Így sajátítsd el a tantrikus szexmasszázs technikáját

Írta Szexvital.hu 2018-12-06 0 Hozzászólás

Tantra. Aki hallott már róla, legtöbbször annyit tud, hogy valamilyen szextechnika, amivel komoly élvezeteket lehet elérni. Ennek megfelelően persze izgatja is a többség fantáziáját, de csak kevesen mennek odáig, hogy jobban bele is merüljenek a dologba. Már csak azért is, mert a tantra nem valami olyasmi, amiről elolvassuk, hogyan kell, aztán már ki is próbálhatjuk a gyakorlatban. Ez bizony egy hosszú tanulási folyamat, amihez sokan már türelmetlenek. 

A tantra lényege a gyönyörök elnyújtása, az orgazmus késleltetése. Ennek persze megvannak a megfelelő technikái. Véletlenül se arról van szó tehát, hogy van egy módszer, amivel a partnert nemcsak a csúcsra lehet gyorsan eljuttatni, hanem még az élvezet is sokszorosa lesz. A lényeg éppen az önmegtartóztatás megtanulása, a türelem. Éppen ezért a tantra nem való mindenkinek, csak azoknak, akik nem szeretik elsietni a dolgokat, és meg tudják élni a gyönyör minden pillanatát.

Számos eszköz és technika segíti az orgazmus késleltetését, hogy a végső élvezet még nagyobb lehessen. Egy fontos eszköze ennek a masszázs, ami a tantra értelmezése szerint lényegében a lélek simogatása a testen keresztül. Természetesen nem egy szimpla masszázst kell itt elképzelni, a tantra masszázs bőségesen tartalmaz erotikus elemeket, de továbbra sem az orgazmus elérése a cél, hanem a pillanat élvezete.

A masszázs célja a teljes ellazulás elérése. Egy olyan forró, oldott, intim légkör megteremtését segíti elő, amely lehetővé teszi a szexuális blokkok semlegesítését – ami ugyebár szintén feltétele az önfeledt élvezeteknek.

Milyen elemei vannak a tantrikus masszázsnak?

Nemcsak magát a masszázst kell értenünk ezalatt, hanem a körülményeket is, amik szintén segítik az ellazulást. A fény, az illatok, a zene is nagymértékben közrejátszik a kívánt állapot elérésében. Fontos a bizalmi légkör, a teljes egymásra hangolódás, mert feszengve senki nem tudja magát átadni az élvezeteknek.

A masszázs erotikus ugyan, ettől függetlenül nemcsak a nemi szerveket érinti, habár ezek komoly hangsúlyt kapnak. Az egész testet átmasszírozzák a tantrikus masszázs során, továbbra is főként az ellazulás segítése céljából. Az intim területek ezután következnek, legyen szó akár női, akár férfi masszázsról. 

Korábban már írtunk a lingam masszázsról, valamint az ESZO masszázsról. Ezek a masszázstípusok is a tantra masszázs részét képezik, a férfi kényeztetésére irányulnak. Természetesen megvan ezeknek a női megfelelője is, amely a női nemi szervek kényeztetésére helyezi a hangsúlyt.

Amikor az ember csak kap

A tantra masszázs azért is speciális, mert nincs kölcsönösség. Az alany valóban csak fekszik, és fogadja az érintéseket, élvezi a masszázst. Nem kell kényeztetnie a partnerét, nem kell viszonoznia az élvezeteket. Ez nem mindig könnyű, hiszen a többség azt szokta meg, hogy ezek a dolgok kölcsönösségi alapon működnek, rá kell hangolódni arra, hogy az ember tényleg csak feküdjön ellazult állapotban.

Ez egyébként legtöbbször a nőknek szokott gondot okozni, mert természetüknél fogva olyanok, hogy szeretik a partnerüket kényeztetni, sokat adni magukból. Nekik általában a gátlásuk is több, ezért nehezen érik el azt az állapotot, ami a cél: a teljes kikapcsolást, gátlások és feszélyezettség nélkül.

Fontos tudni, hogy az orgazmus nem cél: szintén a nőknél okoz némi vizsgadrukkot, hogy vajon el tudnak-e jutni a csúcsra. Nos, a tantra masszázs során nem kell idáig eljutni, egyáltalán nem az a cél, „csupán” a korlátok ledöntése, a gátlásoktól való megszabadulás. Ehhez pedig nincs szükség orgazmusra, ettől függetlenül persze megtörténhet.

Összességében a tantra masszázs során egy teljesen más érzelmi állapot érhető el, mint amit megszoktunk saját magunktól, olyan, mintha átkerülnénk egy másik dimenzióba, ami az élvezetekről szól. Nem mellesleg hihetetlen jótékony hatással van a stressz levezetésére, éppen azért, mert tökéletesen el tud lazítani. A feszült hétköznapokkal teljesen ellentétes, ami kifejezetten jót tesz. 

Véleményed