Jelqing pénisznövelő gyakorlat: Megmutatjuk hogyan csináld és elmondunk róla mindent!

Írta Szexvital.hu 2017-02-09 3 Hozzászólás

Az összes téma ami a péniszeddel kapcsolatban valaha eszedbe juthatott (legyen az állóképességedről az ágyban, vagy hogyan győzd meg barátnődet az anális szexről, mit árulnak el a pornónézési habitusaid rólad stb.) közül valószínűleg téged is egy dolog érdekel a legjobban: a péniszed mérete és hogy az elég nagy-e?!

Ugyan számtalan kutatás megállapította már hogy a pénisz méretét főként az egyén genetikája és rassza határozza meg, valamint női közvélemény-kutatások sora kimutatta hogy nekünk férfiaknak jóval fontosabb a méret mint a hölgyeknek, sokunk még sincs megelégedve péniszének hosszával, vastagságával. 

Akik jobban beleásták magukat a méret témájába, biztosan találkoztak már a „jelqing” fogalmával és a gyakorlat által ígért potenciális centiméterek ígéretével. Mostani cikkünk a jelqing hatásosságáról és veszélyeiről, valamint magáról a gyakorlatról fog szólni.

Figyelmeztetés: A jelqing hatásossága orvosilag NEM bizonyított, a gyakorlat helytelen végzése pedig akár szövődményekkel is járhat, a jelqing gyakorlattal csak saját felelősséggel próbálkozz!

Jelqing pénisznövelő gyakorlat: Megmutatjuk hogyan csináld és elmondunk róla mindent! 1

Mi is az a jelqing pénisznövelő gyakorlat?

A jelqing definíciója a következő: „A jelqing egy olyan masszázsból, nyújtásokból és húzásokból álló gyakorlat, amely következményeként a péniszbe az erekcióhoz képest több vér áramlik és ez mikrorepedéseket okoz, majd a repedések regenerációjával a pénisz szövetei növekedésnek indulhatnak.”

Ugyanezen a növekedési elv alapján építenek izmot például a testépítők és a sportolók is.

A közhiedelemmel ellentétben, a jelqing nem szimpla maszturbációt jelent, hisz a markolás valamint a nyújtások  nem mindennaposak, valamint mindkét kéz segítségével történnek. A gyakorlat a „penis milking” (magyarul „fejésnek” tudnánk talán fordítani) technikájához hasonlítható a leginkább, amellett hogy a jelqing végzése törölközőt és síkosítót is igényel.

Jelqing gyakorlat kezdőknek:

1. Bemelegítés:

 1. végy egy meleg zuhanyt
 2. érj el egy erekciót
 3. tekerj az erektált péniszedre egy meleg törölközőt és hagyd rajta 10-15 percig

2. A jelqing folyamata:

 1. Kenj a péniszedre jó minőségű, vízbázisú síkosítót. Még jobb ha értágító hatású péniszkrémet használsz. (Profi tipp: A Bathmate kifejlesztett egy Jelqing támogató pénisz szérumot, érdemes ezt kipróbálnod ha valóban profi készítményt használnál.)
 2. A hüvelykujjad és a mutatóujjad segítségével csinálj egy gyűrű vagy „O” formát.
 3. Helyezd a kezedet a pénisz tövének legaljára és enyhén szorítsd.
 4. A nyomást fenntartva, végezz fel-le mozgást a makk kezdetéig majd vissza a tő legaljáig, A mozdulat 2-3 másodpercenként ismétlődjön, és ne terjedjen ki a makkra. Bármilyen fájdalom észlelése esetén azonnal hagyd abba a gyakorlatot!
 5. Minden tizedik mozdulat befejezése után válts kezet és ismételd meg a mozgást
 6. A gyakorlat tartson legalább 10-20 percig

3. Lazító periódus:

 1. Végy egy törölközőt és áztasd meleg vízbe
 2. A vizes, meleg törölközőt csavard péniszed köré és hagyd rajta 5-10 percig

​​Jelqing pénisznövelő gyakorlat: Megmutatjuk hogyan csináld és elmondunk róla mindent! 2

Kinek érdemes kipróbálni a jelqinget?

Legyen szó az élet bármely aspektusáról, minden férfi önmaga legnagyobb kritikusa és ez a nemi élet terén is igaz. Míg néhányan a szexuális pozíciók technikájára görcsölnek rá, legtöbbünk mégis hímtagunk méretével van legjobban elfoglalva, ami akár felesleges stresszhez és a nemi élet romlásához is vezethet.

Ha azon kapod magad hogy többször keresel rá a google-ön pénisznagyobbító módszerekre és technikákra mint azt magadnak be mernéd vallani, akkor érdemes lehet kipróbálnod a jelqinget hiszen ez a pénisznagyobbodást ígérő módszer egy azon keveseknek, amelyek nem igényelnek semmilyen gyógyhatású készítményt. 

Jelqing pénisznövelő gyakorlat: Megmutatjuk hogyan csináld és elmondunk róla mindent! 3

A jelqing története

Mint a legtöbb szexuális praktika, úgy a jelqing története is visszavezethető a múltba. Ugyan régebben nem ezen a néven ismerték, hiszen a jelqing szó az angol „jerking” szlengből ered de a jelqing gyökerei kr. e. 400- ig visszavezethető, a gyakorlat főként a közel keleten volt ismert ahol apáról fiúra szállt, ezzel elősegítve a fiú férfivé érését, valamint a jobb termékenységet. 

A gyakorlatsor ma már szinte teljesen eltér az ősi módszertől, hisz senki sem akar súlyokat aggatni péniszére, kockáztatva a sérülés veszélyét, de az eredmény hasonló: a pénisz szöveteiben keletkező mikrorepedések amelyek gyógyulása a pénisz méretének növekedését eredményezi.

Hatásos a jelqing?

Ahogy említettük, a jelqing hatékonyságáról megoszlanak a vélemények, még egyesek esküdni mernek a technika hatásosságára, addig mások egy ravasz, a síkosító gyártók által kitalált trükknek vélik aminek célja a több síkosító eladása. 

A szexológusok egy dologban viszont egyetértenek, akár hatásos a technika akár nem: 

„A jelqing hatékonysága megkérdőjelezhető, hisz jelenleg nem létezik olyan független tudósok által végzett kutatás, amely bizonyítaná eredményességét, ugyanakkor a gyakorlat rendszeres elvégzése jó módja a pénisz karbantartására anélkül is, hogy a méret növekedése garantált lenne.” - Állítja Dr. Jill McDevitt szexológus. 

„Minél többször gyűlnek meg vérrel a pénisz szövetei, annál könnyebb lesz a jövőbeli erekciók elérése és fenntartása, ami a nemi élet javulását is eredményezheti. ” 

A jelqingről tehát nem mondható el hogy biztosan segít majd az általunk megálmodott méret elérésében, az viszont biztos hogy a gyakorlat rendszeres elvégzése segít péniszünk karbantartásában, mindenki maga döntse el hogy a gyakorlat így is megéri-e időnket.

„Mielőtt belevágnál a közepébe és elkezdenéd kipróbálni a technikát, légy biztos a motivációdban és állíts magadnak célokat” – javasolja Dr. Jill. 

„Rengeted férfi fordul meg napi szinten a rendelőmben különböző mágikus pénisznövelő tablettákat és krémeket keresve, ugyanakkor érdemes tudni hogy ezen készítmények hatásossága erősen megkérdőjelezhető, és a jelqingel ellentétbe használatuk komoly mellékhatásokkal is járhat, ezért mindig ki kell ábrándítanom őket, az életben sajnos semmi sem ilyen egyszerű.” meséli Dr. Jill.  „A jelqingel szemben támasztott elvárásunk inkább legyen a pénisz egészségének fenntartása, mint a méretnövelés, így csalódás sem érhet minket.” 

Egyik nagy előnye a jelqing gyakorlatnak hogy partnerünk bevonásával is végezhető és akár még élvezetes is lehet. Mielőtt azonban bevonnánk partnerünket, legyünk biztosak abban hogy a technikát 100%-ig elsajátítottuk és a gyakorlat pozitív hatásai mellett legyünk tisztában esetleges negatív mellékhatásaival is. 

Egyéb pénisznövelő technikák

Nem szeretnénk a rossz hírek hordozói lenni, de mint ahogy a jelqingről alkotott eltérő vélemények is bizonyítják, péniszünk méretének növelése nem garantált, műtéti beavatkozás nélkül péniszünk alapvető mérete csak minimális mértékben befolyásolható.

Szerencse ugyanakkor hogy míg méretünk megváltoztatása viszonylag lehetetlen, addig is erekciónk erősségének növelése lehetséges és orvosilag bizonyított is, íme néhány tipp ami segíthet erekciónk javításán:

Ügyelj az egészségedre

A leghatásosabb módszer erekciónk minőségének javítására az egészséges életmód, edzünk rendszeresen, hanyagoljuk a káros szenvedélyeket, főként a cigarettát és az alkoholt, ügyeljünk a felesleges stressz elkerülésére, legyünk figyelemmel a szervezetünk alvásigényére (három felnőttből egy szenved az elégtelen alvástól, ez a mérték már népegészségügyi problémaként is azonosítható.) 

Légy tájékozott, képezd magad

A mai világban, mikor az emberiség összes tudása a rendelkezésünkre áll az internetnek köszönhetően, nincs mentségünk a tudatlanságra, és ez különösen igaz ha péniszünkről van szó. Sajnos Magyarországon kevés ezzel foglalkozó könyv létezik, de az egyik legjobb a témában amit ajánlani tudok a „The Hardness Factor” Steven Lamm-tól. Ez a könyv rengeteg információt, kutatási anyagot és tippeket oszt meg péniszünkkel kapcsolatban. Sajnos itthon nem jelent meg kiadásban, de az angolul értők könnyen megtalálhatják akár .pdf formában.

Péniszpumpák és péniszgyűrűk

Ha biztosak akarunk lenni a hatékonyságról, bátran forduljunk a péniszpumpákhoz és a péniszgyűrűkhöz, ezek az eszközök ugyanis számtalan orvosi teszten esnek át mielőtt forgalomba kerülhetnének. Míg a pumpák vákuum segítségével növelik a kapillárisok vérellátását, addig a péniszgyűrűk a felhelyezést követően a nyomás segítségével tartják péniszünkben a vért, hosszabb és keményebb erekciót eredményezve. Ha szeretnél többet tudni ezekről a fantasztikus eszközökről, érdemes elolvasnod korábbi írásainkat is. Péniszpumpáról szóló cikkünket ide kattintva, péniszgyűrűkről szólót pedig erre találod.

Fókuszálj másra

Nem minden a méret, ahhoz hogy valaki jó szeretővé és partnerré váljon nem méret, hanem főként technika szükségeltetik, ezért ne csupán péniszed mértékeivel foglalkozz. Egy átlagos nagyságú pénisz tökéletesen elegendő ahhoz hogy elkápráztasd partnered, légy figyelmes, gondoskodó és törődő, ismerd partnered vágyait és fantáziáid, ismerd az erogén zónák elhelyezkedését a testen, ne feledkezz meg az előjátékról stb. 

Próbáld ki valamelyik természetes potencianövelő készítményt

Ma már nem csak az orvosok által felírt gyógyszerek segítségével érhető el jelentős potencia növekedés, hanem a természetes gondosan összeválogatott gyógynövényekből készült potencianövelők is jelentősen feldobhatják erekciódat. Rövid távon közvetlenül a szex előtt alkalmi potencianövelőt, hosszú távon pedig kúraszerű potencianövelőt kapszulát szükséges használnod erekciód javításához. Ha nem tudod melyik a lenne neked a megfelelő, erről korábbi cikkükben tanácsokat adunk a sikeres választáshoz.

Vitaminok

A következő vitaminok bizonyítottan pozitív hatással vannak erekciónkra és állóképességünkre, de mint mindig, szedésük előtt konzultálj háziorvosoddal:

 • 2000mg C-vitamin naponta 2-3 alkalommal.
 • 30mg cink
 • 100mg A-vitamin
 • 200mg magnézium
 • 100IU D-vitamin
 • 50mg thiamin (B1-vitamin)
 • 525mg kálcium
 • 200µg B12-vitamin
 • 150mg E-vitamin
 • 25µg kálium
 • 400µg fólsav

3 Hozzászólás

BUDAI NORBERT:
2018-01-15, 21:41:04
Válasz

Nagyon jo történeteket irsz aszt hiszem bele látsz a férfi dolgokba.

Norbert Jozsef Soltesz:
2018-01-18, 07:47:13
Válasz

06305311086

Horváth Jenő:
2018-02-14, 20:41:24
Válasz

Ideiglenesen is jolenne nagyobbpénisz idejglenesen is rővid időmre /6-éves vagyok. Jo azért heti 4-5 alkalommal dugni is.irjon akinek jo igy szabolcs Csenger

Véleményed