Korai magömlés megszüntetése természetesen

Írta Szexvital.hu 2018-06-05 0 Hozzászólás

A legtöbb férfi találkozott már a jelenséggel, ha máskor nem is, de a tini évek alatt mindenképpen. Ez egyáltalán nem egyedi eset, semmi szégyellnivaló nincs benne, mivel napjainkban a férfiak egyharmadát érinti. Cikkünkben megpróbálunk segíteni a korai magömlés megszüntetésén természetes módszerekkel.

A korai magömlés meghatározása és lehetséges okai

Azt a jelenséget nevezzük korai magömlésnek, amikor a férfi nem tudja szabályozni az ejakuláció idejét, vagyis már minimális stimulációtól még a behatolás előtt, vagy közvetlenül utána következik be az orgazmus. Okai lehetnek mind lelki, mind fizikai eredetűek egyaránt, amik általában a következők:

Kisebbségérzet, komplexusok, önértékelés zavara, esetleges elégedetlenség a pénisz méretével.

Teljesítmény-, illetve megfelelésikényszer, a családon belüli hatalmi harcok kompenzálása, az lehetséges dominancia hiányának a következménye.

Ahogy a gátlásosságról szóló cikkben kifejtettük, ha a vallási előélet bűnként tekint a szexualitásra, akkor az okozhat szorongást és korai magömlést.

A férfi nemi szerv nem igényel feltétlenül előjátékot, mivel az a szex időtartamát rövidítheti meg, így túlingerlés hatására is bekövetkezhet a korai magömlés.

Előzetes párkapcsolati gondok, illetve a jelenlegi kapcsolatból eredő problémák is generálhatják a korai magömlést, ami frusztrációhoz vezet. Erre főleg akkor kell gondolni, hogy ha újkeletű a probléma, tehát a megelőző időszakban nem jelentkezett ehhez kapcsolódó dolog.

Korai magömlés megszüntetése természetesen 1

Mik a lehetséges gyógymódok a korai magömlés megszüntetésére?

Nagyon jó hír, hogy mint minden problémára, erre is van gyógymód, nem is kevés. Léteznek rá természetes, illetve orvosi rendelvényhez köthető gyógyszeres kezelések is.
A természetes gyógymódokon belül is megkülönböztetünk olyan variációkat, mint gyakorlatok, amiket alkalmazva mi dolgozhatunk rajta, hogy jobb legyen, valamint szájon át bevehető és lokálisan ható készítményeket.

A kívülről alkalmazható készítmények között nagyon népszerűek a késleltető spray-k és krémek, amik olyan hatóanyagot tartalmaznak, ami késlelteti az orgazmust. Ennek az egyetlen hátulütője, hogy ugyanígy a partnerre is hatással van, tehát ugyanez rá is igaz lesz, valamint, hogy van, aki kellemetlennek érzi a használatát. Hasonló hatású óvszereket is kapni, annyi különbséggel, hogy a késleltető a gumi belsejében van, így nincs hatással a partnerre. 

Következő opcióként felsorolhatók a gyógykészítmények, amik kevésbé gyógyszerek, mint inkább étrend-kiegészítők, mint például az EjaControl késleltető kapszula. Ezek olyan készítmények, amik természetes hatóanyagokkal segítenek elnyújtani az orgazmust, csak esemény előtt kell bevenni őket és nem okoznak függőséget, nincs szükség tartós szedésre. 

Különböző gyakorlatok is rendelkezésünkre állnak, ilyen például a Kegel-gyakorlat férfiaknak, Számos előnye van azon kívül, hogy az orgazmust késlelteti, mindenképp érdemes megtanulni helyesen végrehajtani. 

Korai magömlés megszüntetése természetesen 2

A légzőgyakorlatok azok, amik még hasonlóan hasznosak, mert, ha jól vannak elvégezve, akkor relaxációs hatásuk van, és késleltetik az ejakulációt. Például, ha ugyanannyi ideig tart a belégzés (5-7 másodperc), ugyanennyi ideig benn lehet tartani és végül ugyanennyi idő alatt kilélegezni, akkor az szintén nyugtató hatással van a szervezetre, így a magömlésre is. 

Számos hasznos információ található ezen kívül a korai magömlés okairól és megoldásairól szóló cikkünkben, amiben még részletesebben foglalkozunk a témával.

Véleményed