Átlagos péniszméret: vajon tényleg a méret a lényeg? Megválaszoljuk!

Írta Szexvital.hu 2016-10-16 0 Hozzászólás

Sok tudományos kutató megválaszolta már azt a kérdést amit minden férfi és nő tudni akar: Mekkora az átlagos péniszméret a világon?
 

Ebben az írásban tudósok által írt kutatómunkákból vett tényeket fogunk közölni amely elolvasása után remélhetőleg az olvasó is megtalálja majd a lehető legpontosabb adatot az átlagos péniszméretről és talán férfitársaim is megnyugszanak majd miután meggyőződnek arról hogy semmi gond nincs méretükkel.
 

 


 

 

 

Minden férfi legrosszabb rémálma
 

Pszichológusok által készített publikációk sokasága kimutatta már amit legbelül mind tudunk, a férfiak egyik első számú szorongást kiváltó oka a péniszük méretére irányuló aggodalom.

Az interneten található könnyen hozzáférhető és ingyenes pornó valamint a péniszméretet növelő készítmények gyártói által használt agresszív marketing miatt nem csoda hogy sok kamasz és férfi dezinformálva van az átlagos péniszméretről ezért talán nem meglepő hogy minden második férfi érzékeny a péniszméretről szóló témákra.
 

 

Gyors tények a péniszméretről

 • Míg a nők 85%-a elégedett partnere méreteivel addig a férfiak már korántsem ilyen biztosak önmagukban
 • A férfiak 45%-a hiszi magáról hogy az átlagosnál kisebb a pénisze
 • Kutatások összesítése alapján az ernyedt állapotban lévő pénisz átlagosan 7-10 cm hosszú
 • Az ernyedt állapotban lévő körülmetélt pénisz átlagosan 9-10 cm hosszú
 • Az erekcióban lévő pénisz átlagosan 12-16 cm hosszú
 • Az erekcióban lévő körülmetélt pénisz átlagosan 12 cm hosszú


 

Milyen méret számít túl kicsinek?
 

Orvosi szemmel nézve a pénisz akkor számít túl kicsinek amikor az orvos pénisznagyobbító műtétet javasol a páciensnek.

A „Journal of Urulogy”-ban megjelent publikáció az ilyen műtétet csak abban az esetben javasolja ha a páciens pénisze ernyedt állapotban kisebb mint 4 cm valamint erekciónál kisebb mint 7,5 cm.

Ha méreteink ezeknél az értékeknél nagyobbak akkor megnyugodhatunk, hisz péniszünk legalább átlagos méretű és semmi szükség emiatt a szorongásra.


 

Mi számít „normális” avagy átlagos méretnek?
 

A „Journal of Urulogy”-ban megjelent publikáció alapján normális méretű a péniszünk ha

 • ernyedt állapotban eléri a 8.8 cm-es hosszt
 • erekció alatt eléri a 12.9 cm-es hosszt


Továbbá a kutatás nem talált összefüggést az ernyedt és az álló pénisz között, tehát ha péniszünk ernyedt állapotban nem éri el ezt az értéket az még nem azt jelenti hogy erekció alatt se érné el az átlagot. Erre az eredményre a tudósok 200 török férfi megfigyelésével jutottak.
A nőket tényleg kevésbé érdekli a méret?
 

A „British Journal of Urulogy” neves szaklapban megjelent kutatás szerint a nők 85%-a elégedett partnere méreteivel míg a férfiak mindössze 55%-a biztos méreteiben annak ellenére hogy a kutatásban részt vett férfiak között az orvosilag is elismert kis méret mindössze 4% volt.

Egy másik kutatásban amely 170 nő megkérdezésével jött létre, a nők csak egy elenyésző hányada válaszolta azt hogy párválasztás során a társ péniszmérete kiemelkedően fontos. Ebben a kutatásban továbbá az is kiderült hogy a nőket főként a pénisz vastagsága és nem a hosszúsága érdekli a férfiakkal szemben. Jó hír, hogy a vastagság elérésére valóban léteznek műtét nélküli megoldások. 
 

 

„A nők nem akarnak nagy péniszű férfiakat”
 

A „PLOS ONE” lapban megjelent felmérés egy különös módot választott a nők megkérdezésére, a megkérdezett hölgyeknek ugyanis 33 különböző méretű 3D-péniszforma között kellett kiválasztaniuk a számukra preferált méretet.

A formák hossza 10,16cm-21,59cm míg a kerülete 6,35cm-17,78cm között mozgott valamint minden darab kékre volt festve a rassz preferenciák elkerülése végett. A hölgyeket továbbá megkérték arra hogy válasszanak külön preferált formát külön párkapcsolat és külön egy éjszakás kaland esetére is.

 

 • Hosszú távú szexuális partner esetében az összesített preferált hossz 16cm míg a kerület 12,19cm volt
 • Egy éjszakás kaland esetén az összesített preferált hossz 16,25 cm míg a kerület 12,7cm volt
   

 


 

 

Átlagos péniszméret a múltban
 

A péniszméretről készült legkorábbi kutatás 1899-ből származik. Köztudott tény hogy a múltban az átlagos testmagasság alacsonyabb volt mint manapság, ugyanakkor ez a tény a péniszméretre már nem érvényes. A 117 évvel ezelőtti mérések a következőket mutatták

 

 • Az ernyedt állapotban lévő pénisz átlagosan 7-10cm között volt
 • Az ernyedt állapotban lévő körülmetélt pénisz átlagosan 9-10cm között volt
 • Az erekcióban lévő pénisz átlagosan 12-16cm között volt
 • Az erekcióban lévő körülmetélt pénisz átlagosan 12cm körül volt
 • Az öregedés és a túlsúly hatása a péniszméretre

 

Egy 2015-ös Szaúd-Arábiában végzett kutatás a kövérség és az öregedés hatásait vizsgálta a péniszméretre 778 fő bevonásával. A kutatás alanyai mind olyan férfiak voltak akik elégedettek a péniszük méreteivel, elmúltak 18 évesek valamint semmilyen nemi szervi betegségben nem szenvedtek. Az erekció kiváltása után a tesztalanyokról a következő eredményeket mérték

 

 • Az erekcióban lévő pénisz a szeméremdombtól a makkig átlagosa 14,34 cm hosszú
 • Az erekcióban lévő pénisz a pénisz tövétől a makkig átlagosan 12,53 cm hosszú
 • A pénisz kerülete 11.5 cm

 

A kutatás továbbá kimutatta hogy az egészséges határon felüli testtömegindexszel (BMI) rendelkező alanyok pénisze a pénisz tövétől a makkig ugyan rövidebbnek bizonyult de a szeméremdombtól a makkig való méret megegyezett az átlaggal. Ez az eredmény annak tudható be hogy a pénisz nem megrövidül hanem csupán a felesleges zsírrétegek tartják takarásban.
 

Azok számára is jó hírrel szolgálhatunk akik korukból fakadóan aggódnak péniszük méretei miatt, a kutatás ugyanis kimutatta hogy a 20 és 70 éves férfiak péniszének mérete között csupán 1 cm a különbség.

Véleményed