Randi tippek koronavírus idejére: nyissunk, de hogyan?

Írta Szexvital.hu 2021-06-15 0 Hozzászólás

Lassan – nagyon lassan – ugyan újraindul az élet, de a koronavírus még velünk van. A korlátozások egy része valameddig még velünk marad, de szerencsére már nem kell csak a négy fal között töltenünk az időnket. Szóval itt az ideje annak, hogy visszatérjünk a vadászmezőkre és ismét egy kicsit kalandosabbá tegyük az életet. De hogyan ismerkedjünk és randizzunk biztonságosan a koronavírus árnyékában? Hova szervezzük meg a randit és mit csináljunk, hogy biztonságban legyünk? Ebben a cikkben ennek jártunk utána.

Bár az oltásprogram felpörgésének köszönhetően a korlátozások egy részét már eltörölték, az ördög – esetünkben a Covid-19 – most sem alszik. Szerencsére többé-kevésbé már szabadabban mozoghatunk és ugyan a védettségi kártya jelentette előnyök miatt 100%-os újraindulásról még nem beszélhetünk, a randizásról már nem kell mondani. Csak egy kicsit nagyobb odafigyeléssel kell csinálni.

 

 

Így változott meg a nemi életünk a Covid-19 miatt

Nem mondhatunk mást, csak azt, hogy eléggé beszűkültek a lehetőségeink. A beülős vendéglátóhelyek, kulturális és szórakoztató komplexumok az elmúlt 1-1,5 évben többnyire zárva voltak, sokunk számára pedig még a munkába járás is kiesett a home office miatt, így a társas érintézések és ismerkedési lehetőségek száma gyakorlatilag a nullára csökkent.

Ahhoz ugyan korábban már adtunk 5+1 tippet, hogy a párok milyen pózokkal dobhatják fel a karantént, hiszen az ingerszegénység a párkapcsolatot is a kiégés, unalom felé terelheti. A bezártság nemcsak arra van hatással, hogyan viszonyultunk a párunkhoz, de a libidónkra is: minél több a rutin, annál kevesebb a spontaneitás és a kedv az együttléthez. Ez a kiégés egy idő után pedig a párok szexuális életének rovására megy – hacsak nem tesznek tudatosan ellene. Szerepjátékkal, szexjátékokkal, vagy új pózok és érintések megtanulásával.

Mindazonáltal a párok bizonyos szemszögből nézve könnyebb helyzetben voltak. Hiszen nem egy új emberrel kellett megismerkedni, akinek az egészségi állapotáról nem tudtunk semmit. A nemi betegségek miatt persze mindig fennáll bizonyos fokú kockázat az egyéjszakás kalandok és új kapcsolatok előtt, de a koronavírushoz még csak ágyba sem kell bújni a bajért.

Summa summarum: arról már kevesebb szót ejtettünk, hogy mit tegyenek azok az egyedülállók, akik szintén vágynak az intimitásra és az érintésre, kielégülésre. Természetesen a maszturbálás még mindig opció, hiszen akadnak azért olyan nők és férfiak is, akik önkielégítés segítségével gyorsabban érnek a csúcsra, mint szexszel.

Azonban tudjuk jól, hogy a randevúk és a vadászat, vagy épp a partnerünk testének megismerésének izgalma össze sem hasonlítható a vibrátorral, illetve maszturbátorral szerzett orgazmussal. Mindent egybevetve, talán azok számára volt a legnehezebb az utóbbi néhány hónap, akik üres lakásba tértek haza vagy pont a járvány kellős közepén szakítottak a párjukkal.

De nem kell leragadni a jól bevált ujj- és csuklómozdulatoknál

Szó-, mi szó ebben a zárkózott helyzetben mind a társkereső oldalak, mind az appok forgalma megélénkült. Ha gondolod, a virtuális térben is kezdhetitek az ismerkedést, hiszen egy online közös főzéssel vagy filmnézéssel, vagy más tematikus online randival is beizzíthatjátok a terepet.

Amennyiben kialakul a bizalom, tovább is léphettek, hiszen a jó idő és az a minimális enyhítés, amit már maszk és védettségi igazolvány nélkül is élvezhetünk, lehetőségek garmadáját kínálja. Viszont, ha te is inkább az élőben ismerkedést részesíted előnyben, nem árt, ha betartasz néhány alapvető szabályt.

Mert randizni most is lehet és kell is, már csak a mentális egészségünk megőrzése érdekében is. Arra azonban fel kell készülni, hogy nem csak poénszinten fog esetleg előkerülni, hogy hoztál-e magaddal negatív koronavírus tesztet.

Egyébként meg, ezekre figyelj oda, ha a virtuális tér után offline is találkoznál a kiszemelteddel:

  • első találkozásnál ne rögtön puszival indítsd az ismertséget,
  • kézfertőtlenítő mindig legyen nálad,
  • ha a randipartnered köhög, vagy arra panaszkodik, hogy fáj a torka – tartsd a biztonságos távolságot tőle.

Ez az az alapvető minimum, amit a saját és a randipartnered biztonsága érdekében is megtehetsz.

 

 

A nagy randikérdés: hol és hogyan, mit és mikor?

Szerencsére ma már a teraszos helyeket bármikor használhatjátok, úgyhogy az első, második vagy harmadik randit sem kell még feltétlenül egyikőtök lakásán kezdeni. Üljetek be egy-két italra vagy kávéra, ismerjétek meg a másikat.

Ha felpattannak az első szikrák, nyugodtan lépjetek tovább: jöhet egy-egy hosszú séta a közeli parkban, később egy kirándulás a közeli hegyekbe vagy tóhoz. A természet lágy ölén járva nektek is beindulhat a fantáziátok. Persze, ha egyikőtök sem az a túrázós típus, akkor járjátok be a közeli utcákat egy-egy tematikus városi sétával. Vagy piacozzatok és fedezzétek fel a kistermelők, kézművesek és dizájnerek portékáit. Menjetek el kisebb csoportoknak szervezett tárlatokra és kiállításokra.

Esetleg rendezzetek az utatokba kerülő street food árusoktól szerzett finomságokkal rögtönzött pikniket. Amennyiben le akarod venni a lábáról a kiszemelted és elértetek arra a pontra, hogy végre egymáshoz is ellátogassatok: akár kerti mozit is berendezhetsz, ha van rá elég tered. Abban az esetben, ha nincsen kerted, akár a nappaliban is célt érhetsz. Néhány kényelmes kispárna vagy babzsákfotel, autentikusan a falra vetített film, pár gyertya és a hangulat máris tálalva.

Ismerkedjetek tovább egymás testével

Amikor végre eljön az a pont, hogy már nemcsak a cipőt, hanem a többi ruhadarabot levetnétek, kezdjétek kicsiben. Fűszerezzétek meg az első alkalmat olyan pikáns kis társasjátékokkal, mint amilyen a kellemes masszázzsal indító Érzékek játéka, az erotikával nem spóroló Monogamy,

vagy az ismerkedést egészen új szintre emelő Páros játszma.

Egymás testének felfedezéséhez kéjes segítséget nyújt a Hancúr párbaj. De az Adsz vagy Kapsz és az Amoressa szexkockák is csatakos, sosem unalmas orgazmusokat ígérnek. Persze az sem árt meg, ha némi érzéki kényeztetéssel fokozzátok a hangulatot: fedezzétek fel egymás minden porcikáját egy erotikus masszázs keretében. Ehhez számtalan masszázsolaj közül válogathattok.

Egy valamit azonban ne felejts el szem előtt tartani: bár a korlátok egy része leomlott, fő a biztonság! Mindig, azaz mindig legyen nálad óvszer, hogy ha jól alakulna az este, se egy nemi betegség, se egy nem kívánt terhesség ne keserítse meg az emlékeket.

Véleményed