Így használd a bondage-t: tippek a kikötözős szexhez

Írta Szexvital.hu 2019-05-13 0 Hozzászólás

Néha hagyod, hogy elkalandozzon a fantáziád és átadod magad egy huncut kikötözős élménynek? Bevezetünk a bondage és a vad szex kéjjel teli világába! 

Van a szexben néhány klasszikus dolog, ami mindenkit érdekel! A BDSM kategóriáján belül rengeteg opció létezik, amivel színesítheted a szexuális életed: A kikötözés is pontosan ide tartozik. Ne gondold, hogy ezt csak korbáccsal csattogtatva, fájdalmasan lehet kipróbálni, az egészen szolid hullámhossztól a féktelen aktusig minden lehetséges! De kezdjük az elején: 

Tartalomjegyzék:

Mi is az a BDSM?

Mivel a cikkünk a bondage-ről szól, ami szabad fordításban a fogságot jelenti, ezért muszáj pár szót ejtenünk a BDSM-ről, mint szexuális műfajról. A gyűjtőszó a Bondage & discipline, Domination & submission, Sadism & masochism elemekből áll össze, ami magyarul annyit tesz, hogy kötözés&fegyelmezés, dominancia&alávetettség, szadizmus&mazochizmus. 

Nem kell nagy nyomozónak lenni ahhoz, hogy ebből kiderüljön, hogy ez nem a szokásos szeretkezést jelenti gyertyafénnyel és tejszínhabos eperrel. A BDSM, mint szexuális stílus lényege a kontroll. Sokaknak ismerős lehet ez a Szürke ötven árnyalata című könyvből vagy filmből, ami tulajdonképpen köztudatba és divatba hozta ezt az ágazatot. 

Általában van egy domináns fél, aki átveszi az irányítást a másik felett. Az alá és fölérendeltség az egyik fő alkotóeleme, sok embert felfűt a kiszolgáltatottság vagy az uralkodás élménye. A BDSM sok kiegészítőt használ, ilyen lehet például a bilincs, a szájpecek, a korbács, a csipesz, a kötél és minden ehhez hasonló kellék. 

Mivel ilyenkor saját és a párunk határait is feszegetjük gyakran megesik, hogy az egyik felet elragadja a hév, ezért az együttlét előtt meg szokás állapodni egy biztonsági szóban. Ez lehet bármi a lényege az, hogy ha már nem esik jól, kényelmetlen, fájdalmas vagy megalázó az, ami történik a hálószobában a biztonsági szó kimondása után a partner köteles abbahagyni a tevékenységét. 

Mi lehet bondage? 

Ahogy azt már fent említettem, a bondage tehát a fogságot, a kikötözést, az összekötést jelenti pontosan. Nem kell elvetemültnek lenni ahhoz, hogy az ember kísérletezzen az ágyban ilyesmivel, még azt is megkockáztatom, hogy már-már klasszikus kedvenc a párok körében. 

Összegyűjtöttük, hogy mit használhatsz közötéshez: 

kötél: Nagyobb üzletekben, kertészeti osztályokon, barkácsboltban beszerezhető. Ne a legdurvább anyagból sodortat vásárol meg, válassz inkább olyat, ami kíméli a bőrödet, de a legjobb, ha speciális bondage kötelet választasz. 

mandzsetta: A kötözős szex egyik kedvence a bilincs és annak minden formája, így az érzéki anyagból készült köthető bilincsek kiváló választások, és millió variációjuk létezik.

bondage szalag: Az általában PolyChloride-ból készült szalagok bőrhöz nem tapadnak, kizárólag önmagukhoz, így egészen izgalmas variációkat lehet vele kipróbálni.

öntapadó kötszer: Alapvetően gyógyászati célokra használják, de kiváló lehet bondage alapanyagnak is. Kreppből és latexből készülnek leginkább, pár száz forintért beszerezhető a gyógyszertárban. 

sál: Talán a legjobb döntés, ha hirtelen felindulásból akarsz belevágni a BDSM kezdő szintjébe otthon. Akár nyakkendőt is használhatsz, az is nagyon szexi tud lenni egy ilyen pikáns szituációban. 

öv: Szintén az otthoni készlethez tartozik, így ha van olyan darab otthon, amit nem sajnálsz nyugodtan vesd be! 

bilincs: Szintén egy olyan tárgy, ami soha nem fog kimenni a szexuális divatból. Akár fém, akár szőrös verzióban is használhatod, a durvaság mértékétől függően. 

szigszalag: A költözködésről biztos maradt néhány belőle, nyugodtan avassátok fel pajzán célokra is.

rope bondage: Ez egy komoly kötél-hálózat, ami már egy igazán haladó szintnek mondható. Mindenképpen nézz utána, hogyan kell használni, mielőtt még összekötöznéd a párod egy életre!

(Ezen a videón egy profi rope bondage technikát láthatsz)

Nem mindegy, hogyan használod!

A fenti felsorolásból egyértelműen kiderül, hogy ezt a játékot millió módon lehet játszani, a határokat csakis a kreativitás húzhatja meg. Próbáld ki állva, fekve, hason akár hanyatt… a bondage mindig jó barátod lesz a szex során. 

A kötözést négy helyen érdemes kipróbálni a testen, ez leginkább a különböző hajlatokat fedi le: 

csukló: A karok mozgásképtelenné tevése régóta kedvelt mozzanata vadabb aktusnak. Jó pár bondage eleve csuklóra van kifejlesztve, mint például a bilincs vagy a mandzsetta, első lépésként kiváló!

könyök: Ez már kicsit macerásabb, talán a kettőt érdemes együtt alkalmazni. Ennek köszönhetően a karok teljesen megbénulnak, csak támaszkodásra tudja használni őket a másik fél.

térd: Ne felejtsd el, ha a térdeket összekötözöd, akkor a lehetséges pozíciók száma jócskán leredukálódik. Ez ne vegye el a kedved, inkább csalogasd elő magadból a leleményes szeretőt. 

boka: A csukló mellett a legnépszerűbb kötözési pont. Nagy játékteret hagy a bokák összekötözése amellett, hogy kellőképen gátolja az illetőt a mozgásban. 

derék: Leginkább arra használják, hogy valamelyik fenti alternatívát ide lehessen erősíteni. Ez már egy komplexebb mutatvány, eleinte talán kicsit vicces is lehet, de hidd el, hamar rájössz majd miképp lehet benne a legjobban mozogni.

Nem mindegy a kötözőeszköz anyaga sem! A legjobb választás a pamut, a nejlonkötél vagy a bőr, illetve az olyan gyengéd összetevők, amik nem tudnak felszíni sérülést okozni. Messziről kerüld el a durva textúrájú kiegészítőket, hiszen a testi épség megőrzése elsődleges szempont. Minden, ami vágást, komolyabb horzsolást ne adj isten törést tud okozni maradjon a hálószobán kívül!

Tiltólista

Van néhány alapszabály, amit minden körülmények között be kell tartani! Az első a légutak szabadon hagyása! Ez annyit jelent, hogy a partnernek a száját és az orrát szigorúan tilos befogni bármivel, ami akadályozhatja a légzésben. 

Ugyanilyen lényeges és alapvető, hogy a nyakat és a torkot meg kell óvni mindennemű kötözéstől, erősebb fojtogatástól és idegentesttől. Amennyiben a szexuális játék kezd komorrá válni, könnyen meggondolatlan lépéseket követhetnek el a felek! 

Végül mindig ügyelj a végtagok állapotára! Ha túl szorosan használod a bondage-t, akkor zavart okozhatsz a vérkeringésben. A karok és lábak látványos kékülése és zsibbadása során azonnal el kell távolítani az elszorításért felelős tárgyat, és közepes erősségű masszázzsal helyreállítani a véráram egyensúlyát!

Szinén nagyon fontos, hogy ne kezdj BDSM kapcsolatot idegen emberrel. Tekintve, hogy ebben a műfajban amúgy is minden a kiszolgáltatottságról és a tehetetlenségről szól, ne hagyj támadási felületet magadon egy vadidegen számára. A szexnek ez a része egyébként is bizalmas alapokon kell, hogy nyugodjon, hiszen a komfortzónától nagyon távol áll. 

Ugyanilyen fontos, hogy kommunikálj a pároddal előtte, utána és közben is. Könnyen megbánthatjátok egymást akár fizikálisan vagy mentálisan, éppen ezért az előre leegyeztetett jelszót se felejtsétek el használni. Már az első alkalommal, amikor felmerül a BDSM bármilyen formája térképezzétek fel, hogy mi az, amit lehet és mi az, ami már sok a másiknak. Jobb, ha nem ér sok meglepetés és ne féljetek kimondani, ha valami nem tetszik!

Mitől elképesztően szexi a bondage használata?

Annak vagyunk a híve, hogy a szexben mindent ki kell próbálni! Miért ne ilyen úton próbálnád meg feldobni a nemi életed? Sokan rákapnak a BDSM ízére, hiszen egy egészen új világnak nyitja meg a kapuit. A kiszolgáltatottságnak köszönhetően egészen új szerepekbe bújhatsz, vagy akár a partneredet is felruházhatod hatalommal.

A végeredmény mindenképpen izgalmas és újszerű lesz! Az eszközök sokféle palettája mellé a speciális öltözék is dukálhat, felkaphatsz latex, ehető vagy egészen elvetemült darabokat is a hangulat fokozása érdekében. 

3+1 szituáció, ahol a bondage kiváló társ lesz az izgalomban 

1. Cirógasd addig, amíg csak bírja! 

A bondage technikákkal gyakran kéz a kézben járnak az apró kínzások is. Kötözd hátra a párod kezét és vegyél elő egy igazi tollat vagy egy selyemsálat, de végső esetben használhatod az ujjad is. Cirógasd végig a gúzsba kötött testét, alaposan megkörnyékezve az intim területeket is! 

2. Jégkockát elő!

Rope bondage alapján kötözd össze a párod felsőtestét úgy, hogy mozdulni se bírjon. Ezután vegyél a szádba egy jégkockát, és kezd el végig csókolni a testét. A mellbimbóknál és a nemi szerveknél, a hasnál, a nyaknál és a hajlatoknál ne spórolj a hideg érintéssel, garantált lesz a hatás!

3. Beszélj hozzá!

Kötözd meg a párod kezét és lábát is annyira, hogy önállóan a lehető legkevesebb mozgásra legyen képes. Kösd be a szemét is egy sállal, és mindig mondd el neki lassan, érzékien, hogy mit fogsz vele csinálni pontosan. Egy idő után szórakozhatsz azzal is, hogy mindig máshol érsz a testéhez, a végén már fogalma sem lesz a következő lépésről!

+1 Várasd meg! 

Nincs is annál őrjítőbb, amikor ott fekszel pucéran és kiszolgáltatottan a párod előtt, de ő ahelyett, hogy alaposan ellátná a bajod csak szórakozik veled. Ha éppen a másik szerepben vagy, akkor használd bármelyik bondage típust, „bénítsd meg” az áldozatod és fájdalmasan érzéki csókokkal és érintésekkel húzd el az előjátékot, amennyire csak jól esik a káröröm. 

Használj bútorokat!

Nem csak a testrészeket lehet egymáshoz erősíteni, sőt az ágytámlán túl is van élet. Tökéletes szexuális helyszín lehet egy gázcső, ahová a társad odakötözöd akár állva, de térdelve is tökéletes. Ugyanilyen jó szolgálatot fog tenni a konyhaasztal, a gurulós szék vagy a korlát az erkélyen. Ne félj bevonni extrém helyszíneket, meglátod mennyire megbolondítja az élményt. 

Kötözési tippek, technikák

Búcsúzóul jöjjön néhány konkrét kötözési recept: 

székhez: Legjobb a háttámlás masszív fa szék, de bármi mással is megoldható a művelet. Érdemes a karokat hátra feszíteni, a csuklókat pedig hozzákötni a támlához. A combok legyenek szétfeszítve, ezzel szabaddá téve a nemi szerveket, a bokát szintén tanácsos rögzíteni a hátsó széklábhoz. 

gúzsbakötés/hogite: Ilyenkor az áldozat hason fekszik, majd a háta mögött a csuklókat és a bokákat összekötözzük úgy, hogy a sarkak a fenéken pihenjenek. 

combok ölelése: A térdek szorosan mellkashoz való húzása, majd a csuklók térdekhez, illetve a hónaljakon át a háton átvezetett kötelekkel egymáshoz, valamint a térdek mellkashoz szorítása a hónaljakon át a háton átvezetett kötelekkel. Bokák összekötözése is szükséges a maximális eredményhez.

múmia: Nevéből adódóan itt nem sok szabad felülete marad a testnek. A kötél minél nagyobb felületen fut végig a testen, viszont nem túl szorosan és az érzékeny területeket kihagyva, mint például a torok. Érdemes a testnyílásokat szabadon hagyni, hogy az igazán finom részeket ne takarja el semmi! 

Te is kipróbálnád pároddal a kikötözős szexet? Szerezz be otthonra egy kötöző szettet!

Véleményed