.

Alávetett: a BDSM világában az engedelmeskedő, a magát a dominánsnak alávető fél.

Anális szex: a végbélben végzett aktus, még popószex, seggbekúrás néven ismerheted.

Anorgazmia: orgazmusra való képtelenség, általában pszichikai okai vannak. Férfiak és nők egyaránt szenvedhetnek tőle.

Antibébi tabletta: fogamzásgátló tabletta közkeletű neve.

Aszexuális, aszexualitás: a nemi érdeklődés teljes hiánya egy másik személy iránt. Aki esetleg aszexuális, az ugyanúgy maszturbál vagy érez nemi vágyat, épp csak nem érez késztetést arra, hogy egy másik személlyel szexeljen.

Ákosozás: engedély nélküli ráélvezés egy alvó nő hajára.

Ánusz: a végbélnyílás, ahol nemcsak az emberi salakanyag távozásának helye, de egy-egy erogénzóna is helyet kap itt.

B:

Baszás: a szex szinonimája, általában az erősebb, keményebb meneteket értik alatta.

BDSM: a dominancia és alávetettség finom játéka, amiben a kötözés és a fegyelmezés, valamint a szadomazochizmus is szerepet kap. Fontos, hogy a BDSM aktus során bármi megtörténhet, de csak közös megegyezéssel és a szex alapja a másik fél iránti bizalom.

Bilincs: a kikötözős szex egyik eszköze lehet, amivel a partnert rögzítjük például az ágyhoz, a BDSM-ben az alávetettség biztosításának egyik eszköze is lehet.

Biszexualitás, biszexuális: mindkét nem iránt nemi vágyat érző személy.

Botnővérek: hölgyek esetében olyan női ismerősök, akiknek ugyanazzal a férfival volt szexuális kapcsolata.

C, Cs:

Ciciszex: a mellek közötti területen mozog le-fel a pénisz, esetleg a mellekkel még külön rá is lehet egy kicsit szorítani. A terület egyébként az előnedvektől síkos lesz, ráadásul, ha kellően hosszú farok mozog, akkor akár a női szájig is elérhet. Itt a női partner kicsit még játszhat vele, finoman megszívva a szerszám hegyét.

Clitoris: a csikló latin eredetű neve, az egyik legérzékenyebb, legizgalmasabb, legizgathatóbb erogénzóna a női testen.

Coitus: a közösülés latin neve.

Coitus interruptus: megszakított közösülés, melynek során a férfi még pont az elélvezés előtt húzza ki a nő hüvelyéből a farkát. Az egyik legmegbízhatatlanabb, egyben legrégebbi fogamzásgátló módszer.

Cyber szex: olyan szexuális aktus, amelyben tényleges közösülés nem történik, hanem valamilyen digitális formában történik az elélvezés. Például szexting, videóchat stb.

Csiklóorgazmus: vannak olyan nők, akik csak a csikló izgatása során képesek orgazmusra, hüvelyi úton nem.

Csók: az előjáték, a szex, a szerelem szerves része, az ajkak összeérintése, finom harapdálása, a nyelvek érzéki játéka.

 

 

D:

Defloráció: a szüzesség elvesztése, egész pontosan a szűzhártya átszakítását jelenti.

Dildó: a hüvely és a G-pont izgatásához használható szexuális segédeszköz. Rezgő funkciója nincsen, így nem használatuk nem annyira izgató, mint a vibrátoroké.

Dirty Sanchez: anális szex után a férfi partner mindenféle tisztálkodás nélkül bajszot rajzol a partnere szája fölé.

Dom/ina: a mazochisták ideálja, aki a szexuális kielégülés érdekében uralkodik felettük. Magába foglalhatja a testi fenyítést – például a fenekelést, korbácsolást – és a megszégyenítést is.

E:

Ejaculatio praecox: a korai magömlés latin neve. Ennek során a férfi nem tudja kontrollálni, illetve késleltetni a magömlést, így az a vártnál előbb következik be. Például a hüvelybe hatolás előtt, vagy közvetlenül azt követően.

Ejakuláció: a magömlés, az elélvezés jele, melynek során az ondó a férfi húgycsövéből kilövellés-szerűen távozik.

Előjáték: az előjáték a szexet felvezető érzéki érintések, csókok, simogatások, amik meghozzák az étvágyat. Jelentőségét sokan lebecsülik, pedig az izgalomba hozás egyik legbiztosabb eszköze.

Eprezés: kevésbé kulturált nevén faszpofonnak is nevezik. Ennek során a férfi az orális szex alatt pofon vágja a nőt a farkával, ami eper alakú foltot hagy az arcbőrön.

Erekció: a pénisz merev állapotát jelöli.

Erogén zóna: olyan területek – idegközpontok a testen, melyek ingerlése fokozza a nemi vágyat. Például a csikló, a nyak, a térd, a mell, az alhas, a comb belső része stb.

Erotománia: más néven a kielégíthetetlen nemi vágy, folyamatos izgalmi állapot, nimfománia.

F:

Fallosz: a pénisz görögül.

Fasz: a pénisz erős szinonimája. I

Felláció: örömszerzés egyik legélvezetesebb módja, a farok szájjal való ingerlése.

Fenekelés: a szexuális örömszerzés egyik módja, amikor a fenékre mért ütésekkel, a fájdalommal fokozzák a kéjt. A BDSM egyik kedvelt módszere.

Fetisizmus: a szexuális vágy valamely tárgyhoz, testrészhez vagy aktusféléhez kötődik, fokozza a gyönyört. Extrém esetben, csak ezzel a „dologgal” tud az egyén kielégülni. Például lábfetisizmus.

Filterezés: a herezacskók mártogatása a női partner szájába. Egy kis nyalás itt, egy kis nyalás ott.

Franciázás: az orális szex diszkrét bája, vagyis neve.

Frigiditás: a nemi vágy teljes hiánya. A frigid ember se az önkielégítés, se egy másik partnerrel való szexuális kapcsolat iránt nem érez vágyat.

 

Ez lett volna a Nagy Szexszótár első része, de ne aggódj, nemsokára hozzuk a másodikat is! Addig is, írd meg nekünk, ha esetleg valami szerinted lemaradt az eddigi listáról!

 

2 Hozzászólás

Gusztos Zoltán:
Válasz

Nagyon jó szótár, és nagyon szuper szavak.

Éliás Jocó:
2021-10-03, 10:41:11
Válasz

"Pumpálás" szó is manapság divatos szó férfiak körében a szex szinonimáira

Véleményed