Az örök dilemma: hogy szúrhatjuk el az első randit?

Írta Szexvital.hu 2020-02-21 0 Hozzászólás

Kevés jobb dolog van az első randevúnál – talán az első szexet lehet hozzá hasonlítani (persze itt nem a szüzesség elvesztésére gondolunk). Az első randira még a megjelenéstől kezdve, az illaton át és a randi helyszínéig, illetve programjáig roppant aprólékosan tervezel meg mindent. De a gondos előkészületek ellenére valami mégis félremegy… Első randis hibák jönnek, amiket ne kövess el, ha még szeretnél folytatást.

Gondolom, tapasztalt rókaként neked sem kell bemutatni azt a helyzetet, amivel egy első randi megtervezése együtt jár. Végső soron, ismerkedni és hódítani szeretnél, ehhez pedig jó pár dolognak kell összhangban lennie. Legalábbis akkor, ha azt szeretnéd, hogy már az első pillanatokban úgy egymásra kattanjatok, ahogy az a Nagy Könyvben (vagy a Káma Szutrában) meg van írva.

Ez egy olyan helyzet, amikor számítanak a részletek

Éppen ezért, a kudarc elkerülése érdekében számos tényezőt kell figyelembe venned. Ha jobban belegondolsz, akkor nem mindegy:

  • a randi helyszíne,
  • a program,
  • a megjelenésed,
  • az, hogy mit mondasz,
  • mennyit beszélsz,
  • hogyan viselkedsz.

Ezek tehát a főbb aknamezők, amiken elbukhatsz és elég csupán egyetlen rossz lépés ahhoz, hogy a kiszemelted két szempillantás alatt héthatáron túl legyen. Úgyhogy, ha még az első 5 perc után is fenntartanád a partnered figyelmét, készülj fel minden eshetőségre.

 

 

A randevú helyszíne

Nos, az egy igencsak sarkalatos kérdés, hogy hol fogjátok először alaposabban szemügyre venni egymást. Olyan helyszín kell, ahol mindketten felszabadultan viselkedhettek, nem feszélyez titeket semmi és senki. Így elsőre mindkettőtök otthona tabunak számít, hiszen egyikőtök részéről sem lenne tisztességes a hazai pálya előnyére gyúrni.

Ezzel szemben, ha olyan helyre mentek, ami túlságosan zsúfolt, vagy ahol követelmény a csend, nem fogtok tudni egymásra figyelni, illetve felszabadultan beszélgetni. Éppen ezért a koncertek, a mozi vagy a felkapott kávézók kiesnek, de például a múzeumok is: azt bizonyára egyikőtök sem szeretné, ha a körülöttetek lévő emberek lepisszegnének.

Tippek: Irány a szabad! Persze kültéri helyszíneknél nem árt a randi előtt az időjárásjelentő appokat böngészgetni, de ha ezek az alkalmazások is rámondják az áment, nyugodtan menjetek ki egy parkba piknikezni és akár még az Állatkert is jó móka lehet. Ahogy egy biliárd vagy bowling program is, ha épp fel akarjátok mérni a dákó- illetve golyókezelési szokásokat… Ha pedig valami igazán felszabadító élményre vágytok, egy vidámparkot vagy akár egy borkóstolót is útba ejthettek.

Na de mit fogtok csinálni?

Hát igen, a program is elég sarkalatos kérdés, és fentebb már írtuk is, hogy milyen helyszín-program lenne igazán menő egy első randevúra. Végül is, a találkozó célja az, hogy megismerjétek egymást, ezt pedig beszélgetés nélkül nehéz lenne kivitelezni. Emiatt például a mozi, a múzeum, a könyvtár vagy színházi előadás nem túl jó ötlet.

Tipp: Azért valamennyire már az első randi előtt feltérképezted a partnered személyiségét, így talán többé-kevésbé be tudod lőni, hogy meddig hajlandó elmenni. Ha bevállalós típus és nem a szégyenlősebb fajtából való, akkor nyugodtan menjetek el egy uszodába, vagy egy szaunába közösen izzadni, de egy olyan sportot is kipróbálhattok, amiben még egyikőtök sem jeleskedett. Aztán ott vannak még a szabadulószobák, vagy a mindig tuti tipp vacsorák is…

Csak egyszer tehetsz első benyomást – figyelj a megjelenésedre!

Ez is egy olyan szituáció, amikor nem árt kicsit több időt tölteni a tükör előtt. Bár nem kell frakkba vagy öltönybe vágnod magad – kivéve persze akkor, ha az Operába vagy az angol királynő fogadására készültök –, de azért koszos, gyűrött ruhában, zsíros hajjal és büdös szájjal nem fogod meghódítani a választottadat.

Tipp: Azt talán mondanunk sem kell, hogy a találka előtt mindenképpen zuhanyozz le és mosd meg a fogadat. Nemcsak azért, hogy megszabadulj a napi stressztől, hanem mert ki tudja, hol fog végződni az este? Éppen ezért nem árt, ha zuhanyzás közben különös gondot fordítasz az intimhigiéniára és persze a védekezésre is érdemes vesztegetni néhány gondolatot. Az öltözékedet mindig alkalomhoz illően válaszd ki: lehetőleg olyan szettet vegyél fel, amiben kényelmesen érzed magad – ez egyébként a cipőre is igaz.

 

 

Figyelj arra, hogy mit ejtesz ki a szádon

Vannak nagy erejű szavak és gyilkos mondatok. És persze ott vannak azok, amikkel egy átlagos antarktiszi jégverem szintjére hűtheted le a hangulatot.

Ilyenek például a következők:

Hány kiló vagy?

Elváltam.

Együtt lakunk ugyan, de már elváltunk.

Büdös vagy.

Büdös a szád.

A melleid valódiak?

Hány férfival/nővel feküdtél le eddig?

Akarsz szexelni?

Veled biztosan nem szexelnék!

A három már tömegnek számít?

Az exemre emlékeztetsz.

Utálom az exemet.

Még nem vagyok túl rajta…

Érdekel, hogy házas vagyok-e még?

A férjem/feleségem nincs a városban.

Lehetek a rabszolgád?

Szerintem jó sorozatgyilkos lennék.

 Tippek: Ha esetleg azon parázol, hogy leblokkolsz, és idő előtt kifogysz a témákból, akkor fusd át ezt a cikket: ebben összegyűjtöttünk több mint 261 kérdést, hogy a randi alatt végig fenntarthasd az érdeklődést!

Nemcsak az a fontos, hogy mit mondasz, hanem az is, hogy mennyit

Senki sem szereti, ha folyton-folyvást belefojtják a szót vagy a beszélgetőpartner állandóan a saját erényeit dicséri agyba-főbe. Úgyhogy, ha megfogadsz egy tanácsot, akkor a büszkeségeim összest tartogasd későbbre és időnként a partneredet is hagyd szóhoz jutni.

Tippek: Ne vágj a partnered szavába és hagyd, hogy ő is végigmondja amit közölni szeretne. Ne unatkozz látványosan a mondandója alatt, inkább mutass érdeklődést iránta és tegyél fel neki néhány olyan kérdést, amiből érezni fogja, hogy tényleg kíváncsi vagy rá.

Viselkedj természetesen, ne játszd meg magad

Mert nem jó úgy kezdeni egy kapcsolatot, hogy már az első randevún hamis kártyákkal játszol és akarva-akaratlanul olyan szerepbe kényszeríted magad, ami nem te vagy. Ebből később csak bonyodalmak lesznek. Emellett persze az sem vet rád túl jó fényt, ha túlságosan követelőző, udvariatlan vagy épp lekezelő vagy.

Tippek: Egy kis finom humor, az önirónia, némi nyitott érdeklődés és intelligencia csodákra képes. Aztán később jöhet a szerepjáték.

Az első randevú igazán jelentős esemény, ne vedd félvállról: valaminek a kezdete, és valaminek az igencsak gyors vége is lehet. Egy dologról azonban sose feledkezz meg: készülj fel minden lehetőségre és mindig legyen nálad elég óvszer.

Neked milyen volt az eddigi legcikisebb első randid? Várjuk a történetedet kommentben!

Véleményed