Téli afrodiziákumok, amikkel felkorbácsolhatjátok a vágyat

Írta Szexvital.hu 2019-12-22 0 Hozzászólás

Vigyázz mit veszel be a szádba: télen csupa olyan fűszer, étel, ital és illat kerül be az ünnepi repertoárba, amik igencsak meghozzák a szexuális étvágyat. Ezek az ínycsiklandó afrodiziákumok előszeretettel gondoskodnak ugyanis arról, hogy mindig pezsegjen a véretek és elegendő áramoljon belőle oda, ahova éppen kell…

Nyílt titok, hogy a nemi vágyat rengeteg dolog befolyásolja. Nem mindegy többek között, hogy a kapcsolatotok mely szakaszát élitek éppen, hogy mennyi ideje vagytok együtt és sikerült-e már „megszokni” egymást. Hiszen az teljesen természetes, hogy az eltérő párkapcsolati szakaszokban nem ugyanolyan intenzitással kívánjátok a szexet, a szenvedélyt és a kreativitást.

A párkapcsolat dinamikája is meghatározó lehet

A kezdeti fázisban például lángolnak még az érzelmek, pörögnek a hormonok és már egy óvatos kézfogástól is kisülnek a biztosítékok. Ezzel szemben, ha a kapcsolatotok közepén tartotok, amikor már „csak” takaréklángon perzsel a tűz, akkor apró trükkök bevetésével kell tennetek azért, hogy ne lankadjon a kéjes figyelem.

Ebben mondjuk nincs is semmi meglepő, mivel az emberi szervezet egy igen összetett mechanizmus. Ha ezt számításba vesszük, természetesen nem mindegy az sem, hogy mit eszel, iszol, illetve szagolsz, mert van néhány olyan fűszer és élelmiszer a természet tarsolyában, ami nem elhanyagolható mértékű vérbőséget okoz. A kellő helyen és persze a kellő időben.

Itt egyébként nemcsak arra gondolunk, amikor a szerszámod keményen állja a sarat, hanem arra is, amikor néhány huncut finomság hatására a hölgyek szája is áldozatul esik a vérbőségnek, a kitáguló hajszálereknek és annyira kipirosodik, aminek hatására egészen másféle ajkak jutnak majd a csábításra hajló férfiember eszébe.

Igen, többek között ezt okozzák az afrodiziákumok

Ezek a természetes vágyfokozók a legenda szerint az ókori görögök egyik istennőjéről, Aphroditéről kapta a nevét. Az ókori hitvilágban ez a gyönyörű, buja idomokkal megáldott női isten volt a szépség, a nemi vágy és a termékenység istennője, ennek fényében pedig egyáltalán nem meglepő a névválasztás.

A monda szerint ugyanis akármerre is járt-kelt a Földön Aphrodité, a lába nyomában olyan növények és virágok sarjadtak, amelyek elfogyasztásával kezdetét vehette a korabeli gruppenparti.

A legenda hitelességét évezredes távolságból már nehéz ellenőrizni, viszont az afrodiziákumok fizikai vagy pszichikai hatását manapság is van szerencsénk megtapasztalni. Főként az olyan ünnepi időszakokban, mint például a december, amikor a hideg és az ünnepek miatt különös figyelmet fordítunk az ételek és az italok megfűszerezésének.

Ha ugyanis nem figyelsz oda – vagy épp direkt gondoskodsz róla – akkor könnyen csurranhat, cseppenhet vagy épp csippenhet valami olyan a kedvenc falatodba, ami vérbőséget okoz, megnöveli a libidód és annyira felfokozza az agyban a szerotonin szintedet, hogy a legszívesebben azonnal fejest ugranál az ágyba.

Természetes afrodiziákumok: neked, neki, nektek

Kezdjük is rögtön azokkal a falatokkal, amik már bizonyítottak és könnyen csúsznak: az ünnepi időszakban az asztal dísze lehet a sikamlós osztriga, az érzéki kagyló vagy épp a nyelveket ingerlő kaviár. Ezeket az ínyencségeket nemcsak azért fogyaszthatjuk előszeretettel, mert hathatósan felkeltik a nemi vágyat, de segítenek az impotencia problémákon és a frigiditás leküzdésében is.

Ugyanilyen sikeresen keltheti fel a nemi vágyat a Káma Szutrában vagy épp az Illatos kertben is említett zöldspárga, amit már évezredek óta használnak vágyfokozóként. Szerencsére mellékhatása nem ismert, így, ha ez is az ünnepi vacsora része lesz, kellemes desszertben lehet utána részetek. Főleg akkor, ha azt némi gránátalma maggal is megfűszerezitek.

Ezzel szemben itt vannak még nekünk az olyan pikáns, vérbőséget okozó vágyfokozók, mint például a chili, a gyömbér, a fokhagyma – bár utóbbit a kellemetlen és roppant lelombozó szájszag miatt érdemes tabletta formájában fogyasztani, ha afrodiziákumként szeretnéd hasznát venni.

Ne menjünk el szó nélkül viszont a fűszerek mellett sem: a fahéj, az ánizs, a szegfűszeg, a kardamom és a sáfrány is finom kirándulásra vezet az érzékek birodalmába. Ráadásul a fahéj, az ánizs és a szegfűszeg illóanyagai a téli estéken szívesen kortyolgatott forralt borban is kiválóan fejtik ki a hatásukat. De a fahéjat javasolják még a kávéhoz is, ha igazán ütős párosításra vágynál.

Ugyanakkor itt van nekünk még az érzéki csokoládé is, ami a fentebb már említett boldogsághormont, a szerotonin szintjét növeli meg az agyban. Gondolj csak bele, ha például forró csokoládéként fogyasztod egy csipetnyi chilivel ízesítve, kirobbanó hatást érhetsz el vele!

Ha még tovább szítanád a lángot…

… akkor ne feledkezz meg néhány érzéki izgatószerről sem.

Főleg akkor, ha azok vágykeltő illatokkal támadnak, hiszen egy kellemes aroma is kiválthatja belőled a szexuális izgalmat. Éppen ezért érdemes kipróbálni például a feromon tartalmú parfümöket és füstölőket – nemcsak a barátnődnek, hanem neked is. Az orrunkban mintegy 5 millió receptor található, amiknek főként az illatok érzékelése a dolguk, így biztos lehetsz benne, hogy egy-egy finom buké továbbítva lesz a szexuális vágyért felelős központokba.

Persze ahogy a szájon át fogyasztandó afrodiziákumokat sem szabad túlzásba vinni, úgy az illatokkal is csínján kell bánni: parfüm esetén pár cseppnyi bőven elegendő a nyak és a csukló környékére, míg a füstölőből maximum 1-2 szál elégetése javasolt.

Ugyanakkor, ha nincs időtök és/vagy kedvetek kivárni, hogy hasson az elfogyasztott afrodiziákum, akkor használhattok ezeknél kicsit direktebb vágyfokozókat és stimulálókat is. Ilyen például a Szuperhős kapszula, vagy a mindkét nem számára ajánlott vágyfokozó cseppek, de kipróbálhatjátok a stimuláló krémek valamelyikét is.

Roppant erőteljes hatást érhettek el példának okáért az Intimate Earth Intense csiklóizgató géllel, amiből csupán egy borsónyi nagyságú adagra van szükség a finoman bizsergető érzéshez. Persze az urakról sem feledkezhetünk meg, hiszen számotokra az erekciót támogató krémek nyújthatnak segítő kezet abban, hogy kellően kemény legyél.

Ezek a készítmények természetesen nemcsak az esetleges libidó vagy impotencia problémák kezelésében segítenek, hanem a kissé már unalmassá, megszokottá vált szexuális életetek felpörgetésében is remek társak lesznek! Néhány masszázsolajjal kiegészülve pedig még nagyobb csúcsokra hághattok…

Véleményed