Mit jelent, ha megkívánod a szomszéd nőjét?

Írta Szexvital.hu 2020-04-15 0 Hozzászólás

A szomszédban talán még a fű is zöldebb és a domborulatok is ingerlőbbek. De ha fel is lobban benned a vágy, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit jelent a kapcsolatodra nézve, ha egy másik nő miatt áll vigyázban a szerszámod. Pusztán vágyról van szó vagy már érzelmekről is? Megmaradsz a fantázia szintjén vagy a tettek mezejére lépsz? Sokismeretlenes tehát az egyenlet, de azért igyekszünk megfejteni!

A címet olvasva egyáltalán nem csodálkoznánk, ha neked is egyből a Szomszéd nője mindig zöldebb című klasszikus jelent volna meg a lelki szemeid előtt, a zseniális Walter Matthau, Jack Lemmon és Ann-Magret főszereplésével.

Persze a filmben kissé más a helyzet, mint a bevezetőben vázolt szituáció, hiszen ott egyedülálló férfiak és nők között alakul ki a csetlő-botló kémia, így nem szembesülnek olyan érzelmi és erkölcsi dilemmákkal, mint amivel a párkapcsolatból kikacsintók találják szembe magukat.

Szóval a nagy kérdés továbbra is az, hogy vajon tényleg a párkapcsolatod halálát jelenti az, ha megkívánod a szomszéd nőjét? Végül is, azokon az időkön már régen túl vagytok, amikor a tesztoszteron dübörög végig a testeden minden egyes találkozásotok előtt és alig várod már, hogy a hajnali nap fénye a csatakos, meztelen testeteket ölelje körbe az összegyűrt ágyneműk között.

 

 

Úgyhogy férfiszemmel nézve sem egyszerű a helyzet

Éppen ezért érdemes először annak a végére járni, hogy miért kívánsz meg a párodon kívül más nőt is? Erre rögtön 3 válasz is adható:

 1. Hajt az ösztön, de nagyon

Hosszú-hosszú évezredek alatt kódolódott a férfinembe a fajfenntartás ösztöne, hiszen a kezdet kezdetén az ősemberek a törzs fennmaradása érdekében a lehető legtöbb utódot próbálták nemzeni. Emiatt az ősi törzsi társadalmakban még elvétve akadtak szigorúan vett családok, ezáltal a férfiak is kevésbé kötődtek a nőkhöz és a nemzett gyerekekhez.

Ezeket az évezredek alatt génekbe kódolt ösztönöket nehéz levetkőzni, még annak ellenére is, hogy ma már azért jelentősen átalakultak a nemek közötti, valamint a társadalmi viszonyok. Azonban ez a hajtás valahol mindig is benned lesz, így nagy tudatosságra és önuralomra van szükség ahhoz, hogy ne engedj az ösztöneidnek. (Persze ez azért a hölgyek esetében is így van.)

 1. A vizuális inger az érzékeidre is hat

Férfiként biztosan azt sem kell sokáig magyaráznunk, hogy egy feszes, kerek popsi, formás mell és egy érzéki mosoly milyen mozgolódást idézhet elő a boxeredben. Főleg akkor, ha a ti hálószobátokban már alábbhagyott a szenvedély. Szóval, ha az előnyös tulajdonságokkal rendelkező szomszéd csaj igencsak ingerlően hat a fantáziádra, abban semmi meglepő sincsen. Ez a szituáció férfiakkal-nőkkel egyaránt előfordul.

A kérdés ilyen esetekben inkább mindig az, hogy kezdesz-e valamit ezzel a fantáziával: azaz élvezed, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül megforduljon néhány piszkos gondolat a fejedben, vagy esetleg a tettek mezejére lépsz?

 1. Párkapcsolati problémáitok vannak

A felvetettek közül talán ez a legösszetettebb kérdés. Itt ugyanis elég sokfelé ágazhat a történet, hiszen a párkapcsolati probléma magában foglalhat:

 • érzelmi elhidegülést,
 • bizalomválságot,
 • bizonytalanságot a közös jövőtöket illetően,
 • „természetes” libidócsökkenést mindkettőtök esetében,
 • egészségügyi, szexuális eredetű problémákat,
 • és unalmassá váló, rutinszerű szexet.

Éppen ezért, ha nem szeretnéd megcsalni a párodat, viszont úgy érzed, hogy a vadászösztönöd feléledése figyelmeztető jel, fektess nagyobb hangsúlyt a kommunikációra. Ezen nemcsak a kapcsolatod jövője múlik, hanem a szexuális életed minősége is.

 

 

Ezért vannak döntések, amiket mindenképpen meg kell hoznod

Első körben azt kell eldöntened, hogy megmaradsz-e csak a fantázia szintjén? Az egyébként férfiak és nők körében is teljesen természetes dolog, hogy még akkor is megkívánnak másokat, ha épp párkapcsolatban élnek és mondjuk az önkielégítés során mást képzelnek maguk elé a párjuk helyett.

Emiatt felesleges ostoroznod magad, de akkor már érdekesebb a kérdés, ha úgy döntesz, hogy lépsz és kielégíted a vágyaidat – vagyis megcsalod a párodat, hiszen így a lelkiismeretfurdalás és a bizalom kérdésköre válik igencsak forró témává. Vagy az is előfordulhat, hogy esetleg ezt az új vonzalmat figyelmeztető jelnek tekintve leülsz beszélni a barátnőddel a problémáitokról.

Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatotokban még van tartalék és szereted a barátnődet, akkor mindenképpen fektessetek nagyobb hangsúlyt a kommunikációra. Talán elcsépeltnek hangozhat, de az őszinteség csodákra képes.

Hallgassátok meg egymást és közös erővel próbáljatok meg alakítani a kapcsolatotokon. Ehhez a korántsem egyszerű, időigényes folyamathoz van is néhány tipp a tarsolyunkban:

 • Kezdjetek el újra randizni egymással: ne csak otthon találkozzatok, hanem fedezzetek fel együtt új helyeket, keressetek egy olyan közös hobbit, ami kicsit kimozdít titeket a négy fal közül, és amiben mindketten örömötöket lelitek.
 • Ha komolynak tűnik a baj, kérjetek segítséget: párterapeuta és szexuálpszichológus tanácsait is megfogadhatjátok.
 • Figyeljetek arra, hogy legyen közös időtök: amikor zajlik az élet, könnyen maguk alá temethetnek mindkettőtöket a feladatok a munkahelyen, a háztartásban és a családban is. Éppen ezért állapodjatok meg abban, hogy ha törik, ha szakad, minden héten loptok magatoknak néhány közös órát, amit kizárólag kettesben töltötök el.
 • Adjatok hangot a problémáknak: ha valami esetleg nem tetszik, mondjátok ki, ne fojtsátok el magatokban. Végül is, néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
 • Osszátok meg a feladatokat: ne hárítsatok minden felelősséget és feladatot a párotokra, egyenlő arányban vegyétek ki a részeteket a háztartási munkákból, a kert gondozásából és a többi feladatból is. Ha ketten, esetleg közösen végzitek ezeket a „nemszeretem” dolgokat, gyorsabban haladtok vele és így több időt tölthettek majd el egymással.
 • Beszélgessetek: egy idő után könnyű beleesni abba a hibába, hogy a szokásos, hogy vagy és milyen napod volt kérdések után – amikre csak fél füllel és még ennél is kevesebb érdeklődéssel figyelünk – egy szavas válaszokkal rázzuk le a másikat és inkább a saját dolgainkkal foglalkozunk. Ahelyett, hogy valóban beszélgetnénk és érdeklődnénk, megosztanánk a véleményünket egymással a különböző témákban. Ezt a párod akár figyelemhiányként is értékelheti. Változtassatok ezen!

Ezekkel az alapvető, mégis sokszor háttérbe szoruló apróságokkal nemcsak a párod és közted lévő kötődést erősíthetitek meg, de a folyamatos érdeklődést és kommunikációt is fenntarthatjátok egymással. Hosszú távon pedig ez az egyik legfontosabb dolog.

Persze egy csipetnyi fűszer nektek sem árt

Főleg abban az esetben érdemes néhány érzéki dologgal ismét felébreszteni a szexuális étvágyat egymás iránt, ha már hosszabb ideje együtt vagytok. Próbáljátok meg visszacsempészni a játékos erotikát a kapcsolatotokba:

Nem állítjuk, hogy könnyű meló dolgozni a kapcsolatotokon, de ha nem szeretnéd, hogy idő előtt vége legyen, akkor megéri rááldozni magatokra a kellő időt és figyelmet. Úgyhogy kalandra fel!

 

Véleményed