A kéjes kérdések etalonja: mi visz gyorsabban a csúcsra? A maszturbálás vagy a szex?

Írta Szexvital.hu 2020-05-04 0 Hozzászólás

Magunk között szólva, orgazmus nélkül nem élet az élet, és nélküle előbb-utóbb a párkapcsolat is igencsak aszályos tereppé válik. Persze a gyönyört nemcsak a partnereddel együtt érheted el, hanem a saját kezed vagy épp egy szexi játékszer segítségével is. Éppen ezért – és mivel a karantén alatt rengeteget tudunk gondolkodni – feltettük magunknak a nagy kérdést. Vajon mi visz gyorsabban a csúcsra – az önkielégítés vagy a szex?

Akár szólóban nyomod, akár a pároddal együtt hágnál a csúcsra, egy alapigazságot mindig tarts szem előtt: a jó szex titka elsősorban önmagunk, a saját testünk ismereténél kezdődik, így a lopott percekben vagy a magányos éjszakákon végzett önkielégítéssel remek felfedezőutakat tehetünk a különböző testtájékokon kalandozva.

Természetesen rengeteg olyan praktika van még az önkielégítésen kívül is, amivel gyorsabban és teljesebben átélhetjük az orgazmust. Ráadásul a párunkkal – partnerünkkel közösen, hiszen a pozitúrák, a helyszínek váltakozásával, a szerepjátékokkal, a szextinggel és a különböző szexuális segédeszközökkel bátran kísérletezgethetünk.

 

 

Na de mennyi az annyi?

Összességében elmondhatjuk, hogy az idő elég relatív fogalom, hiszen egy gyors orgazmus még nem jelent feltétlenül jó szexet is. Persze előfordulhat az, hogy még gyorsabban szeretnél a pároddal a csúcsra jutni, vagy még az esti sorozatnézés előtt egy kis gyönyörhöz juttatnád magad.

Mindazonáltal, a csúcsra jutás sebességénél nemcsak abban van különbség, hogy maszturbálással vagy szexszel éred el hamarabb az orgazmust. Nem, itt sajnos a női és a férfi nem között is mutatkoznak különbségek.

Példának okáért, kezdjük előbb a hölgyekkel. Abban az esetben, ha a nők a párjukkal – partnerükkel gyűrik össze a lepedőt, minimum 20 percre van szükségük ahhoz[1], hogy elérjék a csúcspontot, de a 25-28 perc még közelebb áll a valósághoz.

Ebben az időintervallumban természetesen nemcsak a behatolás, hanem már az olyan élvezetek is benne foglaltnak, mint amilyen az előjáték is. Ha szigorúan a behatolástól számítjuk az orgazmushajszát, akkor a kb. 10-20 perc közötti időtartam a mérvadó. Ebből egyébként az is egyértelművé válik, hogy az esetek nagy többségében a nőknek nagy szükségük van a hangsúlyos előjátékra.

Némileg rövidebb időre van szükségük az orgazmushoz akkor, ha a saját kezükbe veszik az irányítást vagy épp a vibrátorukba helyezik a bizalmukat. Ilyenkor már 5-15 perc alatt is eljuttathatják magukat a csúcsra, bár ehhez természetesen arra is szükség van, hogy rá tudják szánni a kellő időt önmaguk kényeztetésére. Vagyis ne egy lopott 5 percben próbálják meg az időtől és más stresszfaktoroktól sürgetve kielégíteni magukat.

A férfiaknak ezzel szemben némileg egyszerűbb a dolguk, mivel mindkét esetben hamarabb élik át a gyönyört. Maszturbálás esetén már 2-3 perc is elég az erősebb nem számára az orgazmushoz, míg előjátékkal és vaginális szexszel számolva 7-14 perc alatt jutnak el a forrpontra. Mindenesetre, az ejakulációra az esetek többségében már a hüvelybe hatolást követő 2-3 perc során sor kerül.

Bár az összevetésből ugyan az önkielégítés került ki győztesen, azért a gyors orgazmus nem feltétlenül jelent olyan intenzív élményt, amit egy jó szex adhat neked. Végül is olyan ez, mint amikor azt kell eldöntened, hogy egy szelet pizzával vagy egy három fogásos – esetleg romantikus – vacsorával csillapítsd az éhedet. Mindkét esetben kielégíted magad, de azért az a pizzaszelet mégsem ad annyira teljes élményt, nem igaz?

 

 

 

Amiért viszont nemcsak a szexre, hanem a maszturbálásra is szükségünk van

Mindannyiunknak más okoz örömöt, más lök át minket azon a vékony határon, ami az érzéki kielégüléshez vezet. És persze akadnak olyan mentális, vagy épp testi gátak, amelyek megakadályoznak abban, hogy élvezzük a szexet.

Éppen ezért, egy amerikai szexológus, Dr. Carol Queen arról beszélt egyik TEDx előadásában[2], hogy jó szex bizony nincs rendszeres önkielégítés nélkül.

Az önkielégítés miatt ugyanis:

  • megismerjük a saját testünket,
  • megértjük a működését,
  • felfedezzük az erogénzónáinkat,
  • azt is tudni fogjuk, hogy mire van szükségünk az orgazmushoz.

Emiatt szólóban is sokkal hatásosabban tudjuk kényeztetni magunkat, de a párunkkal együtt hódolva az élvezeteknek, neki is könnyebben át tudjuk adni, hogy hogyan juttathat el minket a csúcsra. Végső soron, a maszturbálás abban is segítséget nyújt, hogy legyőzzük azokat a mentális gátakat, ami miatt képtelenek vagyunk a párunkkal együtt élvezni a szexet vagy eljutni a csúcsra.

Ez azért is fontos egyébként, mert még az ’50-es években született Alfred C. Kinsey szexológus tollából az a tanulmány, ami azt mutatta ki, hogy azok a nők, akik korábban rendszeresen maszturbáltak, sokkal kielégítőbb nemi életet éltek és több orgazmusban volt részük, mint azoknak a nőknek, akik nem ismerték meg eléggé a saját testüket.[3]

Úgyhogy önkielégítsetek sokat – építsétek be a szexuális életetekbe

Még akkor is, ha esetleg párkapcsolatban éltek. Ne legyetek szégyenlősök egymás előtt, hiszen az egymás előtti önkielégítés olyan plusz fűszert adhat az együttlétekhez, amik felpezsdíti bennetek a vágyat. Hiszen egy önmagát kényeztető férfi és nő a partnere számára roppant vonzó, illetve izgató látvány. Szóval kezeljétek megfelelően a helyzetet…

Ha pedig nem szeretnétek csak a saját kezetekre támaszkodni, vessétek be az önkielégítéshez tökéletes nehéztüzérséget! Az uraknak a péniszgyűrű, a maszturbátor és a péniszvibrátor nyújthat kielégítő segítséget, míg a hölgyek a számtalan vibrátor, csiklóizgató, vibrotojás és gésagolyó közül válogathatnak. Bár a síkosító a legtöbbhöz erősen ajánlott…

 


[1] The Sun; Alison Maloney: This is the average time it takes a man to reach orgasm … and it’s a lot shorter than you think - https://www.thesun.co.uk/living/1837192/this-is-the-average-time-it-takes-a-man-to-reach-orgasm-and-its-a-lot-shorter-than-you-think/

[2] Youtube, TEDx Talks; Dr. Carol Queen: The nature of sexual inhibitions & fulfillment: Dr. Carol Queen at TEDxConstitutionDrive - https://www.youtube.com/watch?v=XU5CrFDTHkY&list=PLvWGaVdEmcjN6muzbhUDnH9jcubG0ptp0

[3] HowStuffWorks.com; Alfred C. Kinsey: Contributions to American Sexuality - https://health.howstuffworks.com/sexual-health/sexuality/alfred-kinsey-sexuality-dictionary2.htm

Véleményed