Minden, amit a tantráról tudni akartál

Írta Szexvital.hu 2018-10-04 0 Hozzászólás

A keleti tanok, különösen a szex művészetére vonatkozó bölcsességek mára nyugaton sem ismeretlenek, sőt, elég komoly érdeklődés övezi őket. A Káma Szútra és a tantra kifejezések bizonyára neked is ismerősen csengenek, ahogy majdnem mindenkinek, de viszonylag kevesen tudják, hogy mit is jelentenek. Ha Te és a párod új szintjét szeretnétek megélni a testiségnek, és nyitottak vagytok egy kis keleti fűszerezésre, érdemes lehet belekóstolnotok a tantra művészetébe.

Mit kell tudni a tantráról?

A tantra szanszkrit eredetű szó, ami kiterjesztést, a tudás kitágítását jelenti. A tantrizmus a relatív és abszolút dolgok szétválaszthatatlanságán alapul. A többi keleti, spirituális irányzatokhoz hasonlóan a célja, hogy elérhessük a megvilágosodást. A szex témakörében ez a férfi és a női energiák egyesülésével és közös áramlásával érhető el.

A nyugati világban sokan döntenek úgy, hogy erre az ösvényre lépnek, leginkább azért, mert a tantrikus szex gyakorlói valami hihetetlen gyönyörökről számolnak be. Persze ennek elérése annyira nem egyszerű, és igazság szerint kár is volna megragadni ezen a szinten, hiszen ennél sokkal többről van szó.

A tantrizmus Indiában egy igen fontos vallási irányzat. A világ két pólusának elválasztása helyett inkább azok egyesítésére, ezáltal a harmóniára törekszik. A szex jelentőségének hangsúlyozása a keleti hagyományban nem új, a tradíció szerint ugyanis egyike a 65 művészetnek. A tantra a szexualitást szent tevékenységként kezeli, hiszen a férfi és női energiák így tudnak a legkönnyebben egyesülni.

Mit is ad nekünk a tantra?

A tantrikus gyakorláson keresztül megszabadulhatunk a korlátainktól: a félelmektől és szorongásoktól mentes boldog életet találhatjuk meg általa. Hogy ezt elérhessük, a bennünk rejlő istent kell felfedezni, amely tökéletes egyesüléskor élhető meg igazán. Mindezekkel egészen új minőséget adhatunk az egész életünknek, és persze ezzel együtt a szexuális életünknek is.

Hogyan gyakoroljuk a tantra szexet?

A tantrikus szertartásoknál nem kizárólag az egyesülés van fókuszban, nagy hangsúlyt fektetnek az oda vezető útra is. Ebbe beletartozik a hangulatteremtés, az előjáték, és az aktus orgazmust megelőző pillanatai is. 

Néhány egyszerű lépésben Te is megteremtheted az alapokat, hogy részese lehess ezeknek a páratlan élményeknek. Mielőtt bebújnátok az ágyba, gondoskodjatok a megfelelő környezetről! Ébreszd fel az érzékeket néhány kellemes illatgyertyával és tedd fel a kedvenc dallamaidat a háttérben vagy hallgassátok ezt a kifejezetten tantra szexhez való zenét:

Húzz fel egy finom, selyem ágyneműt is, hogy a legnagyobb kényelemben kerülhessetek közel egymáshoz.

A tantrában a légzés is különleges szerephez jut. Néhány légzőgyakorlat segítségével megszabadulhatsz a testedben lévő feszültségektől és a szexuális vágyat is felébresztheted általuk. 

Egy kis betekintés a tantrikus szexbe:

Helyezkedjetek el az ágyon, vagy a földön ülve, egymás ölében. Lassan csukjátok be a szemeteket, majd az orron át lélegezve szívjátok be a levegőt, egészen a köldökig haladva. A légzés ritmusában lassan kezdjetek el előre és hátra ringatózni, amikor előre haladtok, feszítsétek meg a lágyéktáji izmokat.

A ringatózással, valamint a megfelelő izmok ritmikus megfeszítésével és ellazításával nem csak a szenvedélyt izzíthatjátok fel, de egymásra is hangolódhattok, melynek következtében érzékenyebben tudtok majd reagálni egymásra.

Az elnyújtott gyönyörök, és a minden képzeletet felülmúló orgazmus titka az ehhez hasonló részletekben rejlik. Ahhoz, hogy teljes egészében megélhessük ezt a kiteljesedést, a szeretkezés minden pillanatát egy közös, szent pillanatként kell kezelni.

Minden lélegzetvétel, minden mozdulat más és más jelentőséggel bír. Ezeket a mozzanatokat és az általuk létrejövő folyamatokat megértve kerülhetünk igazán közel a partnerünkhöz, hiszen a szertartás lényege, hogy az elkülönülő „te” és „én” egységgé váljon és létrejöjjön a „mi”.

Ha kedvet kaptál a tantrikus szexhez, kurzusokon sajátíthatod el az alapjait. Ezeken részt vehetsz egyedül és a pároddal egyaránt – hazaérve pedig ki is próbálhatjátok a tanultakat a hálószobában!

Ha pedig szeretnétek máris elmélyülni a tantrában és egymásban, akkor itt egy kis segítség az előjátékhoz:

Véleményed