A BDSM 3 alapszabálya

Írta Petra - Szexvitál 2019-03-05 0 Hozzászólás

Sokak számára ismeretlen fogalom a BDSM, bár kétségkívül több figyelmet kap a téma mióta megjelent, Christian Gray és Anastasia Steele szerelmét és különleges kapcsolatát bemutató könyv, valamint a film adaptáció. Azonban ahhoz, hogy valóban megérthessük a BDSM szex izgalmát, fontos legalább az alapokkal tisztában lennünk. Mai cikkünkben három olyan alapszabályt mutatunk be, melyek számtalan kérdést megválaszolhatnak, és segítségükkel könnyebben megérthetjük, mit rejt ez az egzotikus és erotikus világ. 

BDSM – Más világ

Akik még csak felületesen ismerkednek a szexnek ezen fajtájával, talán nem is tudják, de mozaikszó is sok mindent elárul erről a különleges és rejtelmekkel teli élvezetről. Hiszen magyarra fordítva a szavak a kötözés-fegyelmezést, dominanciát és alávetettséget valamint a szadizmus és mazochizmus fogalmakat jelölik, így talán könnyebb megérteni, hogy mi motiválja azokat, akik a szex ezen fajtájában keresik a gyönyör forrását. 

A BDSM olyan szintű bizalmat igényel a felek között, mely során képesek leszünk egy másik ember kezébe adni a teljes irányítást testünk felett, aki kedve szerint gyönyört és fájdalmat is okozhat hatalmával. 

Ahhoz, hogy szerepüktől függetlenül mindkét fél számára kielégítő és izgató legyen az úgynevezett szeánsz, a műfaj kedvelőinek muszáj volt pár alapszabályt elfogadniuk.

SSC – Fő a biztonság

Ez az alapszabály nagyszerűen igazolja, hogy a BDSM szexet kedvelők egyáltalán nem szenvednek semmilyen betegségben, csak a megszokottól eltérő vágyaikra az alá és fölérendeltségi viszony nyújt megoldást. Az angol rövidítés megfelelői a biztonság, a józanság és a beleegyezés. Tehát a résztvevő felek ennek az alapszabálynak a betartásával elfogadják, hogy végig vigyáznak egymás testi épségére, azaz például korbácsolásnál nem érhet létfontosságú szervet az ütés, vagy kikötözés esetén ügyelni kell rá, hogy a domináns fél véletlenül se szorítsa el alávetettje csuklójának ereit. 

A józanság, vagy épeszűség jegyében mindkét félnek figyelnie kell partnere testi és lelki épségére is, és amint bármelyik fél nem érzi jól magát, le kell állni mindennel. Szerepüktől függetlenül mindkettőjük élvezete a cél. 

A szabály magában foglalja a teljes beleegyezést, így a domináns szereplő sem élhet vissza hatalmával alárendeltje felett, és nem tehet olyasmit, amiben előzetesen nem egyeztek meg, és az együttlét során nem kényszerítheti egyik fél sem a másikat semmire, amit nem szeretne megtenni. 

RACK – A realitás talaján

Míg az SSC szabályok érthetőbbé és könnyebben elfogadhatóbbá teszik a BDSM-et a kívülállók számára, addig a RACK szabályok talán sokkal hűebben tükrözik a BDSM valódi szellemiségét, hiszen a RACK szabályok elismerik, hogy a legtöbb BDSM együttlét veszélyekkel és kockázatokkal jár. Erre utal a mozaikszó első szava, mely a risk, azaz veszélyt jelent, ami arra utal, hogy az együttlét során szükséges, hogy a résztvevők tisztában legyenek a lehetséges sérülésekkel és veszélyekkel, azonban ennek ellenére kölcsönösen beleegyezzenek a folytatásba. 

Mivel a RACK elismeri ennek a különleges erotikának a lehetséges veszélyeit, ezért felfogása szerint a BDSM szexben nem létezik a száz százalékos biztonság, ahogy nincs veszélyessége miatti tabu sem. A különböző tevékenységeket biztonságosabb és kevésbé biztonságosként értelmezi.

Szavak ereje

Talán az egyik legismertebb BDSM elem a biztonsági szó használata, melynek a kívülállók is könnyen megérthetik szükségességét és használatát. Ez az alapszabály lehetőséget ad arra, hogy az alávetett megállítsa a játékot túlzott fájdalom, vagy számára kellemetlen helyzet miatt az előre megbeszélt biztonsági szó használatával. A biztonsági szó kiejtésével a domináns félnek abba kell hagynia, amit csinál, hiszen elérte azt a bizonyos határt, mely alárendeltje számára kellemetlenné teszi az együttlétet. 

Szereted feszegetni a határokat? Elég bátor vagy a BDSM világához? Itt találsz hozzá eszközöket.

Véleményed