A vágyfokozás a konyhában kezdődik: ezzel az 5 étellel garantáltan szenvedélyes éjszaka elé néztek

Írta Szexvital.hu 2018-04-20 0 Hozzászólás

Neked is egy forró éjszaka jut eszedbe, ha azt mondjuk osztriga, pezsgő és eper vagy az ajkakon megcsillanó méz? Ez a társítás nem véletlen, az ételeink ugyanis nemcsak a hangulatunkat és a teljesítőképességünket, hanem a libidónkat is befolyásolják.

Mi az összefüggés a szex és az ételek között?

Egy idő után előfordulhat, hogy valamiért megcsappan a szexuális étvágyad. Ennek hátterében persze több ok húzódhat meg. Lehet, hogy túl vagy terhelve a munkahelyeden, a kelleténél több inger ér vagy tapintható a családodban a feszültség.

A felsoroltakat néha nehezen – vagy egyáltalán nem – tudjuk kizárni, és a hálószobába is magunkkal visszük. Az egyik bevált trükk a problémáktól való elszakadásra egy pároddal közösen eltöltött este, amikor kizárólag egymásra tudtok figyelni.

Ezt az olyan apróságokkal teheted hangulatossá, mint a háttérzene vagy a kellemes illatok, illetve egy jól összeállított, menü, ami támogatja az egymásra hangolódást. Az ételek és a szexuális vágy közötti összefüggés a hormonrendszerre vezethető vissza, ezért érdemes olyan ételeket tenned az asztalra, amelyek a megfelelő nemi hormonok termelődését támogatják

Tudtad, hogy már az ókoriak is felfigyeltek a vágyfokozó ételekre?

Ennek köszönhető, hogy az osztriga és a méz gyakorlatilag évezredek óta szerepel az afrodiziákumok repertoárjában. Egyébként az elnevezés sem hétköznapi: köze van a szerelem görög istennőjéhez, Aphroditéhez.

A most felsorolt ételek azért kiemelkedőek, mert olyan vitaminokat és aminosavakat tartalmaznak, amelyek a nemi hormonok termelődését segítik. Vannak köztük olyanok, amelyek a ráhangolódásban játszanak szerepet, fokozzák a teljesítőképességet vagy a gyönyört, illetve olyanok, amelyek a termékenységet javítják.

A vágyfokozás a konyhában kezdődik: ezzel az 5 étellel garantáltan szenvedélyes éjszaka elé néztek 1

1. Fűszerek

Vannak olyan fűszerek, amelyek nemcsak az ételeket, hanem a szexuális életeteket is feldobják. A görögök például megfigyelték, hogy ha egy lány egy hétig sáfrányt fogyasztott, akkor képtelen volt ellenállni a párjának.

A Káma Szútra megemlíti a boróka, a fekete bors, az édes kömény és a gyömbér, illetve a fahéj szerelmi erejét, a ginsenget pedig a legnagyobb vágyfokozók között tartják számon. Az persze rajtad múlik, milyen ételeket ízesítesz a felsoroltakkal

2. Sárgarépa

Az ókori görögök lelkesen fogyasztották a zöldséget, olyannyira, hogy a zöld részét is megették. Neked persze nem kell követned a példájukat, bőven elég a magas A-vitamin tartalmú gyökere, amely felelős a nemi szervek egészségéért, e mellett erősíti a méh, valamint a hüvely falát.

3. A tenger különlegességei

Itt nemcsak az osztrigára kell gondolni, hiszen idetartozik a homár, a kagyló, a csiga, a rák és a tonhal is – a listát persze lehetne folytatni. Szerencsére ezek különböző ízvilággal rendelkeznek, így valószínűleg találtok olyat, amelyet mindketten szívesen fogyasztotok. A hatást egy ezek mellé fogyasztott finom pohár borral vagy pezsgővel fokozhatjátok.

4. Csoki

Az ősi változat felfedezését az indiánoknak köszönhetjük, az európai megjelenését pedig Corteznek. Persze a kezdeti változat teljesen eltért a ma ismert formától (italként fogyasztották, és fűszerekkel ízesítették), de a vágyfokozó erejét már ezekben az időkben észrevették.

A legjobb, ha magas kakaótartalmú csokoládét szerzel be. A tálaláshoz előveheted a konyhatündér énedet, akár egy isteni desszertet is készíthetsz belőle.

A vágyfokozás a konyhában kezdődik: ezzel az 5 étellel garantáltan szenvedélyes éjszaka elé néztek 2

5. Szója

Bár ez az élelmiszer megosztja a közvéleményt, a benne található fitoösztrogén miatt érdemes időnként beiktatnod az étrendedbe. Ez az anyag felépítésében nagyon hasonlít a női nemi hormonra, az esszenciális aminosav tartalma pedig az erőnléted fenntartásában segít.

Készíthetsz belőle például különleges fűszerekkel ízesített fasírtot, bolognait vagy egytálételt. A választásnál arra figyelj oda, hogy GMO-mentes legyen.

+1. Gyümölcsök

Az édes nassolnivalók fogyasztása egyrészt a rosttartalmuk miatt ajánlott, másrészt egy ezekből jól összeállított tányérral felejthetetlen éjszaka elé nézhettek a hálószobában. Szerepeljen a listán a füge, amelyet sokáig a legerotikusabb gyümölcsök között tartottak számon – sőt, a festők a termékenység szimbólumaként ábrázolták.

Jöhet a mangó is, amelyet ma már könnyen beszerezhetsz egy nagyobb bevásárlóközpontban. A vidám színe magas béta-karotin tartalmat rejt, ami szerepet játszik az ösztrogén-, és a tesztoszterontermelésben.

Az egzotikumok közül a banánt szinte a legkisebb üzletekben is megtalálod. A gyümölcsnek különösen azok étrendjében kellene szerepelnie, akik önértékelési problémákkal küzdenek, mert a benne lévő alkaloid növeli az önbizalmat és a jókedvet.

Ha kiválasztottad a kedvenceiteket, akkor nincs más dolgod, mint összeállítani egy gusztusos tányért, és megszervezni, hogy egy este erejéig kettesben legyetek, mindent és mindenkit kizárva.

Véleményed