A pornó merevedési zavarokat okozhat?

Írta Szexvital.hu 2019-02-26 0 Hozzászólás

A merevedési zavar kellemetlen problémájának jelentkezésekor a férfiak többsége bezárkózik és kapcsolatában, majd önmagában kezd kutatni az okok után. Azonban talán nem is gondolnánk, de a túl gyakori pornó nézés, és a vele járó rendszeres önkielégítés is állhat a probléma hátterében. Ha te magad is előszeretettel lazulsz el esténként egy-egy szexfilm társaságában, akkor mutatjuk, mi az, amire érdemes odafigyelned pornófogyasztási szokásaidat illetően.

A pornó és a merevedési zavar

Kiváltó oka is lehet a merevedési problémáknak, és sok férfi gondol rá megoldásként potencia zavarai kapcsán. De igazából hogyan hat a férfiakra a pornó? 

A legtöbb férfi úgy gondolja, hogy az erotikus filmek hozzásegítik őket a vágy felizzásához és a merevedéshez, és igaz, ami igaz, időnként rendkívül jó afrodiziákumként bevethetjük, azonban túlzott mértékben súlyos lelki és testi károkat is okozhat. Elsősorban azt a veszélyt rejti magában, hogy képes függőség kialakítására, melynek során a férfi már csak a pornó segítségével képes izgalomba jönni, esetleg az elélvezés is elképzelhetetlen számára az erotikus jelenetek nélkül. Ez természetesen a párkapcsolatra nézve is romboló hatású, ami pedig fontos lenne a merevedési zavarok megszüntetésében. 

Szintén pszichés problémát idézhet elő a férfiakban, hogy a szexfilmekben látott valóságtól gyakran nagyon messze elrugaszkodott férfi szereplők teljesítményét állítják maguk teljesítményével szembe. Ez frusztráció és szorongás kialakulásához vezethet, mely szintén tovább ront a potencia problémákon.

Továbbá a túlzásba vitt pornónézés hatására kialakulhat a férfiakban egy teljesen új fajta vonzódás, miszerint a valódi hús-vér nőket már nem tartják vonzónak, hiszen a fantáziavilágban élő szexi házvezetőnő vagy ápolónő lesz az új ideál. Emiatt persze ismételten sokkal kevesebbszer sikerül a merevedés. 

A fő problémát pedig az okozza, hogy a merevedési zavarok problémája már egyre fiatalabb korosztályt érint, akiknél szervi elváltozással vagy megbetegedéssel nem hozható kapcsolatba a potenciazavar, így egy válasz marad csak, a túlzott pornónézés. 

Megoldások potencia problémákra

Az impotencia ellen az alkalmi potencianövelők hatékony megoldást biztosítanak. Azonban annak ellenére, hogy alkalmilag elősegítik a merevedést, ezek a készítmények nem oldják meg végleg a problémát. A hosszútávú megoldás érdekében érdemes körülnézni a - szintén természetes összetevökből készült - kúraszerű készítmények között is. 

Emelett érdemes azt is figyelembe venni, hogy a merevedési zavar kialakulása gyakran lelki eredetű okokra vezethető vissza. Tehát ha végleg szeretnénk leszámolni az impotenciával, akkor bizony lelki gátjaink és szorongásaink felkutatása is hasznos lehet.

Nagy segítség lehet párunk is a probléma megoldásában, így fontos, hogy tudjunk őszintén és nyíltan beszélni a dologról. Súlyos tévhit a férfiak körében, hogy a merevedési zavar oka a kevésbé vonzó vagy ügyetlen partner lehet. Ez az indok legtöbbször azoknál a férfiaknál merül fel, akik nem mernek, vagy nem akarnak szembenézni saját tudatalatti szorongásaikkal, és így könnyebb partnerükre hárítaniuk a felelősséget. Azonban ez a legtöbbször visszafordíthatatlan károkat okozhat a kapcsolatban is. Pedig az egyik legnagyobb segítség a probléma megoldásában egy odaadó és megértő partner lehet.

Bár időszakosan okozhat a férfiaknál erekció zavarokat párjuk egy-egy szokása, vagy mozdulata, de ez esetben a megfelelő kommunikáció könnyen megoldja a problémát.

Ne bízd a következő együttlétet a véletlenre! Nézz körül az alkalmi potencianövelők között.

Véleményed