Szexfantáziák és ami mögöttük van – de elhoztuk az 5 leggyakoribb férfi szexfantáziát is!

Írta Szexvital.hu 2020-10-29 0 Hozzászólás

Sokszor mondják, hogy fejben dől el minden. Persze ezt általában az iskolai vagy munkahelyi teljesítményre vagy egy kemény edzéssorozat kecsegtető eredményeire értik, de magunk között szólva, egy-egy erotikus fantázia az esti kufirc előtt is megalapozhatja a testnedvektől terhes hangulatot. Ha kíváncsi vagy rá, hogy miért élvezzük ennyire a szexfantáziákat és mi az az 5 amire a férfiak a legjobban gerjednek… Olvass tovább és megtudsz mindent.

Vannak olyan felnőttfilmek, amik időnként a lelki szemeink előtt játszódnak le. Hogy miért jobb ez, mint a pornó? Mert a szexfantáziákban a miénk a főszerep és úgy alakítjuk a történéseket, ahogy nekünk tetszik. Teljesen a saját ízlésünkre, vágyainkra és ki nem mondott kívánságokra – esetenként tabukra – szabhatjuk a fantáziadús programot, aminek a vége akár orgazmusban, de legalábbis erős nemi vágyban mérhető.

 

 

De jogos a kérdés: miért élvezzük annyira a szexfantáziákat?

Nos, Amerikában még 2018-ban végeztek a szexuális fantáziákkal kapcsolatban egy 4175 fős felmérést, amit a neves amerikai magazinban, a Psychology Today virtuális hasábjain szemlézett a kutatást végző szakember, Justin J. Lehmiller Ph.D.[1]

Maga a tanulmány a témáját tekintve olyan kérdéseket feszegetett, mint például az egyik legevidensebb: miért vannak egyáltalán szexuális fantáziáink? Sokunk számára egyszerű lenne rávágni a választ, miszerint a szexuális izgalom fokozása vagy akár az orgazmus átélése miatt, de mint a válaszokból kiderült, a sztenderd válaszok mellett igencsak összetett jelenségről beszélhetünk.

A felmérésben résztvevők ugyanis az alábbiak miatt fantáziálnak gyakran a szexről:

 • a szexuális izgalom átélése miatt: 79,5%,
 • a különböző szexuális tapasztalatok és érzések iránti kíváncsiság miatt: 69,8%,
 • a szexuális szükségletek kielégítése miatt: 59,7%,
 • a valóságtól való átmeneti elmenekülés miatt: 59,4%,
 • társadalmi tabunak számító nemi vágy kifejezésére vagy teljesítésére: 58,4%,
 • jövőbeni aktus megtervezéséhez: 55,7%,
 • lazításra és / vagy szorongás csökkentésére: 43,6%,
 • unalomból, mivel éppen nincs más dolga: 40%,
 • a szexuális magabiztosság megerősítéséhez: 32,5%,
 • a be nem teljesedett érzelmi szükségletek kielégítésére: 29,8%,
 • a szex közbeni zavaró tényezők kiküszöbölésére: 19,8%,
 • a kevésbé vonzó partner kompenzálásra: 11,8%,

A fentiek mellett a megkérdezettek 6,8%-a számolt be más okokról, például erotikus fikció írásáról, spontaneitásról, a korábbi kellemes tapasztalatok újbóli átéléséről. Ahogy láthatod, a puszta örömszerzésen túl, sokkal szélesebb a skála, amin a szexfantáziák okai mozognak, hiszen különböző pszichológiai funkciókat is ellátnak: kielégítenek korábban ki nem elégített igényeket és még a szorongás csökkentésében, a szexuális magabiztosság megszerzésében is segítenek.

 

 

Adódik a kérdés: miről fantáziálnak a leggyakrabban a férfiak?

Korábban írtunk már arról, hogy milyen az „Amikor a nő is csak arra gondol”. Régebbi cikkünkben a top 5 női szexfantáziát vettük nagyító alá, most viszont pótoljuk az egyértelmű hiányosságot és a férfiak 5 legnépszerűbb szexfantáziájáról is lerántjuk a leplet.

 1. Szex két, három vagy több nővel

Szokták mondani, hogy a változatosság gyönyörködtet, így nem meglepő, ha az erősebb nem attól érzi magát a teremtés koronájának, ha egyszerre több nővel bújik ágyba. Ilyenkor minden megtörténhet a lepedőn, amit nem szégyellünk: két nő egyszerre kényezteti a szájukkal a farkát, esetleg egymást. Utóbbi esetben egyébként a 2 nő látványa az, ami valóban életre kelti az érzékeket.

De persze az sem elvetendő elképzelés, ha azalatt, amíg az egyik hölgy szopja, addig a férfi közben a másik nővel foglalatoskodik. Mondjuk csókolóznak vagy épp a trió harmadik tagját ujjazza, nyalja-falja. A lehetőségek és a felállások tárháza végtelen, bár a lankadatlan férfierőről egy ilyen éjszaka előtt azért nem árt gondoskodni. Nemcsak tablettával, hanem akár az élményt fokozó erekciónövelő krémekkel is.

 1. Egy kis kikötözés itt, egy kis BDSM ott

Nagyon úgy tűnik, hogy a dominancia és az alávetettség egyaránt felajzza a férfiakat. Előbbi esetben az ágyhoz vagy asztalhoz kötözött, a gerjedelmének kiszolgáltatott nő vágyképe, aki felett uralkodhat és akivel – bizonyos határokon belül – bármit megtehet az, ami a csúcsra járatja a libidót. Itt jegyeznénk meg, hogy a konszenzus a felek között rendkívül fontos, főleg akkor, amennyiben különböző BDSM-eszközöknek – például korbácsoknak, pálcáknak vagy paskolóknak – köszönhetően, a fájdalom is bekerül a kínálatba.

Ha ez megvan, akkor mindkét félnek egészen új élményekben lesz része – legalábbis képzeletben. (Többek között a változatos kikötözési lehetőségeknek köszönhetően.) Egyébként a fantázia fordítottja is hasonló népszerűségnek örvend, főleg olyan férfiak körében, akik az egész napos döntéshozatal után szeretnék másnak átadni a testük feletti irányítást. Ilyenkor a női partner az, aki bármit megtehet a kikötözött férfival: ráülhet az arcára egy kis orális kényeztetésért, keményen meglovagolhatja vagy akár egy végtelenített orális kényeztetésben is részesítheti. Hogy csak a könnyedebb lehetőségek említsük.

 1. Exhibicionisták kedvence: a nyilvános szex

A lebukás veszélye, a bujkálás izgalma, a szokásostól merőben eltérő nyilvános szexhelyszín olyan plusz fűszert ad az aktusnak, amire a figyelemre vágyó férfi vár. Egyébként nem kell messzire menni a nyilvános helyért, hiszen már a lift, a munkahelyi tárgyaló, a taxi hátsó ülése, a hotel medencéje vagy a tengerpart, és persze a fesztivál egy eldugott sarka is remek helyszínt biztosít a nyilvános légyotthoz. Vagy akár az erkély és az ablak, amin keresztül a szembe szomszéd akár be is láthat.

 1. A kukkolás művészete

A férfiak között vannak igazi voyeurök, akik arról fantáziálnak, hogy másokat – férfiakat és nőket, nőket nőkkel vagy férfiakat férfiakkal – néznek szeretkezés, szex közben. Persze ebben az esetben is lehet fordított a fantázia: ilyenkor a férfi és a partnere a leskelődés tárgya. Egyébként néhány férfi és női álarccal még különlegesebbé lehet varázsolni az élményt.

 1. A tiltott gyümölcs: az anális szex

A hátsó bejárat sajnos még mindig tabunak számít, pedig férfi és nő számára is intenzív élményeket ígér. Sokszor szerepel ez a szeretkezési forma a férfiak fantáziájában, hiszen általában ez az, amire a legkevésbé kaphatók a hölgyek. Pedig az ingerlő domborulatok és a szűk, mély behatolást lehetővé tevő pozitúrák változatos gyönyöröket ígérnek.

Mondjuk itt kiemelten fontos a megfelelő síkosítás és a terület finom előkészítése, hiszen a hüvellyel ellentétben a popsi nem tud magától nedvesedni, így a partnernek síkosító használata nélkül rendkívül fájdalmas lehet a behatolás. Emellett az óvszerről sem szabad elfeledkezni, hiszen a végbélben rengeteg baktérium található még megfelelő tisztálkodási szokások mellett is, így nem árt résen lenni.

Egyébként az anális kényeztetés és főleg a prosztataizgatás időnként még a heteroszexuális férfiak fantáziáiban is előfordul. Szóval prosztataizgatóra fel és élvezd ki a gyönyör minden cseppjét.

 

[1] Psychology Today; Justin J. Lehmiller Ph.D.: Why Do People Have Sexual Fantasies? - https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-myths-sex/201808/why-do-people-have-sexual-fantasies

Véleményed