Mi a kink és miben több, mint a BDSM vagy a "hagyományos" szerepjátékok?

Írta Szexvital.hu 2018-09-27 0 Hozzászólás

A kink az angol szleng egyik közkedvelt kifejezése azokra, akik a szokatlan szexuális örömöket részesítik előnyben. Ebbe a körbe beletartozik a BDSM, a különböző fétisek, de a szerepjáték, vagy a különleges eszközöket igénylő tevékenységek is. 

Mindezek néhány évvel ezelőtt még tabutémának minősültek, mára azonban a népszerűségük és az elfogadottságuk is egyre magasabb. 

A szerepjátékok képezik a kink egyik legnépszerűbb altípusát. Ebben az esetben a főnök-beosztott, tanár-diák játékoktól kezdve az egészen különleges témákig (pl. gázszerelő-háziasszony, stb.) bármi bevethető. Ideje előkapni a Télapó-jelmezt, de akár azt is eljátszhatjátok, hogy ez életetek első együttléte. A lehetőségeknek csak a képzelőerőtök szabhat határt.

Apropó szerepjáték: ha egy kicsit bevállalósabbak vagytok, már beleszőhettek néhány BDSM-elemet is a sztoriba. Egy elfelejtett házi feladatért járó fenekelés, vagy egy engedetlen rab kikötözése izgalmas fűszere lehet majd a hálószobában töltött időtöknek.

A kink kategóriába tartoznak a fétisek is, amelyek a legváratlanabb formában is testet ölthetnek. A legismertebb közülük a lábfétis, ám ez közel sem foglalja magába mindazt, amit ez a különleges rajongás rejt. 

A fétis mindig egy adott testrészre vagy azzal érintkező tárgyra irányul – a fetisisztából ezek látványa, vagy a velük való kapcsolat létesítése ébreszt különösen erős vágyat.

A rajongók körében egészen ritka jelenségekkel is találkozhatunk. Akadnak, akik a napsütésben képesek igazán beindulni, de olyanok is, akiket a csiklandozás hoz lázba. Természetesen ide tartozik az exhibicionizmus, vagyis a nyilvános helyen történő aktus is. 

Ha távol a kedves…

Akkor sem kell lemondanod a különleges örömökről, ha a szerelmed elutazott. Ezek a szokatlan élmények ugyanis nem feltétlenül igénylik az aktust, vagy a személyes jelenlétet. 

A kink varázsa abban is rejlik, hogy a sexting, a chat és a telefon is remek eszköz lehet arra, hogy átadd magad a vágyaidnak a pároddal. 

Tudni érdemes, hogy a kink – akárcsak a BDSM – saját, különleges nyelvezetet használ. Ennek minden előnyét kihasználhatod akkor, ha már nem bírod az egyedüllétet és meginvitálnád a partneredet egy kis telefonos játékra. 

De mi a különbség a kink és a BDSM között?

A BDSM esetén egy komoly, szigorú szabályokat követő irányzatról beszélhetünk, ahol kiemelt szerephez jut a hatalom gyakorlása – ezzel párhuzamosan pedig a másik fél kiszolgáltatottsága. A BDSM a kink egyik alkategóriájába tartozik és bár keveredhet egymással többfajta érdeklődés is, nem egyenlő vele.

A kink ezzel szemben magában foglalja az összes különleges igényt, ami eltér a „vanília-szextől”, de nincsenek kőbe vésett szabályai, vagy bárminemű szigorú megkötései. Sokan vannak, akik kedvelik a kikötözést, vagy a fájdalom bizonyos formáit, mégsem feltétlenül hívei a szado-mazo iránynak, hiszen az ennél jóval többet foglal magába. 

Amennyiben úgy döntötök, hogy szeretnétek kipróbálni valami újat, fontos, hogy kellően tájékozódjatok a témában! 

A beöltözés vagy a sexting ugyan a testedre nem jelent veszélyt, ám számos olyan lehetőség is adott, amelyeket ha nem kellő körültekintéssel végeztek, komoly egészségügyi problémát is okozhat. Az orvosos játékok, a légzésszabályozás, de akár egy rosszul megválasztott segédeszköz is komoly kárt tehet a testedben.

Éppen ezért, ha szeretnéd meglepni magatokat egy igazán emlékezetes élménnyel, akkor szánjatok időt rá, hogy megismerjétek azt az élvezeti formát, amit szeretnétek átültetni a gyakorlatba. 

Mielőtt pedig belevágnátok a hancúrozásba, feltétlenül hagyjatok időt az előjátékra és legyetek fokozott tekintettel a párotok reakcióira, hogy elkerülhető legyen a baleset. Érdemes lehet síkosítót is beszereznetek, hiszen ez is megkönnyíti a kink játékok mkibontakozását és élvezetét. 

Amennyiben valamelyikőtök valamilyen krónikus betegségben vagy allergiában szenved, érdemes annak is utánajárni, hogy a felhasznált anyagok, segédeszközök, nem válthatnak-e ki allergiás reakciót. 

Ha pedig úgy érzed, hogy már igazán felkészültetek, akkor ne olvass tovább, irány a hálószoba!

Véleményed