Fetisizmus és perverzió

Írta Szexvital.hu 2019-01-24 0 Hozzászólás

Ismerjük és gyakran halljuk ezeket a szavakat, de mit is jelentenek pontosan? Az olcsó pornófilmek már-már nevetséges lábfétis jeleneteitől a brutális BDSM akciókig sok mindent magában foglalhat. De akkor miért gondolunk mégis egyből valamiféle bűnös és elítélendő vágyra? Mit jelentenek a fetisizmus és a különböző perverziók a mindennapokban, és mi az, ami már tényleg sokaknak nem fér bele?

Mit jelent, ha valaki perverz?

A legtöbbünknek beindul a fantáziája, ha egy kivillanó mellbimbót, vagy izmos mellkast megpillantunk, esetleg egy túl rövid miniszoknya láttán, azonban vannak olyanok, akiknek több kell, vagy egészen más, hogy megéljék a gyönyört. Amikor valakiben nem a nemiszervek, hanem más testtájak, körülmények, történetek, vagy akár tárgyak keltik a szexuális vágyat, és egy idő után vágyaik tárgya nélkül képtelenné válnak a kielégülésre. Bizonyos mértékben mindannyiunkban jelen vannak különböző perverzebb, a megszokottól eltérő vágyak, legyen az akár egy új helyszín, akár egy szerepjáték párunkkal, vagy szokatlan eszközök kipróbálása, azonban ha vágyunk tárgyai függővé tesznek minket, és kórosan meghatározzák szexuális szokásainkat, az hatással lehet kapcsolatunkra és kihatással lehet mindennapjainkra is.

A fétisekről

Fétisről akkor beszélünk, ha valakiben a nemiséghez egyre kevésbé kapcsolódó dolgok váltják ki a szexuális vágyat egyre önállóbb formában. Ha az adott személy számára a tárgyak, ruhadarabok vagy testrészek már önmagukban is elegendővé válnak ahhoz, hogy felizgassák és kielégítsék az illetőt. Ez a tárgy vagy testrész szinte bármi lehet, amit csak el tudunk képzelni. 

A köznyelvben a szexuális fantáziák és preferenciák is a fétisek közé tartoznak, így talán könnyebb megértenünk a különbségeket fetisiszta és perverz között.

fetisizmus-es-perverzio-1

Egészséges fétisek megélése a mindennapokban

Sokféle szexuális fantázia és fétis kelthet vágyat bennünk, és ahhoz, hogy teljes és kielégítő szexuális életet élhessünk, fontos ezirányú vágyaink megélése is. Így tehát ne féljünk párunkkal megosztani titkos vágyainkat, egy meghitt beszélgetés keretében. 

Akadnak, akik nem csak szerepjátékok keretében szeretnek az elfenekelésre váró rossz kislány, vagy a szigorú tanár bácsi szerepébe bújni. A fenekelés során a puszta dominanciánál többről van szó, ami persze szintén gyakori fantázia sokak esetében. Az enyhe fájdalom és a következtében fellépő szexuális izgalom nem a véletlen műve, ugyanis a fenék és a comb találkozásánál egy rendkívül érzékeny terület található, ami sokak számára erogén zóna. Ha szeretnétek kipróbálni ezt a bűnös élvezetet, fontos, hogy figyeljetek párotok jelzéseire, nehogy komoly fájdalmat okozzatok neki a pálcával vagy paskolóval!

Mások attól indulnak be, ha kukkolják őket, vagy esetleg ők kukkolhatnak másokat szex közben. Bár a nyilvános szex és a nyilvánosan meztelenkedés illegális, de ha ez hoz lázba titeket pároddal, akkor találhattok erre kialakított klubokat, vagy tarthatsz sztriptíz bemutatót kedvesednek, ami garantáltan beindítja majd.

A bőr és latex ruhák és kiegészítők sokakban keltik fel a vágyat, hiszen az alakot szorosan követő latex ruhák önmagukban is igazán szexisek. Amennyiben pároddal izgatónak találjátok a különleges ruhákat és jelmezeket, a legtöbb szexshop kínálatában megtalálhatjátok az ízléseteknek leginkább megfelelőt, a tetőtől talpig takaró cicajelmeztől egészen a falatnyi bőr bikinikig.

A BDSM szexre kíváncsiak kaphattak némi ízelítőt a kötözés-fegyelmezés, a dominancia és alárendeltség és a szadizmus és mazoizmus fortélyairól a Szürke ötven árnyalata című filmekben. Azonban ebbe a fétisbe sok minden tartozhat a kikötözéstől és csúnya beszédtől kezdve egészen addig a skáláig, amikor a párok a másik megalázásában és a másiknak való fájdalom okozásában lelnek szexuális örömöt.

A legtöbb fétishez a kölcsönösség az egyik leglényegesebb pont, így fontos, hogy részletesen átbeszéljétek a játékszabályokat, hogy csak olyasmi történjen a szex során, ami mindkettőtök számára élvezetes. Akár "biztonsági szóban" is megállapodhattok annak érdekében, hogy ha túl hevülnének a dolgok, egyből tudjatok korrigálni. 

Tudtok jó tippeket "biztonsági szavakra"? Írjátok meg kommentben, hogy Nálatok mik a játékszabályok!

Véleményed