Hogyan kell felhúzni az óvszert?

Írta Szexvital.hu 2018-09-06 0 Hozzászólás

Sokan használják és sajnos van aki rosszul. Azt gondolhatnánk, hogy az óvszer használata teljesen magától értetődő. Azonban számtalan hibát lehet elkövetni a felhúzás közben, amikkel csökken a védelmi faktor. Te tudod mire érdemes figyelni? Lássuk, hogyan kell felhúzni az óvszert!

Az első lépések

Először is mindenképp megbízható helyről érdemes beszerezni a gumit, mivel ami boltban, gyógyszertárban, megbízható webáruházban kapható, az mind átment a szigorú teszteken, amik arra szolgálnak, hogy biztosítsák a maximális védelmet és minőséget. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gumiválasztás előtt tanulmányozd a kínálatot, mert, ha a boltban szembesülsz vele, könnyű elveszni benne. Jobb, hogy ha a keresgélés előtt tisztázod, hogy kinek szeretnél inkább kedveskedni, a partnerednek, vagy magadnak, mivel léteznek kifejezetten a férfiak, valamint a nők gyönyörét szolgáló óvszerek

Ha ezek megvannak és már válogatsz, nagyon fontos, hogy minden esetben nézd meg a szavatossági idejét, mivel, ha lejárt, csökken a védelme, így könnyebben szakad, ami pedig esetleges fertőzésekhez, vagy nem kívánt terhességhez vezethet. Ugyanígy, kerüld a szélsőséges időjárási viszonyokat, mivel a latex szerkezetének nem tesz jót sem a túl hideg, sem a túl meleg. 

Hogyan is kell jól felhúzni az óvszert?

Ahhoz, hogy jól húzd fel az óvszert, első lépésként fontos, hogy mindig figyelj arra, hogy a csomagolással óvatosan bánj, felbontáskor ne sértsd meg a gumi felületét a körmöddel vagy a csomagolás szélével. Ha kivetted, már ne forgasd, mivel, ha rossz oldalával kezded letekerni, akkor olyan érzés lesz, mintha kényelmetlen és kicsi lenne. Tehát ha már a kezedben van, 2 ujjal csippentsd össze a végét – ezzel megakadályozva a levegősödést -, majd helyezd a merev péniszed tetejére. 

Fontos, hogy mindig csakis teljesen merev állapotban húzd fel, mivel különben levegő kerülhet alá, ami azzal jár, hogy könnyebben lecsúszik, vagy szakad. Szóval szépen, finoman tekerd le, - itt is fő, hogy ne sértsd meg az anyagát -, egészen a péniszed tövéig. Ha kényelmesebb, közben nyugodtan kisimíthatod alóla az esetleges buborékokat. Többen panaszkodnak, hogy ha végig letekerték a gumit, nem marad ott, hanem picit feljebb ugrik. Megnyugtatunk mindenkit, ez teljesen normális, ettől ez még nem kicsi. A végét ilyenkor már elengedheted, már nem kerülhet oda levegő. Ha mindent jól csináltál, nem kell attól tartani, hogy az óvszer lecsúszik szex közben. Amennyiben igénylitek, nyugodtan használhattok plusz síkosítót, bár lehetőleg vízbázisút, hogy ne károsítsa a gumi anyagát. 

Szex után lehetőleg minél előbb húzd ki a még merev péniszedet a partnered hüvelyéből, mivel, ha tovább benn marad, nő az esélye, hogy lecsúszik a gumi, vagy kifolyik a tartalma. Ha véletlenül mégis lecsúszik a kihúzáskor, akkor sem kell megijedni, mivel úgy van kialakítva, hogy a végén lévő gyűrű segítségével könnyedén kihúzható. 

Vannak olyan esetek, hogy a pár valamelyik tagja érzékeny a latexra, ilyenkor ajánljuk a latexmentes óvszereket, melyek ugyanúgy védenek, mint a hagyományos. Ugyanebben az esetben hasznos, hogy már létezik óvszer a nők számára is, melyet bátran használhatunk.

A környezetünk védelme és a higiénia jegyében nagyon fontos, hogy a használt gumit minden esetben jól becsomagolva dobjuk a kukába. Semmi esetre se dobjuk el, vagy húzzuk le a wc-n. Az előbbi fertőzésveszélyes és gusztustalan, míg az utóbbi dugulást okoz.

Ha a fentieket megfogadod, nem lesz gondod azzal, hogy hogyan kell felhúzni az óvszert, menni fog, mint a karikacsapás. További ötletekért nézz körül webáruházunkban!

Véleményed