Amikor arra gerjedsz, hogy költik a pénzed: bővebben a cash pig és a financial domination fogalmakról

Írta Szexvital.hu 2021-08-03 0 Hozzászólás

Egyeseknek talán prostitúcióval ér fel a legújabb fétis őrület, azaz a financial domination. Pedig a szexuális aktus még csak nem is minden esetben játszik szerepet benne… De mi az a financial domination és miért jó ez a cash pignek? Ebben a cikkben a BDSM egy újabb rétegéről rántjuk le a leplet.

A szex és az érzékiség világa amilyen színes, éppolyan félelmetes tud lenni. Főleg akkor, ha a fétisek kimeríthetetlen terepére tévedünk. Ez az szimpla halandók számára olykor egészen furcsa érzéki örömforrás ugyanis egyszerűen kimeríthetetlen.

Míg a szimpla lábfétis, a kikötözés vagy épp mellfétis már egyre elfogadottabbá válik anélkül, hogy ráaggatnák a bizarr címkét, itt az új őrület. Ami mellett szinte labdába sem rúghatnak a régről ismert fétisek: fedezd a financial domination és a cash pig fétist – aztán, ha van kedved, akár ki is próbálhatod.

 

 

Egy új fétis: mi a financial domination?

A financial domination egy viszonylag újkeletű fétis. Nem kifejezetten sugar daddy és sugar baby kapcsolatról van szó, hiszen a findom – ez a financial domination rövidítése – kapcsolatok többségében a szex még csak étlapra sem kerül.

Sőt! Az esetek többségében az egész ügyleg az online térben bonyolódik le, méghozzá chaten, Messengeren vagy más applikációkon keresztül. A financial domination végeredményben olyan kink, azaz fétis, aminek a célja a szubmisszív fél feletti pénzügyi kontroll. Hogy ez milyen mélységekig tart, az természetesen itt is – mint minden BDSM kapcsolat esetében – megbeszélés tárgyát képezi. A felek megegyezhetnek akár rendszeres átutalásokról, de akár egyszeri kifizetésekről is.

A kapcsolat lényege, hogy a szubmisszív fél gyakorlatilag alárendeli magát a domináns nőnek – vagy férfinek – oly módon, hogy átadja az irányítást a bankkártyája, netbankja és egyéb jelszavai felett. Ehhez természetesen rendkívül nagyfokú bizalomra van szükség, amit akár szerződésekkel is le lehet védeni. A BDSM kapcsolatokban használt megálljt parancsoló jelszót a pénzügyi dominancia esetében is megtaláljuk.

Hogy működik a pénzügyi dominancia a gyakorlatban?

Ami a financial domination megértéséhez nagyon fontos, hogy alapvetően az különbözteti meg a prostitúciótól, hogy a férfiak fantáziájának kiélésén van a hangsúly. Jelenleg olyan korban élünk, amikor a férfiak társadalmi megítélése nagyban függ a felhalmozott vagyon, illetve a bevételei mértékétől.

Mivel könnyű bekerülni a vagyon utáni hajsza körforgásába, vannak olyan férfiak – jellemzően 30-35 évesek – akik számára az jelenti az extázist, ha megszabadulnak a pénzügyi kontrolltól és a domina kezébe adják azt, akár a korbácsot. Ezeket a férfiakat szexuális izgalommal tölti el, hogy fokozatosan lemondanak az összegyűjtött pénz feletti kontrollról, hiszen napjainkban ez az egyik legelismertebb státuszszimbólum. Ha ezt egy gyönyörű kezébe helyezik és átadják maguk felett a teljes irányítást, az számukra gyakorlatilag az elvárt társadalmi szerepüktől való elszakadás tudatos, illetve szexuálisan is izgató formája.

A felek megállapodhatnak rendszeres átutalásokban vagy egyszeri, nagyobb összegű kifizetésekben is. A szubmisszív átadhatja a dominának a bankkártyáját, megadhatja neki a bankszámlája adatait, jelszavait. Egyes dominák olyan applikációkat is alkalmaznak – az ügyfeleik tudtával és hozzájárulásával – amivel átvehetik a kliens számítógépe fölötti uralmat és saját maguk kezdeményezhetik az utalásokat.

Megállapodhatnak egy bizonyos keretösszegben, hogy egy alkalom során maximálisan mennyit költhet a domina. Persze előfordulhat az is, hogy nem közvetlenül pénz átutalásában, hanem kisebb vagy nagyobb értékű ajándékok, például luxusnyaralások, márkás ruhák, táskák megvásárlásában merül ki az együttműködés.

Abban az esetben viszont, amikor pénzcserére kerül sor, a domina a megállapodás szerint képeket és számlákat küld arról, hogy mire költötte el a pénzt. Ezt a szubmisszív férfi a pénzügyi kontroll elvesztésének izgató bizonyítékaként éli meg.

 

 

A cash pig és az extrém financial domination

Az önkéntes pénzügyi kiszolgáltatottság kapcsán sok helyen találkozhatsz a cash pig fogalmával is. Ez gyakorlatilag a „malacpersely” jelentéstartalommal bír, hiszen a domina az alárendeltje pénzügyei felett gyakorol uralmat.

A lekicsinylőnek tűnő elnevezés nem véletlen, hiszen vannak olyan férfiak, akik a pénzügyi kiszolgáltatottságot egy kis megalázással fűszerezik meg. Ilyenkor például a domina vásárlás vagy utalás során telefonon, esetleg videóchaten keresztül alázza meg gúnyos megjegyzésekkel vagy „becenevekkel” az ügyfelét, ami tovább gerjeszti a szubmisszív fél izgalmát. A BDSM egyes vállfajaihoz hasonlóan, a financial domination esetében is elvárás a verbális agresszió.

Ennek még extrémebb fokozata az, amikor a férfi saját elhatározásából képernyőfotókat, intimfotókat és videókat vagy más, őt kompromittáló anyagot ad át a dominának. Ez az úgynevezett önkéntes zsaroltatás esete, amikor a szerepjáték újabb vállfaját ismerhetjük meg: a domina egészen addig nem teszi közzé ezeket az időzített bombával felérő anyagokat, amíg a cash pig teljesíti az elvárásait. Legyen szó akár utalásról, akár vásárlásról.

Pénzügyi dominancia: jól hangzik, de vannak veszélyei – mindkét félnek

Ahogy szinte mindennek, úgy a financial dominationnek is megvannak a maga veszélyei. A szubmisszív férfiak számára viszonylag nyilvánvaló, hogy ha csak nem készülnek fel megfelelően erre a fajta kapcsolatra, akkor annak könnyen pénzügyi ráfizetés lehet a vége. Nem beszélve arról, amikor a korábban önkéntes zsaroltatás igazira fordul.

Emellett pedig a findom is ugyanolyan addiktív lehet, mint az alkohol vagy a pornó. Csak ez kicsit drágább mulatság, ezért érdemes olyan leinformálható és megbízható dominát keresni, aki hajlandó nemet mondani, ha úgy látja, túl sokat költenél nála.

Másfelől a dominák számára is tartogat kihívásokat ez a szakma. Bár itt az esetek többségében nem kell áruba bocsátaniuk a testüket és még csak a kliensekkel sem feltétlenül kell találkozniuk, a kiégés veszélye őket sem kerüli el.

Alapvetően a findom dominák többsége 20-25 év körüli nő, akik igazából maguk sem mérik fel, hogy mivel jár ez a műfaj. A könnyű pénzkereset ellenére mások folyamatos megalázása vagy amikor fordítva sül el egy-egy helyzet, könnyen veszélyes helyzetbe sodorhatja őket. Éppen ezért kell mind a domináns, mind a szubmisszív félnek észnél lennie, ha financial domination kapcsolatot létesítenek. Ha pedig inkább maradnál a BDSM bejáratott ösvényein, itt találsz hozzá néhány szuper kelléket.

Véleményed