Vajon igaz a sztereotípia? Tényleg kevesebb szexre van szüksége a nőknek?

Írta Szexvital.hu 2020-07-06 0 Hozzászólás

A női libidó kétségkívül az egyik legizgalmasabb és persze legélvezetesebb dolog, amit újra és újra felfedezhetünk magunknak.  Főleg akkor, ha nem csupán a miértekre keressük a választ, hanem a hogyanokra is. Például: miért tűnik időnként úgy, hogy a nők kevesebb szexszel is elvannak? És ha ez férfiként neked nem elég, hogyan fokozhatod a kedvesed vágyát? Nos, ráléptünk a remélhetőleg nedves hadiösvényre és addig nem nyugszunk, amíg meg nem találjuk a mindenkit kielégítő választ!

Van az a sztereotípia, hogy a férfiak még a legyet is röptében elkapnák egy kósza menetre és bárhol, bármikor tettre készen állnak némi kufircra, hiszen jóval többször gondolnak a szexre, mint a nők. Emellett tartja magát az a közkeletű vélekedés is, miszerint a nők az esetek többségében csak akkor mennek bele a szexbe, ha minden klappol: a hangulat, a kedv, az idő és még néhány más finomság. A hosszú távú kapcsolatok szexuális mélypontjairól pedig még nem is ejtettünk egy szót sem.

 

 

Szóval a kérdés adott: tényleg jobban kívánják a szexet a férfiak, mint a nők?

A rövid válasz erre az igen lenne, de ne érjük be ennyivel: ássunk egy kicsit a titkok és a biológia mélyére. Néhány évvel ezelőtt, még a Chicagói Egyetemen készült egy széleskörű felmérés az amerikai szexuális szokásokról. Ebben a tanulmányban[1][2] többek között az alábbiakkal magyarázták a férfi és női nemi vágy intenzitása közötti lényeges különbségeket:

  1. A férfiak többet gondolnak a szexre és lelkesebben is keresik az alkalmakat

Ez nem túlságosan meglepő, nem igaz? Az már annál inkább, hogy a felmérés szerint a 60 év alatti férfiak naponta legalább egyszer gondolnak a szexre, míg a nőknek csak a negyede vallotta be, hogy gyakran gondol rá. Igaz, az mindkét nemnél megfigyelhető, hogy az évek múltával – és persze a rutin kialakulásával – egyre kevesebbszer vetődik fel bennünk a téma, de a férfinem még ilyenkor is legalább kétszer gyakrabban fantáziál egy kimerítő aktusról.

Emellett nem ragadnak le a fantáziánál, hanem keresik az alkalmakat, hogy valóra váltsák őket. Általánosításnak tűnik, de a kivétel természetesen mindig erősíti a szabályt: nem tesznek annyi előkészületet, mint a nők, sokkal spontánabbak, ha a légyott fizikai síkra tereléséről van szó.

  1. A nőknek kicsit komplikáltabb felkelteni a vágyát

A férfiaknak a szexuális izgalomhoz elég már csak meglátniuk is egy kivillanó mellet, sokat sejtető dekoltázst, vagy egy formás popsit, amit a ráfeszülő nadrág finoman kiemel, de a nő illata is hathat rá úgy, hogy a legszívesebben azonnal letépné róla a ruhát.

A nők libidójának ezzel szemben egy kicsit többre van szüksége: érzelmi biztonságra, az intimitásra, a megfelelő logisztikára, zavartalan környezetre és persze arra, hogy a partnere értsen a teste nyelven. Ismerje a teste erogén zónáit, tudja, hogyan kell hozzá nyúlni ahhoz, hogy a bugyinedvesítés mesterfokon menjen, ne csak ímmel-ámmal. Ráadásul, ha nincs rendben az önbizalma, akkor nem lehet egyszerű menetre számítani.

  1. De ott vannak még a korábbi rossz tapasztalatok és az orgazmushiány

Megoszlanak a vélemények a százalékokat illetően, de a nők 15-22%-a élete során egyetlen orgazmust sem él át. Se maszturbáció, se közösülés útján, akár csikló-, akár hüvelyi orgazmusról legyen is szó. Éppen ezért vannak sokan közöttük, akiknél ezen rossz tapasztalatok csökken a nemi vágy, hiszen úgy gondolják, hogy képtelenek az orgazmusra.

Ez egyébként fakadhat valamilyen genetikai rendellenességből, de ez a ritkább verzió. Ilyen lehet például az is, ha mondjuk hüvelyszárazság miatt fájdalom kíséri a behatolást, bár ezt síkosítókkal már lehet orvosolni.

Úgyhogy a legtöbb esetben az van a háttérben, hogy a női orgazmus tabusítása miatt nem ismerik eléggé a saját testüket, nem merik kitapasztalni, hogy mi a jó nekik az ágyban. És persze az sem segít a helyzeten, hogy a korábbi partnerek nem vették a fáradtságot arra, hogy segítsenek változtatni ezen a helyzeten.

 

 

  1. A kommunikáció hiánya

Az előző pont folyománya vagy épp oka – nézőpont kérdése – hogy a tabuk miatt a nők nem is igazán beszélnek arról, hogy a szexuális együttlét mennyire kielégítő számukra. Gyakran nem mondják el a partnerüknek, hogy mit csináljon másképp, esetleg milyen szexuális fantáziákat szeretnének kiélni, de arra sem kérik meg őket, hogy vessenek be valamilyen szexjátékszert, ami segíthetne orvosolni a problémát. Éppen ezért érdemes egyik félnek sem a homokba dugnia a fejét és nyíltan, őszintén beszélni az esetleges problémákról, vágyakról, tabukról.

  1. A két nem máshogy és eltérő idő alatt éli meg az orgazmust

 Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a nők és a férfiak eltérő idő alatt érnek fel a csúcsra. Míg a nőknek ehhez a behatolástól számítva olyan 10-20 percre van szükségük, addig a férfiaknak ehhez elég 7-14 perc is, de gyakran már a behatolástól számított 2-3 perc alatt megtörténik az ejakuláció.

Ráadásul az orgazmus ideje is más a két nem esetében, igaz itt a nők járnak jobban az élvezetek tekintetében: a gyengébbik nem gyönyöre 13-51 másodpercig tart, míg a férfiaké csupán 10-30 másodpercig.

Ezek az eltérések okozhatnak némi zavart az erőben, főleg az első esetben, hiszen a nők – hacsak nincsenek annyira felhúzott állapotban – nem fognak tudni olyan gyorsan elmenni, mint a férfiak.

  1. Az idő és a menopauza

Egy bizonyos kor fölött ismét a feje tetejére áll a hormonháztartás, hiszen a menopauza ideje alatt csökken a libidó fokozásáért felelős női nemi hormonok szintje, ami szintén káros hatással lehet a szexuális életre, a kéjvágyra.

Igaz, ez egyébként a hosszú távú kapcsolatok során is megfigyelhető, bár ekkor már mindkét nemnél tapasztalható a monotonitás, az unalom és a megszokás libidócsökkentős hatása, hacsak nem dolgozunk tudatosan azon, hogy ne aludjon ki a láng.

  1. Azok a fránya gyógyszerek

Bizony, egyes gyógyszerek hatóanyaga, vagy épp a fogamzásgátlóé szintén visszavetheti a hölgyek szexuális étvágyát. Ezt többek között azzal védhetitek ki, hogy mindig elolvassátok az adott gyógyszer vagy fogamzásgátló mellékhatásokra vonatkozó részét és ha a nemi vágy csökkenése is fel van tüntetve, akkor érdemes más gyógyszer, vagy fogamzásgátló módszer után nézni.

És akkor az olyan apróságokról még nem ejtettünk egy szót sem, mint a stressz, a kimerültség, vagy épp a nőkkel szembeni eltérő társadalmi és kulturális elvárások, szerepek. Ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők kevesebbszer kívánják meg a szexet.

 

 

Így fokozd a kedvesed vágyát – az ő örömére és a sajátodéra

Ahhoz, hogy se a párod, se te ne legyél lelombozva a kielégítetlen szexuális igények és frusztrációk miatt, érdemes megpróbálkoznotok néhány praktikával. Először is, vannak olyan természetes módok, amelyekkel simán hangulatba hozhatjátok magatokat.

Ilyenek például az afrodiziákumként ható ételek és illatok, amik igencsak felpörgetik a szexuális életeteket. Ha már eggyel tovább lépnétek, akkor a barátnőd biztosan imádni fogja az Intimate Earth Intense csiklóizgató gélt, amivel garantáltan megjön a kedve a hancúrhoz.

Fontos az is, hogy lépjek túl a megszokott pozíciókon és helyszíneken: dobjátok fel az aktust még ki nem próbált pozitúrákkal és persze az ágyat is hanyagolhatjátok, ha egyszer ott egy strapabíró asztal, a konyhapult, a kanapé, a fal, a fürdőkád vagy esetleg egy nyilvános helyszín… Váltsátok valóra a barátnőd szexuális fantáziáit, még ha egy kis BDSM-ről, mondjuk kikötözésről, elfenekelésről lenne is szó.

Tapasztald ki, hogy a barátnőd milyen orgazmusra hajlamos: ha inkább a csiklóorgazmus felé hajlik, akkor nyalakodj egy kicsit többet, de ha hüvelyi orgazmusra is képes, akkor vessetek be vibrátort, vibrotojást vagy akár párvibrátort is.

Persze az is fontos, hogy a játékosság megmaradjon a kapcsolatotokban, így akár egy frissítő masszázzsal is kimasszírozhatod belőle a stresszt, de akár a Hancúr Párbaj társasjátékkal is finoman oldhatod a hangulatot és fokozatosan építheted fel a vágyát. A többi már csak rajtatok áll!

 

[1] University of Chicago; Edward O. Laumann PhD.: The Social Organization of Sexuality: Sexual Practices in the United States

[2] Jama Network; Virgina A Sadock MD: The Social Organization of Sexuality: Sexual Practices in the United States - https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/387177

Véleményed