Mit csinálunk szex után? - Lerántjuk a leplet a hálószobáról!

Írta Szexvital.hu 2019-08-01 1 Hozzászólás

Mindig minden csak a szexről szól… de mi történik utána? Mit csinálnak a legtöbben? Mi az, amit szabad és mit kéne hanyagolni? Mi történik a bizonyos happy finish után? 
 
A szex bizony megerőltető dolog! Egy átlagos 25 perces aktus során a férfiak 100, a nők pedig 69 kalóriát égetnek el, ami a heves testmozgással, fizikális kimerültséggel és izzadással összevetve komoly fáradtságot okoz a szervezetnek. De vajon mivel töltjük a szeretkezés utáni kielégült perceket? 
 
Egy amerikai kutatás során kiderült, hogy a szeretkező párok 36%-nak van szex utáni rutinja, ami jellemzően kevésbé romantikus, sokkal inkább gyakorlatiasabb. Lássuk, mivel telnek valójában azok a mámor utáni pillanatok:

(Inkább azonnal rendelnél valamit? Ne felejtsd el megnézni az akciós termékeket, mert a legkedveltebb darabok - például a masszírozó vibrátor, és a 3 db-os Szuperhős Kapszula - rohamosan fogynak!)

Alvással

Biztos, hogy minden nő már legalább egyszer kiborult a párjára, amiért rögtön elaludt a szex után ahelyett, hogy mély beszélgetésbe és borozásba kezdtek volna. Mégis mi történik a férfiakkal ilyenkor? Mielőtt azt gondolnád, hogy biztosan rádunt, vagy csak a szexre kellesz nyugodj meg, mivel ez egy kémiai folyamatnak köszönhető. Az orgazmus pillanatában az agyalapi mirigynek köszönhetően több hormon is felszabadul a férfiak testében, egyik ezek közül a prolaktin. Ez a fehérje hormon felel a kielégültségért, ami a legtöbb esetben fáradtsággal jár. Amíg a felszabadult hormon fel nem szívódik, addig bizony az álmosság lesz az úr a pajkosság helyett, szóval ne mindig a pasidat utáld, vagy legalább próbáld csak a hormonjait!

Összebújással

A mélyebb szeretkezés, de akár még egy kiadós vad szex után is jó megtalálni a nyugalmat a másik karjaiban. Ilyenkor nem kellenek szavak, elég, ha a két test összefonódik, cirógatják egymást és csak léteznek ebben az ellazult állapotban. Az ölelés egyébként is a szeretet kifejezése egy spontán emberi cselekedeten keresztül, ami jócskán szabadít fel oxitocin hormont, amihez a megkérdezettek 74%-a ragaszkodik is.  Az ölelés hatása mindenképpen pozitív, hiszen gondolj csak bele: megölelnél valakit, akit nem kedvelsz vagy nem áll közel hozzád? 

Ételt készít vagy rendel 

Mivel a szex kalóriát éget el, éppen ezért a testünk követeli a mielőbbi tápanyagpótlást. Biztos veled is előfordult már egy kiadós hancúr után, hogy akármennyire is fáradtál el kimásztál az ágyból azért, hogy feltépd a hűtő ajtaját és bekapd az első emészthető ételt. A kutatás szerint rengetegen döntenek a rendelés mellett, ami mondanunk sem kell mennyivel kényelmesebb, hiszen csak egy alsógatyát kell felhúzni és kicsoszogni az ajtóig. 
 

Beszélgetéssel

Állítólag a 32% beszélgetni szokott, miután megdolgozta a párját. A szex során rengeteg feszültség távozik, ezért sokszor olyan témák is előkerülhetnek, amit normális esetben nem mernél felhozni. A szex egy olyan bensőséges folyamat, amely során bizalmat érzünk a másik iránt, így könnyebb megnyílni neki. Könnyen lehet, hogy nem csak egy orgazmus fért bele az estébe, de a világot is simán megváltjátok szóban! 

Zuhanyzással

Sokak számára jelenti a komfortérzetet az, hogy az ágyból egyből rohannak a fürdőszobába. Ilyenkor egyébként ez javasolt is, mivel amellett, hogy lemossuk az izzadságot és tisztábbnak érezzük magunkat, megszabadulunk az esetleges baktériumokat és méreganyagokat is. Ugyanakkor a nőknek nem javasolt beülni egy kád forró vízbe, mert a szeméremtest megduzzad, minden szerv érzékenyebben reagál és nem utolsósorban ilyenkor lehet a legkönnyebben elkapni az esetleges fertőzéseket, bár ez otthon kevésbé veszélyes. 

Telefon nyomkodással

Akármennyire is kiábrándító, egyre inkább jellemző, hogy a legtöbb ember amint legördül a másikról már nyúl is a telefonjáért. Vajon miről is maradhatott le abban a becses 20 percben? Sajnos a szexualitás kezd egyre személytelenebbé válni a felek között, amin az internettől faló függőség sem segít. Egyébként sem ismeretlen a jelenség, hiszen ma már mindenhol a telefonunkat bámuljuk, nem csak a metrón de a moziban, egy meetingen, az évfordulónkon… miért olyan meglepő, hogy az ágyban is a kis fényes képernyőre tapad a szemünk ahelyett, hogy meglepnénk a másikat egy lazító masszázzsal vagy együtt töltenénk egy kis valós közös időt. Nem biztos, hogy a legjobban priorizál az a 14%, akik nem tudnak elszakadni az online világtól legalább pár órára! 

TV-t vagy filmet néz

Népszerű a párok körében a szex utáni filmezés, ami sokkal inkább megbocsátható, mintha a Facebook-ot pörgetnék. Ez mégiscsak egy közös program, ami gyakran amúgy is megelőzi az alvást. Tulajdonképpen egy tökéletes levezető program. 


 

Hidratál

Elképzelhető, hogy ezt nem tudatosan csinálják az emberek, pedig nagy szükség lenne rá! Az együttlét során a bőrünk felmelegszik és kipirul, ennek hatására pedig izzadni kezdünk. Vannak, akik különösen sokat verejtékeznek, nekik nagyon fontos, hogy mielőbb hidratálják a szervezetüket. Erre a legjobb alternatíva a víz, méghozzá nagy mennyiségben. 

Felöltözik 

Talán a legkézenfekvőbb dolog, hogy az ember miután szeretkezett magára kap valami ruhát. Valaki azért, mert mi van, ha bejön a gyerek, más indul a munkába, vagy csak egyszerűen nem szeret meztelenül aludni. Előbb utóbb felöltözünk, ez biztos! 

Egyszerűen csak fekszik

Ez igen kétértelmű, hiszen lehet egy bambulás kellemesen pihentető is, ugyanakkor roppant kínos is tud lenni egy elfuserált szexuális kaland után. A felmérésből ez nem derült ki, reméljük inkább az előbbi dominál. 
 
Rád és a párodra mi a leginkább jellemző? Reméljük sikerült egy átlátható képet adnunk mások hálószobai történetük alapján, ami majd segít a tiéteket is jobb irányba terelni. Ne felejtsük el a szex intim és utánozhatatlan pillanatait, semmi sem fogja pótolni azt az izzást! 

Oszd meg velünk a saját élményeidet! Írj hozzászólást az oldal alján!

 

1 Hozzászólás

Bea:
2020-01-03, 16:34:14
Válasz

Hű! Én 1,5-2 óra alatt hozzá sem fogok. És nem rémlik, hogy valaki egy kis pihi után ne újra akarta volna kezdeni előlről. A pihi idő meg bármi lehet...

Véleményed