Szőrszálhasogatás mesterfokon – avagy találd meg a tökéletes fazont!

Írta Szexvital.hu 2020-08-04 0 Hozzászólás

Az intim tájak szőrtelenítése mára kardinális kérdéssé változott nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is. Végül is szőrt köpködni senki sem szeret, de az orális mágia elősegítése mellett a fanszőrzetnek azért a szexuális életünkön túlmutatóan is van némi hatása a mindennapjainkra. Te melyiket preferálod jobban: a csupasz puncit vagy egy divatos fazonra nyírt változatot?

Fogós kérdés a bundakérdés, hiszen ahány ház, vagyis esetünkben intimtájék, annyi szokás: van, aki a teljesen csupaszra nyírt változatot kedveli saját magán és a partnerén is, míg másokat a finom, fazonra vágottan kunkorodó szálak hoznak izgalomba.

Mielőtt azonban jobban belemélyednénk az érzéki szőrszálak divatbemutatójába, mindenképpen emlékezzünk meg a fanszőrzet libidót fokozó vagy csökkentő hatása mellett nem elhanyagolható higiéniai szerepére is. Ami ráadásul így a XXI. század elejére a kényelem és az ápoltság fokmérője is lett.

 

 

Lenni vagy nem lenni – ez itt a nagy bundakérdés

Ha a fanszőrzet egészégünkre gyakorolt pozitív hatásait is mérlegeljük, akkor egyértelműen a bunda megléte felé billen a mérleg nyelve. Az intimtájékon elhelyezkedő szőrszálak ugyanis számos egészségügyi problémára vagy a testünkben végbemenő hormonális változásra hívják fel a figyelmünket, illetve védekező funkciókat is elláthatnak[1].

Ilyenek lehetnek például:

 • védelem a fertőzésekkel és külső hatásokkal szemben (például szoláriumban vagy napozás során védi a területet a leégéstől),
 • a súrlódás csökkentése pl. szex közben, (erre a nemi szerv körüli bőr érzékenysége miatt van szükség),
 • melegen tartja a nemi szerveket (aminek szintén szerepe van a szexuális izgalom fenntartásában),
 • a szőrtüszők által termelt faggyú és olajok védelmet nyújtanak bizonyos baktériumok és kórokozók szaporodásával szemben,
 • felfogják a nemi szerv felé tartó szennyeződéseket,
 • és jelez, ha baj van.

A fanszőrzet színéből, állagából, növekedési üteme fokozódásából és lassulásából, esetleg a hullásából számtalan testi-hormonális változásra és akár nemi betegségre következtethetünk. Tegyük fel, hogy az utolsó szálig leborotváljuk – gyantázzuk, elektrolízissel eltüntetjük stb. – a fanszőrünket.

Ebben az esetben olyan bőrirritáció alakulhat ki, ami miatt az intimterületek védekezőképessége szinte semmissé válik és simán utat enged például a staphylococcus vagy streptococcus baktériumoknak is. Így akár tályogok, herpeszek és gennyes fertőzések is megjelenhetnek a nemi szervek környékén[2].

Alapesetben ugyanis a fanszőrzet védelmet nyújt az olyan fertőzésekkel szemben, mint:

 • cellulitis,
 • a húgyúti fertőzések,
 • gombás fertőzések,
 • szexuális úton terjedő fertőzések (pl. chlamydia, szifilisz, HPV, herpesz, nemi szervi szemölcs).

Ezek mellett egyébként a fanszőrzet megjelenése vagy eltűnése – az évtizedek múltával és az öregedéssel összefüggően ugyanis teljesen normális, ha megváltozik a fanszőrzet színe, illetve egyre ritkábbá válik a szerelempázsit – a reprodukciós képességre, illetve annak hiányára is utalhat. De akár a tesztoszterontermelés fennakadására is.

Ugyanakkor a fanszőrzet a feromonok továbbításáért is felelhet, ami a látvány mellett szintén döntő tényező lehet a szexuális vágy felkeltése és fokozása szempontjából. Persze számtalan reklám és a pornófilmek is azt sugallják, hogy csupaszon szép az élet, azonban már csak a fentiek okán is érdemes fontolóra venni azt, hogy nem válunk meg teljesen a szerelempázsittól.

 

 

Amikor a szőr vezeti a vadászpuskát

Ezzel természetesen nem azt mondjuk, hogy legyints rá és hagyd elburjánzani a szőrszálakat – bár azzal sincs semmi baj, ha valaki így szereti saját magán vagy a párján a fanszőrzetet – hiszen nem kell egyik végletből a másikba esni. Éppen ezért se a társadalmi nyomásnak, partneri elvárásnak sem kell megfelelned, ha nem akarsz[3].

Természetesen kompromisszumot azért köthetsz, még akár saját magaddal is. Hiszen az orális szexnél azért tényleg nem baj, ha nem egy gyapjas részen kell elvégezni az öles nyelvcsapásokat, vagy ha te úgy érzed jól magad, ha minél kevesebb szőr borítja a szeméremtájékot.

Szerencsére ma már számtalan olyan fazon van, aminek köszönhetően nem kell teljesen megszabadulnod a szőrszálaktól, viszont ápoltnak, kívánatosnak, nyalni- vagy épp szopogatnivalónak érzed majd magad. Ráadásul annak minden előnyével, hogy a megfelelően kiválasztott dizájn a leglényegesebb helyre vezeti a tekintetet.

Ezekért a bundákért a Greenpeace sem fog könnyeket ejteni

Főleg akkor, ha hogyha nem a brazil – vagyis a teljesen csupasz – verzió mellett döntesz és a magadon hagyott szőrszálakat megfelelően ápolod: nemcsak a vágykeltő tusfürdők és illatszerek kiválasztása nagyon fontos, hanem az intim mosakodószereké is.

Ha nem a pucér vagina mellett teszed le a voksod, akkor van néhány tippünk a kényelmes, egyben szexi fanszőrzet kapcsán:

 1. Bikinivonal – ebben az esetben a bikinivonal mentén ritkítod meg a szőrszálak garmadáját és persze a növekedésüknek is gátat szabhatsz egy jó kis trimmelővel.
 2. A pamacs – vannak, akik a hüvely fölött meghagyott kis pamacsra esküsznek.
 3. A vékony csík – amikor csak mutatóban hagysz fent egy kis csíkot, ami célirányosan mutatja az utat.
 4. A mintás – egy kis kreativitással és szakember segítségével számtalan mintát nyírathatsz a pázsitba: egy kis szívecskét, borospoharat, pillangót, vagy stílusosan a Bermuda-háromszöget.
 5. Dzsungel – ez a legtermészetesebb aljnövényzet, hiszen ebben az esetben minden nő a maga útján, ahogy azt a természet eleve elrendelte.

+1 tipp: a kristálypunci. Amerikában egyre nagyobb divat, hogy a nők egy része teljesen csupaszra nyíratja magát, majd színes vagy egyszínű kristályokból különböző formákat ragasztatnak fel a fanszőrzet helyére. Ez azért elég veszélyes mutatvány, ráadásul az eltávolítás sem túl kellemes.

 

 

Bundafazonok férfiaknak

Természetesen az erősebb nem tagjai sem maradhatnak ki a mókából, hiszen az ágyékrészi dzsumbuj karbantartására rengeteg esztétikus megoldás született. Egy valamit azonban mindenképpen vegyél figyelembe: ha trimmelni vagy fazoníroztatni kezded a fanszőrzeted, akkor a combodról se feledkezz meg.

Elég kiábrándító tud lenni az összhatást tekintve egy gusztusosan karbantartott ágyékrész, ha közben a combod belső és felső részén tovább gyarapodik a dzsungel. Ne csak a pénisz és a herezacskó környékén fellelhető szőrzetet tartsd karban, hanem a tágabb területet is, hogy kellőképpen csalogató legyen a látvány.

Fanszőrzet stílus férfiaknak:

 1. Brozilian – vagyis a brazil stílus férfi változata. Kitartást hozzá mindenkinek.
 2. A természetes – ez a jól karbantartott, ollóval vagy trimmelővel némileg visszavágott bokrot jelenti.
 3. Dzsungelharcos – na ez az, ahol a természet az úr.
 4. Háromszög – sok-sok türelemre és egy jó kis trimmelőre lesz szükséged a borotván kívül, hogy háromszög alakra nyírd a szőröket.
 5. A leszállópálya – gyakorlatilag a női vékony csík férfi megfelelője, de a szőrszálak hosszáról természetesen itt is gondoskodni kell.

+1 tipp: a biliárdgolyók! Angliában egyre felkapottabb stílus, hiszen itt „csak” a golyókat kell leborotválni, minden más marad a régiben.

Bundával tehát nemcsak szép az élet, de egészséges is. Rajtad áll, hogy milyen testhezálló fazon mellett döntesz, de egyvalamit ne felejts el: akár pucéran érzed jól magad, akár némi szőrrel fedve, az intimhigiéniát ne hanyagold el.


[1] Healthline.com: What’s the Purpose of Pubic Hair? And 8 Other FAQs - https://www.healthline.com/health/purpose-of-pubic-hair

[2] KevinMD.com; Emily Gibson MD.: The war on pubic hair must end - https://www.kevinmd.com/blog/2011/04/war-pubic-hair.html

[3] MedicalNewsToday.com; Dr. Sirisha Yellayi – Jenna Fletcher: What is the purpose of pubic hair? - https://www.medicalnewstoday.com/articles/why-do-we-have-pubic-hair

Véleményed