Csajok a csúcson, kicsit másképp: van alapja a biciklizős vagy más meghökkentő orgazmusnak?

Írta Szexvital.hu 2020-06-12 1 Hozzászólás

Ki ne emlékezne a 2000-es évek elején emlékezetes vihart kavaró tinifilmjére, a Csajok a csúcsonra? Főként az egyik ikonikus jelenetre, amelyben már egy biciklinyereg is eget rengető orgazmust okozott? Jót mosolyogtunk rajta a moziban vagy épp a tv képernyője előtt, de azért csak ott motoszkált és motoszkál azóta is az agyunk egy rejtett zugában a kérdés: a nők vajon tényleg el tudnak menni a biciklin ülve? Nos, most ennek jártunk utána és más meghökkentő, váratlan orgazmusnak.

Talán nem is gondolnánk, de már 19 éve is van annak, hogy bemutatták a Csajok a csúcson című német tinivígjátékot. Ahhoz képest, hogy akkoriban azért még jóval nagyobb tabu övezte a női orgazmuskeresést és főként a fiatalok szexualitását, a film – némileg úttörő módon – pont ezeket a kérdéseket feszegette.

Még akkor is, ha a történet kissé bugyutának találtatott, vagy éppenséggel a színészi teljesítménnyel akadt némi problémánk, egy jelenet biztosan beégett mindenki emlékezetébe, aki látta a filmet. Nevezetesen az, hogy az egyik főszereplő, Inke egy kisebb biciklis kaland során, a bicikliülésen tekerve élte át élete első, igazi orgazmusát. (Ráadásul az utca nyilvánossága előtt, de hát ezt a public szex kedvelői biztosan nem vetik a film szemére.)

 

 

A kérdés azonban azóta is adott: tényleg el lehet menni a biciklin ülve?

Bár meglepő lehet, de ez a csöppet sem triviális kérdés a tudományos élet alakjait is foglalkoztatni kezdte. Úgyhogy az Indiana Egyetemen nem voltak restek kutatni a témában, ráadásul a minden bizonnyal sok izgalommal járó kutatás 370 nő aktív részvételével zajlott le.

Igaz, ebben a tanulmányban már nemcsak a biciklizés orgazmushozó hatásait vizsgálták, hanem azt is, hogy milyen más fizikai aktivitások vannak még – a szexen kívül természetesen – amitől a nők eljuthatnak a csúcsra. De ezekről majd egy kicsit később.

Munkájuk gyümölcseként[1] elmondhatjuk, hogy a Csajok a csúcson ikonikus jelenete nem légből kapott elképzeléseken alapult, hanem igenis van alapja: a nők mintegy 15.8%-a volt képes orgazmusra a bicikliülésen.

Emiatt érhetsz el a csúcsra te is a biciklin ülve

A meghökkentő valóságalapot nem a biciklinyeregben, sokkal inkább a vulva környékén kell keresni. Ha előtted van a film jelenete, akkor világos, hogy Inke nem a behatolás következtében ért fel a csúcsra, sokkal inkább a biciklizés közben létrejött kellemes súrlódásoknak köszönhetően.

Ez azért volt lehetséges, mert egyszerűen nincsen két egyforma punci. Emiatt – egy bizonyos területen belül – minden nőnek máshol, más magasságban helyezkedik el a hüvelybejárattól számítva a csiklója. Kinek kicsit közelebb hozzá, kinek kicsit távolabb.

Ennek azért van jelentősége, mert a klitorisz egyetlen célja az örömszerzés, az orgazmus. Felizgult állapotában a péniszhez hasonlóan megtelik vérrel és merevvé válik, esetleg kissé meg is emelkedik. Ezen kívül sokkal érzékenyebb a csikló, mint a pénisz vagy akár a hüvely, hiszen a csúcsában mintegy 8000 idegszál csoportosul, a két említett szervnél is kisebb helyen.

Ettől lesz igazán érzékeny szerv a csikló és emiatt van az például, hogy a nők jelentős része nem képes másra, csak csiklóorgazmusra. Ráadásul az orgazmust követően a csikló nem ereszt le, mint a pénisz, így akár a hölgyek akár többszörös orgazmusra is képesek.

Mindenesetre, visszakanyarodva az eredeti témához: amennyiben a csikló a biciklinyereghez képest közel helyezkedik el, úgy a mozgás következtében létrejövő súrlódás a kemény felülettel valóban kiválthat orgazmust. Illetve „szimpla” szexuális örömöt is, kellemes, jó érzést.

De nem kell feltétlenül biciklire ülnöd: vibrátorral is kényeztetheted a csiklódat

Pontosan a fentiek miatt lehet nagy sikere a csiklóra külön hangsúlyt fektető vibrátoroknak is. Ahogy azt bizonyára tudod, számtalan vibrátorféle van jelenleg forgalomban: vannak élethű darabok, rúd-gumi és latex változatok, wandok és masszírozók, zselés és szilikonos vibrátorok, illetve párvibrátorok, anális vibrátorok és felcsatolhatók is.

Azonban van egy fajta, ami igazi gyönyörteli kényeztetésben részesíti a csiklóérzékeny nőket: mégpedig a csiklóizgató, klitoriszkaros vibrátorok. Ezek amellett, hogy a kevésbé érzékeny hüvelyt is kezelésbe veszik, külön figyelmet szentelnek a csikló érzéki idegekkel bőven átszőtt területének is, amivel nemcsak az orgazmus erejét fokozzák, de annak elérésének képességét is. Csak a síkosítóról ne feledkezzünk meg!

 

 

Váratlan helyzetek, amiktől több mint kéjes leszel

Ahogy fentebb is említettük, nem csak a bicikli szerezhet gyönyörteli perceket, ennél kicsit többfelé ágazik a történet. A már említett kutatásban résztvevő nők ugyanis tételesen felsorolták, hogy milyen fizikai aktivitások juttatták el még őket a csúcsra. Ezek az alábbiak lennének:

  • 51,4%-uk állította, hogy elment már a hasizomgyakorlatoktól is,
  • 26,5%-nak már a súlyemeléstől is több mint nedves lett a bugyija,
  • de 20%-uk a jógától is elélvezett már,
  • 13,2%-uk a futástól,
  • 9,6%-uk pedig a gyaloglástól/túrázástól is átélte már a gyönyört.

Persze ez a tanulmány sem tért ki minden váratlan orgazmushozó tevékenységre. Szerencsére mások pótolták ezt a hiányosságot. Úgyhogy immár bizton állíthatjuk, hogy a Kegel gyakorlatok, a lovaglás, a motorozás vagy más, erőteljes vibrációval járó tevékenység, a masszázs és némileg meglepő módon a tüsszentés is lehet a női gyönyör okozója.

Ahogy az aktív képzelet, az erőteljes fantáziálás is. Vannak ugyanis olyan nők, akiknek annyira intenzívek a szexuális fantáziái, hogy anélkül élik át az orgazmusukat, hogy magukhoz érnének. Gyakorlatilag egy ébren átélt nedves álomról beszélünk, hiszen végeredményben minden fejben dől el…

 

[1] PsychologyToday.com; Debby Herbenick PhD, M.P.H. – Dr. Dennis Fortenberry: The Little Explored Secret of Women's Orgasms While They Exe - https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-pleasures-sex/201203/the-little-explored-secret-womens-orgasms-while-they-exe

1 Hozzászólás

Krisztina Lipták:
2022-04-20, 19:54:02
Válasz

Nagyon érdekesek a cikkek! Lehetne több is@ köszönöm

Véleményed