Amikor minden este mással bújsz ágyba – avagy a szerepjáték dinamikája

Írta Szexvital.hu 2020-03-02 0 Hozzászólás

Ki mondta, hogy ragaszkodni kell a kényelmes, de hosszú évek rutinjával a hátatok mögött már unalmassá váló együttlétekhez? Időnként bizony mindannyiunknak ki kell lépnünk a komfortzónánkból ahhoz, hogy újraélesszük a tüzet a kapcsolatunkban és ismét kéjtől remegve tépjük le egymásról a ruhát. Nos, a szerepjáték pont ehhez nyújt kéjjel teli, élvezetes segítséget.

Talán neked sem kell bemutatnunk a következő szituációt: egy több éves kapcsolatban egyszer csak elérkeztek ahhoz a ponthoz, amikor már ismeritek a párotok minden egyes rezdülését. Tudjátok, hogyan fog hozzátok érni, milyen pózok közül fog válogatni, de esetleg még az is kiszámíthatóvá válik, hogy a hét melyik napján fog megkívánni.

Az elköteleződés, az érzelmek ugyan még megvannak, de a tűz már kezdett alábbhagyni. A korábbi szenvedélyes, perzselő éjszakákat felváltották a még mindig kielégítő, viszont rutinos, unalmas szexek, amikben kb. annyi izgalmat találni, mint egy pohár vízben. (Bár legalább az is nedves.) Többek között ez a szexuális elhidegülés is közrejátszik abban, hogy egyszer máshol, nem a párunknál keresünk új kalandokat.

Hiszen mindannyian vágyunk az új ingerekre, az érzékiségre, a csontig hatoló szenvedélyre. Azonban, ha egyszer tévútra tévedtünk, annak a kapcsolatunk láthatja kárát – éppen ezért javasoljuk azt, hogy egy őszinte beszélgetést követően próbáljátok meg visszacsempészni a szenvedélyt a szexuális életetekbe.  A szerepjáték segítségével például pont erre kaptok lehetőséget.

 

 

Mert a szerepjáték újraindítja a vágyébresztő forgatókönyvet

Jogos kérdés lehet részedről, hogy végül is mi az a szerepjáték?

Sokan ugyanis tévesen azonosítják például a BDSM típusú, maszkokat, szájpeckeket, bilincseket és korbácsokat igénylő dominancia játékaival. Természetesen a szerepjáték során ezeket is kipróbálhatjátok, ha esetleg az lenne a forgatókönyv, hogy egy szado-mazo partin találkoztok egymással, vagy domináns – alávetett szerepre fájna a fogatok.

Azonban a szerepjáték ennél sokkal többről szól. Ez gyakorlatilag egy olyan folyamat, aminek a célja a szexuális izgalom fokozása a párok között, a személyiségüktől esetleg teljesen eltérő identitás magukra öltésével. A szerepjáték egyrészt lehetőséget ad arra, hogy kilépjetek a jól megszokott szerepeitekből[1]: a férj-feleség, barát-barátnő, anya-apa, kenyérkereső-háziasszony, vagy más, társadalmi elvárásnak való megfelelést segítő szerepből.

Ezek a szerepek és a hozzájuk kapcsolódó elvárások (például a kapcsolat működtetése, a gyereknevelés, a közös háztartás vezetése, a karrier építése stb.) hatalmas nyomást gyakorolnak mindkettőtökre. Főleg akkor, ha már jóval túl vagytok a kapcsolatotok kezdeti fázisán, amikor még csak randiztatok, ismerkedtetek, illetve incselkedtetek egymással, és időközben ráléptetek a közös felelősségvállalás rögös útjára.

Általában ilyenkor szokott előfordulni az, hogy a szenvedély is takaréklángra teszi magát annak érdekében, hogy elég energiátok maradjon a többi szerepetekben való megfeleléshez. Ekkor jönnek a szürke hétköznapok és a megszokott, komfortos, de mindenféle különösebb szenvedélyt nélkülöző aktusok. Úgyhogy időnként nem árt, ha esetleg kiléptek a komfortzónátokból és más szerepekben is kipróbáljátok magatokat.

 

Forgatókönyv a szerepjátékhoz

Ahogy arra már fentebb is céloztunk, minden egy alapos beszélgetéssel kezdődik. Ezalatt nemcsak azt kell tisztáznotok, hogy milyen szerepeket játszanátok el szívesen, hanem azt is, hogy milyen fantáziákat szeretnétek megélni. Most lehetőségetek van arra, hogy olyan vágyakat is valóra váltsatok egy jól megkomponált, biztonságos mederben, amiket addig esetleg elfojtottatok magatokban.

Itt nincsenek kényes kérdések és nincs ok a szégyenkezésre: „piszkos” fantáziái mindenkinek vannak és csak a habitusunktól függ, hogy mennyire adunk hangot nekik, vagy milyen intenzitással próbáljuk meg valóra váltani őket.

A lényeg az, hogy:

  • legyetek teljesen őszinték egymással,
  • mondjátok el a legféltettebb, legkínosabbnak érzett fantáziákat is,
  • szabjatok kereteket a játéknak: legyen például a biztonsági szó, amivel azonnal megszakítható a játék, ha esetleg valamelyikőtök számára túlságosan kényelmetlenné válna, de beszéljétek meg azt is, hogy milyen messzire vagytok hajlandók elmenni az adott szerepben, vagy mit csináljatok, ha mondjuk nyilvános helyen kezdtek és az egyikőtökkel kikezd egy idegen stb.

Azonban a nagy izgalomban a forgatókönyvről se feledkezzetek meg. Természetesen hagyjatok némi teret a spontaneitásnak, hiszen amikor újra magával ragad titeket a szenvedély, akkor ne a túlságosan szigorú szabály legyen az orgazmusotok kerékkötője. A forgatókönyvben inkább az eljátszandó szerepeket tisztázzátok és azt, hogy hogyan fogtok egymásra találni, milyen viselkedést várnátok a másiktól.

Ügyeljetek még az időzítésre is: aznapra amikor a szerepjátékot tervezitek, ne legyen semmilyen határidős munkád vagy más családi-baráti program beidőzítve. Elég lelombozó tud lenni mindkettőtöknek, hogy el kell halasztanotok azt, amire már annyira ráizgultatok…

További jó tanácsunk, hogy ne siessetek el semmit, hiszen a történet végigjátszása késlelteti, vagyis fokozza a várható orgazmust: éljétek bele magatokat a választott szerepekbe és eköré kanyarítsatok egy szexi történetet. Ami természetesen az ágyban végződik, vagy a falhoz döntve, esetleg az ebédlőasztalon – ez már csak a fantáziátokon múlik.

Ne féljetek a kiegészítőktől: mivel teljesen más karakterben fogtok egymásnak esni, mint egyébként nyugodtan használjatok olyan jelmezeket vagy öltözékeket, amik passzolnak az új szerepetekhez. Emellett ne feledkezzetek el a különböző szexuális segédeszközökről sem, hiszen egy másik ember bőrébe bújva könnyebben kezditek el feltérképezni például a vibrátorban, párvibrátorokban, anális izgatókban vagy wandokban rejlő lehetőségeket is.

 

 

A legnépszerűbb szerepjátékok

Mint szinte minden téren, így a szerepjátékok esetében is vannak kedvencek. A legnépszerűbb szerepjátékokról és a hozzájuk fűződő szokásokról egyébként a Psych N Sex készített egy igencsak széleskörű felmérést.[2]

Ennek alapján elmondhatjuk, hogy a top 5 szerepjáték a következő:

  1. Orvos és betege /nővér és betege,
  2. Prostituált és kuncsaftja
  3. Igazgató és titkárnője
  4. Szerelő és háziasszony
  5. Mester és alávetettje.

Ezeken kívül egyébként rendkívül népszerű volt még a fotós és modell, a tanár-diák, a sztriptíztáncos – néző, valamint a hatósági személy (például rendőr, titkosügynök, katona) és rosszul viselkedő felnőtt, de a pilóta és a stewardess szerepe is.

A tiéd ott volt a felsorolásban? Ha igen, ha nem – írd meg nekünk a cikk alatt kommentben! Aztán nőnap alkalmából egyet-kettőt valóra is válthattok a meglepetésdobozaink segítségével, nem igaz?

 

[1] drmichaelaaronnyc.com; Dr. Michael Aaron: The Use of Role-Play as a Means of Identity Exploration - https://www.drmichaelaaronnyc.com/use-role-play-means-identity-exploration/

[2] Psych N Sex; What is Roleplay? - https://psychnsex.com/roleplay/

Véleményed