Tabuk nélkül a szüzesség elvesztéséről – hogyan készülj az eseményre és mit csinálj, ha máshogy jön össze

Írta Szexvital.hu 2018-07-06 0 Hozzászólás

A szüzesség elvesztése mindenkiben maradandó emléket hagy, az viszont megosztó, hogy ez a tapasztalat pozitív vagy negatív. Akárhonnan nézzük a dolgot, valószínűleg az első együttlét alapot ad a szexhez való későbbi viszonyhoz. Ezt a cikket megnyugtatásként ajánljuk neked, ha még az esemény előtt állsz, és nosztalgiaként, ha már túlvagy a szüzességed elvesztésén.

Te mitől tartasz?

A szüzesség elvesztésével kapcsolatban mindenkiben más félelmek merülnek fel. Leggyakrabban ezek a tapasztalat hiányából erednek vagy a külsőségekre vezethetők vissza. A lányok általában szégyenlősebbek, bizonytalanok abban, hogy a testüket elég kívánatosnak fogja-e találni a partnerük, míg a fiúk a korai magömléstől tartanak.

Persze az ismeretlen terep miatt ez érthető, de az aggályt lényegesen csökkenti, ha tudatosan készülsz az első aktusra. Többek között olyan partnert választasz, akiben maximálisan megbízol. Ha meg tudod vele beszélni az aggodalmaidat, akkor nagyobb nyugalommal vágsz bele életed egyik meghatározó élményébe.

Ha a külsődre vezethető vissza a benned lévő gát, akkor fontos, hogy először te fogadd el magad – a hibáiddal együtt. Nem kell tökéletesnek lenned, mert aki le akar veled feküdni, az valószínűleg egyébként is vonzónak talál – vagyis ezen feleslegesen nyugtalankodsz.

Tabuk nélkül a szüzesség elvesztéséről – hogyan készülj az eseményre és mit csinálj, ha máshogy jön össze 1

Kísérletezd ki a tested reakcióit

Persze vannak, akik nem emiatt izgulnak. Talán te is azok közé tartozol, akik nem tudják, hogyan fog reagálni a testük éles helyzetben, milyen érzés lesz az első orgazmus vagy mi a teendő, ha jön az ebben az esetben természetesnek számító vérzés.

Ezek nagy részét ki lehet küszöbölni azzal, ha előtte megismered a saját tested. Szerezd be az ehhez szükséges játékszereket (itt találod a nőknek, itt pedig a férfiaknak való termékeket), és próbáld ki őket, amikor egyedül vagy. Mielőtt beveted őket, nézz utána, melyiket hogyan kell használni.

Ha tudod, melyik testrészeid az igazi erogén zónáid, azzal megkönnyíted a párod dolgát. Lehet, hogy a hasad oldala, a fülcimpád vagy a combod lesz a befutó, de itt olvashatsz néhány meglepő pontról, ami izgalomba hoz – lehet, hogy van olyan, ami nálatok is beválik.

Nem akarjuk kikerülni a vérzés kérdését sem. Bár ez minden lánynál másképpen nyilvánul meg, a legjobb, ha felkészültök arra, hogy lesz mit kimosni utánatok. Ahhoz, hogy elkerüljétek a nagyobb baleseteket (vagyis összevérezzétek az egész ágyat), jobb, ha egy törölközőt terítetek magatok alá a behatolás előtt.

Ne legyen nyomás

Nemcsak a partner, hanem a környezet megválasztásának is nagy szerepe van. Igyekezzetek olyan időpontot kiválasztani, amikor csak ketten vagytok otthon, és az is lényeges, hogy elég időtök legyen. A kapkodás elveszi az egész varázsát, nem biztos, hogy sikerül ráhangolódnotok az eseményre, ezzel pedig szinte biztos, hogy negatív élményben lesz részetek.

Ha már szóba került az idő: az sem mindegy, milyen gyorsan „estek túl” rajta. Erre vonatkozóan persze nincsenek kőbe vésett szabályok, nektek kell éreznetek, mikor vagytok erre készen.

Tudjuk, hogy a média és a pornófilmek azt sugallják, hogy a szexnek nem kell nagy feneket keríteni, de ez nem igaz. Gondolj arra, hogy ha az első együttlétnek nem adod meg a módját, akkor később is nehezebben fogod értékelni a testi együttlétet, és hajlamos leszel az érzelmeket félretéve egy biológiai szükségletet látni benne.

Pedig ennél többről szól. 

Ha nem úgy jön össze, ahogy elképzelted

Persze van egy tökéletes forgatókönyv a fejedben. Elképzeled, hogy minden tökéletesen alakul, elsőre sikerül egymásra hangolódnotok, nem lesz gond az óvszer felhúzásával és mindketten eljuttok a csúcsra.

De ahogy némelyik buli, úgy ez sem biztos, hogy így alakul. Elképzelhető, hogy egy ponton eltörik a dolog – vagy egyáltalán nem jön össze. Ilyenkor sem kell kétségbe esned, ez nem azt jelenti, hogy ügyetlen vagy és esélyed sincs arra, hogy igazi lepedőakrobata legyél.

Az első alkalommal az egyik legfontosabb dolog, hogy levetkőzzétek egymás előtt a gátlásaitokat. Hidd el, ez többnyire a figyelmességen múlik, az apró, finom érintések pedig az ellazulásban segítenek.

A nők nagy része odavan a romantikáért, de ha neked ez teljesen idegen, akkor kár erőltetni. Ha a lágy zene vagy a gyertya nem a te asztalod, akkor meglepheted egy csokor virággal vagy előjáték közben finoman megmasszírozhatod a párod hátát.

Tabuk nélkül a szüzesség elvesztéséről – hogyan készülj az eseményre és mit csinálj, ha máshogy jön össze 2

3 jótanács nagy pillanathoz

1. Csak akkor kerüljön sor a behatolásra, amikor mindketten elég nedvesek vagytok. A gátlások miatt előfordulhat, hogy egymás izgatása ellenére nem éritek el a megfelelő hatást. Ilyenkor sincs gond, használjatok síkosítót.

2. A balesetek elkerülése érdekében gondosan ellenőrizzétek, hogy jól tettétek-e fel az óvszert. Nem ciki, ha az elsőt nem sikerül rendesen felhúzni, de ha gondok voltak vele, akkor inkább bontsatok fel egy másikat.

3. Ne ronts ajtóstól a házba: fokozatosan helyezd be a péniszed a lány hüvelyébe, és lassan kezdj el mozogni benne. Ezzel elkerülheted, hogy fájjon neki az együttlét.

Véleményed