Csak kicsúszik a kérdés a szánkon: miért nyögünk szex közben?

Írta Szexvital.hu 2020-09-23 1 Hozzászólás

Azt már mindannyian megtapasztaltuk, hogy a szex bizony különböző hanghatásokkal jár. Olykor finom sóhajokkal, időnként egy kis cuppogással, máskor pedig az egymáshoz csapódó testek erőteljes ritmusaival. Azonban van a szex keltette zajoknak egy másik csoportja, aminek érdemes kicsit nagyobb figyelmet szentelni, hiszen egyszerre jelentheti a partner élvezetét és finom elterelést is. Ez nem más, mint a nyögés szex alatt, de persze azért még a sikítás közbeszólhat a móka alatt.

Biztos te is ismered azt a mondást, hogy ahány ház, annyi szokás és ez bizony a szex közbeni nyögések és sikítások esetében sincsen másként. Mert vannak, akik imádják hallani, ahogy a partnerük szájából kiszakad egy-két kéjes-hangos nyögés, mások viszont sokkal inkább zavarba jönnek ettől a hangos reakciótól.

 

 

De a nagy kérdés az, hogy egyáltalán miért nyögünk szex közben?

A szex alatti erotikus – vagy kevésbé erotikus – hangokat talán neked sem kell bemutatni. Ha mégis, csak hunyd le egy pillanatra a szemedet és képzeld magad elé, ahogy a párodat orálisan kényeztetve kiszakad belőle néhány önkéntelen nyögés, esetleg egy lelkes „Igen, folytasd!” sürgető felkiáltással.

Gondolj bele, milyen hatással van ez rád: a gyönyörét nemcsak látva, de hallva is egyre keményebb leszel és a késztetést is egyre sürgetőbbnek érzed a behatolásra. Amikor pedig végre bebocsáttatást nyersz a nedves mennyországba, belőled is kiszakad néhány keresetlen, erotikus hang.

Azonban, ha hiszed, ha nem, a válasz korántsem olyan egyszerű, mint azt ebből a szenvedélytől fűtött emlék- vagy vágyképből gondolnád. A szex közbeni nyögés ugyanis nemcsak az élvezet miatt szaladhat ki a szánkon, ennek több oka is van. Jessica O’Reilly PhD. például 4 külön kategóriát különböztet meg egymástól[1].

  1. Az a fránya természet

Ennek alapján jön képbe a fizika: egyrészt bármilyen fizikai megterhelésre és erőfeszítésre – legyen az egy nagyobb súly megemelése, egy hosszabb táv lefutása – működésbe lép a tüdő, valamint a gége és a gégefő finom összjátéka. Ennek köszönhetően önkéntelenül kiszakad belőlünk a nyögés.

  1. Az öröm hangjai

Ez már valóban a közkeletű vélekedést támasztja alá, miszerint akkor nyögünk, ha élvezzük a partnerünkkel közös aktust: a lágy érintéseket, a hevesebb mozdulatokat, a behatolást vagy épp a nyalást / szopást. Emellett természetesen az orgazmus közeledtét és a csúcspontot is jelezheti, sőt olykor egy-egy finomabbnak indult nyögés morgásba, sikításba csap át. Szinte mindenre volt már példa a történelemben.

  1. A színlelt orgazmus eszköze

Ez a pont mindenféle általánosítás nélkül inkább a hölgyekre jellemző. A hamis nyögésekre és sikolyokra főleg akkor kerül sor, amikor nem működik a kommunikáció a párok között. Emiatt viszont a páros női tagja nem adja a párja tudtára, hogy nem tudja eljuttatni az orgazmusra. Ennek hátterében többnyire a szégyenlősség és a tabusítás áll.

Időnként persze előfordul az is, hogy csak gyorsítani szeretnének a dolgok állásán, mert nincs kedvük a szexhez, mert fáradtak, nem hangolódtak rá, esetleg annyira máshol jár az eszük, annyira más gondolatokra koncentrálnak, hogy egyszerűen képtelenek ilyen állapotban az orgazmusra. A párjuk kedvéért azonban mégsem vonják ki magunkat az együttlét alól.

  1. A tudatalatti is közbeszólhat

Bizonyos szemszögből nézve, a 3. pontból következik a 4. is. Azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nem tudatos félrevezetésről van szó, hanem a tudatalatti működéséről: ezekkel az erotikus hanghatásokkal próbálják növelni a férfi örömét, fokozni a vágyát és ezzel is hozzásegíteni őt az orgazmushoz.

+1: A pornó hatásai sem lebecsülhetőek

Bevallva vagy bevallatlanul, mindannyian láttunk már pornófilmet. A felnőtt filmek többségében az orgazmust általában rendkívül hangos nyögések, illetve sikolyok jelzik. Természetesen ennek mind a férfiakra, mind a nőkre hatása van: akik nem tudják a helyén kezelni a pornó építette hamis világot, könnyedén elvárásként fogalmazhatják meg magukkal és a párjukkal szemben is az ahhoz hasonló hanghatásokat.

 

 

Ezt teheted, ha kevesebb vagy épp több nyögésre vágysz

Attól függően, hogy kicsit több hangot szeretnénk-e kicsalni a partnerünkből szex alatt, vagy inkább visszafognánk a kéjes nyögdécseléseket, számtalan szexjátékkal formálhatjuk a kedvünkre az aktus menetét.

Ha például kevesebb morgásra, nyögésre, sikításra vágysz, logikusnak tűnik, hogy valamivel el kell állnod a hang útját. Persze ennek egyik legkézenfekvőbb és gyönyörtelibb módja az orális szex – hiszen így biztosan kerül valami finom a szádba. De a prózaibb megoldásokat figyelembe véve egy sállal, kendővel vagy akár nyakkendővel is befoghatod a kedvesed száját.

Amennyiben az extrémebb megoldásokra is nyitott vagy, akár te, de a párod is kipróbálhatja a szájat betakaró maszkokat és természetesen a szájpeckeket is. Ezek kellőképpen tompítják a hangot ahhoz, hogy a hangok ne legyenek zavarók, emellett igencsak pikánssá tehetik a hangulatot.

Abban az esetben, ha fokozni szeretnéd a gyönyör hangjait, némileg több választási lehetőség áll előtted. Amennyiben magadból csalnál ki egy kicsit több nyögést, ruházz be egy vibrogyűrűre, amivel nemcsak a saját, hanem a párod élvezetét is növelheted. Ha kellően nyitottak vagytok az új élményekre, egy prosztataizgatót is kipróbálhatsz, miközben a párodat kényezteted.

Ami a párodat illeti, léghullámos csiklóizgatókkal és wandokkal is kicsalhatod belőle az orgazmust. Előbbivel a csiklójára mérhetsz érzéki támadást, a wanddal pedig finoman végigjárhatod az erogén zónáit, hogy már ezzel a kényeztetéssel is orgazmusközeli állapotba repítsd. Mondjuk a síkosítóról egyikőtök se feledkezzen meg!

Szóval nyögni vagy nem nyögni, ez itt a kérdés! Válassz és válaszolj a cikk alatti kommentben. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre.

1 Hozzászólás

Bertus Lajos:
2020-09-29, 07:15:12
Válasz

Nyögni igen az élvezetes !

Véleményed