Hogyan kell használni az óvszert

Írta Szexvital.hu 2018-07-11 0 Hozzászólás

Bármilyen hihetetlen is, de vannak, akik csak használják az óvszereket, de még fogalmuk sincs arról, hogyan is kell helyesen, tökéletesen használni azokat.

Férfi és női óvszerek

Lehet, hogy megakadt a kedves olvasó szeme a bevezetésben a többes számon. Miért óvszerek? Hiszen az csak gumióvszer, gondolhatnánk. Azért tettük többes számba, mivel léteznek férfi, illetve női használatú óvszerek. A férfiaknak van a gumióvszer, míg a női használatra van egy hasonló, de kevésbé elterjedt óvszer. Működését tekintve ugyanolyan elvű, mint az általános kondom, annyiban különbözik, hogy az egyik vége szivacsos, azt kell felhelyezni a hüvelybe, ameddig csak tudjuk. A másik vége is egy gyűrűben végződik, az kerül a szeméremtestre kívülről, de vigyázni kell, hogy ne csússzon be. Az aktus után pedig épp olyan egyszerű eltávolítani is, csak megtekerjük a külső gyűrűt, majd finoman kihúzzuk és egy zsebkendőbe csavarva a szemétbe dobjuk. Ugyan, ez egy kevésbé elterjedt megoldás a védekezésre, de akadnak olyanok, akik mégis női óvszert választanak, például a Passante Female Női Óvszert.

A férfi óvszer a közismertebb, ugyanúgy, mint annak a használata, mégis, az szexuális életet élők 12 százaléka esik teherbe a használata során. Ide tartoznak a helytelen felhelyezésből származó balesetek, valamint a kiszakadás is. Azért ez nem egy elenyésző szám, bár legalább az akarat megvan a védekezésre. Bőven lejjebb lehetne tornázni ezt a számot egy kis odafigyeléssel.

Hogyan kell használni az óvszert

Lássuk, hogyan kell használni az óvszert!

1. Válasszuk ki a megfelelő márkájú, minőségű óvszert, különös tekintettel arra, hogy milyen extra dolgokat tud, például a Durex Intense óvszer bordázott és pontokkal lett kialakítva a még jobb élményért, kérdés, hogy van-e ilyenre szükség. Lehetőleg gyógyszertárban vagy webáruházból szerezzük be, mivel így kisebb az esélye annak, hogy a sok humoros kölyök esetleg megszurkálhatta tűvel. 

2. Mindig ellenőrizzük a csomagolást, keressük meg a lejárati időt, valamint, hogy nincs-e rajta sérülés. Fordítsunk kiemelt figyelmet a vásárlás utáni tárolásra, mivel nem ajánlott sem melegnek vagy tűző napnak kitenni, valamint az sem tesz jót neki, ha gyűrődik, vagy a farzsebünkben, pénztárcánkban van. 

3. Bontsuk ki, de semmiképp ne használjunk éles tárgyat közben (olló, kés), mivel azzal megsérthetjük az óvszer anyagát, így kész is lehet a baleset. Kibontás után minden esetben ellenőrizzük az egész csomag állagát. Amennyiben ragad vagy túl száraz, akkor ne használjuk.

4. Mindig a letekerhető oldalával kifelé helyezzük fel az óvszert a már merev vagy félig merev péniszre, úgy, hogy a tetejét összecsippentjük (nem körömmel), hogy kiszorítsuk belőle a levegőt és legyen hely a spermának.

5. A szabad kezünk segítségével görgessük le az óvszert a pénisz teljes egészén, le egészen a tövéig. Amennyiben igény van rá, használhatunk síkosítót, bár az óvszerek alapjáraton is tartalmaznak. Fontos, hogy óvszer mellett csak vízbázisú síkosítót szabad használni, mivel az olajos alapúak károsítják a latexet, így nő az esély egy esetleges balesetre és teherbeesésre.

6. Időnként érdemes az együttlét során is ellenőrizni, hogy a helyén van-e a gumi, ha lejjebb csúszott, akkor célszerű visszahúzni.

7. Az ejakuláció megtörténte után még mereven kell kihúzni a péniszt, majd úgy lehúzni az óvszert, hogy az semmiképp se maradhasson a partnerben ése ne kerüljön ki belőle az ondó. 

8. Ezután lehetőleg kössünk rá csomót és csomagoljuk egy zsebkendőbe, majd dobjuk a kukába. Semmiképp se dobjuk el az utcán, mert káros a környezetre és mások egészségét is veszélyezteti. A wc-ben történő lehúzást sem javasoljuk, hacsak nem szeretnénk találkozni a duguláselhárítóval.

Ahogy látszik, nem nagy ördöngösség, főleg annak tudatában, hogy minden lényeges információ megtalálható az óvszeres dobozon, csak maradéktalanul be kell tartani azt. 

Véleményed