Izgalmas szexuális élet 50 felett? Ezekkel a pózokkal lehengerlő lesz!

Írta Szexvital.hu 2020-06-03 1 Hozzászólás

Ne dőlj be a sztereotípiáknak: az élet nem áll meg 50 éves kor felett! Nem kell félretenned a korábbi laza stílust, nem kell visszafognod magad, ha szórakozni akarsz és persze az intenzív, izgalmas szexről sem kell lemondanod! Persze lehet, hogy a tested változásai kicsit át fogják alakítani az aktusokat, de néhány új pózzal és kényeztető játékszerrel az orgazmusnak sem kell könnyes búcsút intened.

Egy dologban se a férfiak, se a nők között nincsen különbség: egy bizonyos kor felett a testünk változásai olyan mértékűvé válnak, amik kicsit átalakítják a mindennapjainkat. Hiszen míg korábban simán lesétáltunk egy nap 10-12 km-t, megmásztunk 4 emeletnyi magasságot a társasházban és hazacipeltünk a boltból némi élelmiszerutánpótlást, 50 éves kor felett már nem megy minden olyan flottul, mint korábban.

Többek között a falnak döntős, az asztalra felpakolós és a lábak ide-oda hajlítgatását kívánó pozitúrák sem. Emellett talán még a spontaneitás is veszít kicsit az erejéből, hiszen a férfi-női változókorral együtt járó hormonváltozások, a hüvely nedvesedésére és a merevedésre, az állóképességre is hatással lehet.

 

 

Gondoljuk csak végig: 50 éves kor felett a férfi és a női test is megváltozik

Természetesen a nőknek nagy könnyebbség, hogy végre nem kell többet a tamponnal vagy az egészségügyi betéttel vacakolniuk, de ettől függetlenül az ösztrogén szint csökkenése is negatív hatással lehet a libidójukra, míg férfiak esetében erről a tesztoszteron csökkenése esetében beszélhetünk. És egyik nemnek sem tesz jót a magas prolaktin szint, hiszen ez az a hormon, amiből, ha túl sok van, megöli a nemi vágyat.

Éppen ezért, férfiként a merevedési zavar az idő előrehaladtával egyre inkább előtérbe kerül, ami aláássa az önbecsülést, a magabiztosságot. Pedig fontos lenne észben tartani, hogy a biztosan meredező árbócnak nemcsak a hormonok tehetnek keresztbe, de a férfitest változásával együtt járó lelki okok is fokozhatják a problémát.

Szerencsére vannak olyan alkalmi potencianövelő készítmények vagy akár kúraszerűen alkalmazható potencianövelők, amelyekkel orvosolható a merevedési zavar. De természetesen vannak még helyi, érzéki kezelést lehetővé tevő erekció krémek, amik szintén hatásosak és hát igen, idővel a potencianövelő táplálkozásra is érdemes lesz nagyobb hangsúlyt fektetni, például a teákra.

A nőknél pedig a hormonális változások okozta libidócsökkenés mellett, azért a hüvelyszárazság, vagy az idősebb korban gyakrabban elkapható hüvelygyulladás is gátat vethet a felhőtlen hancúroknak. Mondjuk a hüvelyszárazság az egyik legegyszerűbben orvosolható probléma, hiszen a síkosítók széles választéka várakozik bevetésre készen: orgazmust segítő, vízbázisú, melegítő hatású, ízesített és anális síkosító is segíthet a hüvelyszárazságon.

A hüvelyflóra megóvása menopauza után még inkább fontos feladat, nemcsak az egészség, hanem az életminőség megóvása érdekében is. Mondjuk itt annyival nehezebb a pálya, hogy ha baj van, az gombás vagy bakteriális eredetű, amit általában az orvosok tudnak kezelni.

Éppen ezért ebben az életszakaszban már a megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni a fokozott intimhigiéniával. Például a teafaolajos mosakodó géllel és probiotikus tamponnal, de a játékszerek tisztítása is fontos feladat.

Azonban abban az esetben, ha a hormonok okozta változásokat félre is tesszük, még mindig kalkulálhatunk az ízületek és az izmok erőnlétének visszaesésével, az állóképesség romlásával, a rugalmasság elvesztésével, így a legtöbb akrobatikus póz kivitelezése már nehézséget okozhat.

De a szexre ettől még nem kell keresztet vetni

Nem fogunk hazudni: elképzelhető, hogy eljön az a pont, amikor a korábban kedvencnek számító kutyapóz, vagy a fentebb már említett falnál döngetés már nem lesz olyan kényelmes és élvezetes, mint korábban.

Ettől viszont még nem kell leírni a szexet, mert számtalan más eszközzel, praktikával és pozitúrával dobhatjátok fel 50 felett is az együttléteket. Végül is, a gyerekek már kirepültek, újra tiétek az egész ház és az összes szoba a lakásban, nem kell hozni-vinni őket az iskolába, de főzni, takarítani sem kell rájuk, vagyis több időtök marad egymásra, a kedvenc közös hobbijaitokra és a szexre.

A non plus ultra pedig az, hogy így már a hangokat sem kell annyira visszafognotok, mint korábban, olyan hangosak lehettek menet közben, amilyenek csak szeretnétek, ráadásul a nem kívánt terhességet is lehúzhatjátok a kockázatok listájáról. 

Ahhoz pedig, hogy megalapozzátok a hangulatot, jól jöhet néhány csipet fűszer. Például:

  • Időtök, mint a tenger: nem kell rohannotok sehova, úgyhogy most már nemcsak lopott percek jutnak az együttlétre. Itt az ideje újra nagyobb hangsúlyt fektetni a hosszas előjátékra és az utójátékra is.
  • Nem fognak rátok nyitni: úgyhogy nyugodtan elővehetitek a szexjátékokat is. Próbálkozzatok például csiklóvibrátorral, péniszgyűrűvel, de akár ki is kötözhetitek egymást.
  • Büntessetek érzékmegvonással: vannak olyan maszkok, amik ellehetetlenítik a látást, míg a szájpeckek a beszédet zárják ki az együttlétből. Érdemes megpróbálkozni ezekkel is.
  • De büntethettek az érzékek kiélesítésével is: mondjuk egy kis kikötözéssel vagy akár a mellbimbók finom húzásával, esetleg egy kis fenékpaskolással?
  • Vessétek be a szerepjátékot és az új helyszíneket: az évek-évtizedek múlásával nehéz lehet fenntartani a tüzet, főleg akkor, ha a fentebb említett testi változások is szóba kerülnek. Úgyhogy a legjobb megtörni a megszokott rutint és új bőrbe bújni, illetve kimozdulni a hálószobából és új helyszíneken szexelni, esetleg kipróbálni a publicot.

És persze a pózokról se feledkezzünk el

Mert vannak olyan pózok, amikkel igenis intenzív lehet a szexuális életed, még 50 éves kor felett is. Hogy melyek lennének ezek? Máris mutatjuk!

  1. Az ülő pozitúrák

Ezek közül a legismertebb minden bizonnyal az, amikor egy széken ülve, veled szemben rád helyezkedve meglovagol a kedvesed. Ilyenkor természetesen nemcsak ő élvezheti a mély penetrációt, de neked is igencsak kedvedre lesz a látvány, amit a fel-le pattogó melle nyújt. És ha szabad a kezed, akkor még a mindent a kéznek mondásnak is megfelelhetsz. De természetesen ezt is tovább lehet fokozni azzal, ha neked háttal ereszkedik a péniszedre, te pedig előre nyúlva kényezteted az ujjaiddal a csiklóját.

+  Bónusztipp: ha a háttal ülős verzió mellett teszitek le a voksotokat, akkor a szék elé tegyetek egy egész alakos tükröt, amiben látjátok magatokat a szex alatt. Ez mindkettőtöknél ki fogja verni… a biztosítékot.

  1. Cowgirl és fordított cowgirl

Talán mondani sem kell, hogy miért: mindkettőtöknek kellemes és kényelmes, rendkívül mély behatolást biztosít és még olyan finomságokkal is feldobhatjátok ezeket az egyszerű pózokat, mint például egy jó kis mellbimbócsipesz. Ezzel menet közben a végletekig fokozhatod a kedvesed vágyát.

  1. Álló és támaszkodó pozíciók

Azzal már akadhatnak gondok, ha esetleg a falra felpakolva szeretnél szexelni a pároddal, de ha ő esetleg neked hátat fordítva a falnak támaszkodik, vagy az asztalra hajolva tartja feléd magát, akkor így is szenvedélyes menetekben lehet részetek.

+ Bónusz tipp: ha az asztalos verzió mellett döntötök, akkor akár meg is kötözheted őt, hogy még kiszolgáltatottabb legyen neked. Esetleg egy pálcával még a fenekére is rácsaphatsz egy kicsit.

  1. Kis kifli és nagy kifli

Kényelmes, intim póz, amiben a penetráció hátulról történik meg. Lehet lassabb, vagy tempósabb, ráadásul a csiklóját és a száját is könnyedén eléred. Hogy mit kezdesz ezzel, az már csak rajtad áll…

  1. Az oldalra fordított 69

Ha a hagyományos 69-essel már meggyűlik a bajotok, akkor oldalra fordulva még mindig hódolhattok ennek a mókának. És egy kis ízesített síkosítóval fel is dobhatjátok a dolgot. De persze az orális szexre is van jó néhány variáció: ágyban fekve, állva, térdelve, arcon ülve… A lehetőségek tárháza szinte végtelen.

+1 Az örök misszionárius

Sokan lebecsülik a misszionáriusban rejlő lehetőségeket, pedig itt is éreztethető a férfidominancia. Ennek ellenére igen intim is, hiszen közel vagytok egymáshoz, a szemkontaktus is játszik, ráadásul a körkörös stimulálással, a CAT-al vagy épp a vállakra vetett, esetleg szétterpesztett lábakkal még ezt is fel lehet dobni.

Ugye, hogy 50 felett sincs vége a szexnek?

 

1 Hozzászólás

B. Lajos:
2022-09-18, 16:02:36, szexvital
Válasz

50 felett kezdődik csak igazán.A titok a változatosságban rejlik!

Véleményed