Menstruáció közbeni együttlét

Írta Szexvital.hu 2018-08-27 0 Hozzászólás

Sokak számára ma is tabu a menstruáció közbeni együttlét. Hogy miért? Kiderül mai cikkünkből.

Menstruációs történelem

Az ókorban a menstruációt tisztátalan időszaknak tartották, ezért az éppen vérző nőket rendszeresen elkülönítették a többi embertől. Ez mai szemmel kegyetlenül hangzik, hiszen ki szeretne egy elszeparált szobában kuksolni, míg el nem múlik a havija? Ebből a szempontból a rómaiak már fejlettebbek voltak, nemhogy veszélyesnek és betegnek nem tekintették a menstruáló nőket, hanem természetfeletti képességekkel ruházták fel őket. 

A középkor ismételten a sötétebb korszakot jelentette a havi vérzés tekintetében, de itt már a nők nagyon vigyáztak, hogy a nehéz napokon nehogy összepiszkolják a ruhájukat, vagy esetleg környezetüket. Ez roppant nehéz produkció volt, mivel korántsem rendelkeztek a maihoz hasonló eszközökkel, ami kellően megnehezítette az életüket. Végül a 20. század elején kezdték elfogadni, hogy a menstruáció nem betegség, hanem az élet természetes velejárója. Innentől lendült fel a tampon és betétipar és könnyítették meg igazán a nők életét. Napjaink népszerű megoldása az intimkehely, ami nem teljesen mai találmány, de most éli reneszánszát.

Menstruáció közbeni együttlét avagy szex a nehéz napokon?

Sokan még ma is ellenérzéssel viseltetnek a menstruáció közbeni együttléttel kapcsolatosan. Pedig már mindenki tudja, hogy nemhogy nem tilos, hanem kifejezetten javallott is. Mondjuk úgy, hogy több haszna van, mint amennyi hátránya. Tehát ha nem taszít titeket a vér látványa, akkor nyugodt szívvel vágjatok bele, hiszen a nők ilyenkor rendkívül intenzív orgazmust élhetnek át. Ehhez köthető az egyik nagy előnye, mivel enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit, mint például a kínzó görcsöket. 

Ha valamelyest taszít a vér jelenléte, akkor egy tampon segítségével ezt is meg lehet oldani, bár ilyenkor lehetőleg tartózkodjatok a behatolástól. Ha ez a variáció nem szimpatikus, akkor nektek találták ki a 10 darabos puha szextampont, amit a hüvelybe fel kell helyezni, majd kezdődhet is a hancúrozás. Fontos itt is szem előtt tartani, hogy bár a menstruáció alatt nehéz teherbe esni, de nem lehetetlen, így ne feledkezzetek meg a megfelelő védekezésről sem. 

menstruacio-kozbeni-egyuttlet

Néhány tipp a higiénikus kivitelezéshez

Az első és legfontosabb lépés mielőtt egymásnak estek, hogy tisztázzátok, hogy ki, hogy viszonyul a témához. Ha bármelyikőtök viszolyog a szextől a menstruáció alatt, akkor nem kell erőltetni, hiszen az nem vezet a közös gyönyörhöz. Ha megegyeztetek, hogy mehet a menet, akkor lássatok neki az előkészületeknek! 

Szerezzetek be egy sötét törölközőt, ami lehetőség szerint legyen kellően nedvszívó is és terítsétek magatok alá. Ezen kívül javasoljuk, hogy készítsetek a közelbe némi nedves törlőt, vagy papírzsepit. Ha biztosan el akarjátok kerülni a kínos foltokat a frissen mosott ágyneműn, akkor a zuhanyzó a nektek való hely. Bár kényelmetlenebb, de takarítás szempontjából sokkal egyszerűbb. Érdemes víz alapú síkosítót használni, és mint említettük már, nem szabad elfeledkezni a gumi használatáról sem. 

Mivel ilyenkor lényegesen több váladék távozik a hüvelyből, ezért nem célszerű a káma szútra teljes tárházát felvonultatni, mivel minden helyváltoztatáskor vér távozhat, ezzel áztatva a törölközőt. Hogy kipróbáljátok-e, az csak tőletek függ, döntsétek el, hogy számotokra vonzó vagy inkább taszító élmény lehet a szex a menstruáció alatt.

Csemegézzetek bátran weboldalunkról, számos dolgot találhattok, amivel feldobhatjátok a szexuális életeteket.

Véleményed