Az extrém szex rajongóinak - amit a dilator használatról tudnod kell

Írta Szexvital.hu 2021-02-19 1 Hozzászólás

Első és talán második ránézésre is kissé bizarrnak tűnhetnek a húgycsővibrátorok, hiszen nem mindennapos dolog feldugni bármit is a húgycsőbe. Pedig az orvosi szexeszközök közé tartozó dilatorok is tudnak extrém élvezetet okozni, csak jól és persze felelősségteljesen kell velük bánni. Nagy odafigyelést igényel a használatuk, de az általuk okozott orgazmus a nőket és férfiakat is leveszi a lábukról. Ha kacérkodnál a gondolattal, megmutatjuk hogyan használhatod a saját vagy partnered örömére.

Mielőtt kitörne a kérdéscunami, tisztázzuk rögtön az elején: nők és férfiak is élvezhetik a rájuk szabott húgycsővibrátorokat. A kulcsszó esetünkben a rájuk szabott, vagy inkább testreszabott, hiszen bizonyos – és élvezetes – anatómiai különbségekből adódóan eltérő méretű és formájú dilatorok sokaságával találkozol például a mi orvosi eszköz kínálatunkban is.

Nem meglepő módon, a hagyományos vibrátorokhoz képest a dilatorokat eddig nem igazán övezte reflektorfény, hiszen nem sokan merik bevállalni a használatukat. Leginkább a BDSM kedvelő kalandorok facsarják ki minden cseppjét annak a fájdalmas élvezetnek, amit a dilator nyújt. Ez talán nem véletlen, hiszen a figyelmetlen hozzáállásnak és a nem elég alapos előkészületnek megvannak a maga veszélyei.

 

 

Az egyik legégetőbb kérdés: hova dugjuk a dilatort?

A név most sem hazudik: a húgycsővibrátort a húgycsőbe kell feldugni. Férfiak esetében ez a péniszt jelenti, hiszen egyetlen nyíláson keresztül távozik a vizelet és az ondó is. A nőknél a hüvelybejárat fölött található a húgycsőnyílás, amibe kellő izgatás és előkészítés után a dilator kerül.

Azonban ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az eszköz biztonságos használatához érteni kell a vizeletkiválasztó rendszer működését, ami egyébként az egyik legfontosabb rendszer az emberi szervezetben.

A vizeletkiválasztó rendszer a vesékből, a húgyvezetékből, a húgyhólyagból, a húgyhólyag „nyakából”, a húgycsőből, a záróizomból és az itt található idegvégződésekből áll. A rezgő stimulálás során utóbbi 3 kerül izgatásra. Maga a húgycső mondhatni, hogy a vizeletkiválasztó rendszer vége, a feladata az, hogy kiválassza a húgyhólyagban összegyűlt vizeletet.

Mivel a nők és férfiak testalkata, illetve testfelépítése különbözik egymástól, ezért a két nem húgycső hossza is eltérő. A férfi húgycső hossza kb. 15-20 cm hosszú és a pénisz végén található a nyílás. Ahogy fentebb említettük, ennek funkciója kettős, hiszen nemcsak a szervezet számára már haszontalan anyagokat tartalmazó vizelet, de az ondó is ezen keresztül távozik.

A női húgycső viszont mindössze 3-5 cm hosszúságú. Ráadásul a pénisszel ellentétben csak a vizelet távozásáért felel, hiszen a női kéjnedvek a hüvelyben termelődnek és ott is távoznak, miután elvégezték a dolgukat. ????  

Erre figyelj dilator kiválasztása során

Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy mindig a neked megfelelő dilatort használd: az eltérő húgycső méretekből adódóan vannak külön férfi és női húgycsővibrátorok. Utóbbiaknál a behelyezhető hosszúság általában maximum 5 cm, míg a férfi verzióknál már szélesebb a skála: vannak 5 cm-es, de 10-12 cm-es vagy ennél nagyobb behelyezhető hosszúsággal rendelkező darabok is.

A húgycsővibrátor átmérője sem mindegy, hiszen egy alapvetően elég szűkre szabott nyílásba kell azt felhelyezni. A női húgycsővibrátorok maximum 5-6 mm átmérőjűek, míg a férfiakra szabott darabok 5 mm-től kezdve, az akár 1,2-1,5 cm átmérőt is elérhetik, így óvatos kísérletezgetésre abszolút alkalmas.

A dilator anyaga a hagyományos vibrátorokéhoz hasonlóan lehet a kellemes tapintású és viszonylag hajlékony szilikon, 5-7 vibrációs fokozattal, hogy a húgycsőnyílásban lévő idegvégződések is stimulálva legyenek. Azok viszont, akik kedvelik a fájdalmat szex közben az acélból készült húgycsővibrátorokra is szavazhatnak, esetenként gömbös testtel vagy véggel, kihúzó gyűrűvel felszerelve.

Nagy tehát a választék, de kezdő dilator használóként érdemesebb egy kisebb és kellemesebb darabra szavazni és csak fokozatosan, lépésről lépésre az alapdaraboknál némileg extrémebb megoldások felé fordulni.

 

 

Azért a veszélyekről se feledkezz meg: így készülj fel a dilatorra

Ahhoz, hogy a húgycsővibrátort káros következmények nélkül tudd használni, elő kell készülnöd rá. Első lépésként az egyik legfontosabb dolog a tisztaság: nemcsak a nemi szervek intimhigiéniája elengedhetetlen - mivel a terület fokozottan érzékeny a különböző fertőzésekre - hanem az eszköz tisztasága is.

Éppen ezért ajánljuk, hogy mielőtt használatba vennéd a dilatort, menj el wc-re és pisilj, ürítsd ki a húgyhólyagodat. Utána fordíts különös gondot a nemi tájak tisztaságára, például a kifejezetten erre a célra ajánlott, fertőtlenítő hatású teafaolajos intim mosakodókkal.

Ha ezzel megvoltál, gondoskodj a dilator tisztaságáról is. Használat előtt nem sokkal mosd el, fertőtlenítsd a játékszert és értelemszerűen azután se feledkezz meg a megtisztításáról, hogy befejezted vele a mókát.

Ne használd túl durván, vagy akkor, ha nagyon fáj, mert részleges – például kisebb nyálkahártyasérülés – vagy teljes húgycsősérülés – szakadás – lehet a vége. Jellemző tünetei, ha például véres lesz a vizet, vagy fájdalmassá válik a pisilés, esetleg vizelési képtelenség lép fel. Éppen ezért csak akkor használd a dilatort, ha megfelelően fel- és előkészültél rá, illetve te is szeretnéd és nem külső nyomásra teszel vele egy próbát.

Amikor úgy érzed, hogy felkészültél a dilatorra:

  • Helyezd magad kényelembe: feküdj végig az ágyon vagy ülj kényelmesen, fontos, hogy olyan pozíciót vegyél fel, amiben kezdeti nehézségeket követően sem lesz kényelmetlen a dilator.
  • Síkosíts: az anális szexhez hasonlóan itt is szükség van a bőséges síkosításra. Tegyél sikosítót a húgycsőnyíláshoz, de a dilatorra is juttass bőven belőle. Mivel a húgycsőnyílásban legfeljebb vizeletcseppek vannak, amik nem fogják megkönnyíteni a rúd útját. Ezért kell neked síkosítanod az eszközt, mielőtt a behelyezéssel próbálkozol.
  • Lassan járj, tovább érsz: adj időt magadnak arra, hogy a tested alkalmazkodjon a húgycsővibrátor hosszához és átmérőjéhez. Fokozatosan told beljebb, ha kell, húzd ki, majd kis pihenő után folytasd a hódító hadjáratot, centiről centire. Ne lepődj meg rajta, ha esetleg némi vizelet is távozik menet közben vagy után, mert a dilator vége a testfelépítésedtől függően, akár a húgyhólyagig is elérhet. Azt stimulálva pedig néhány csepp vizelet is útnak indulhat kifelé.
  • Ha behelyezted, jöhet a móka: a hagyományos vibrátorokhoz hasonlóan akár ki-be is húzogathatod – persze csak óvatosan és lassan –, de rábízhatod magad a vibrációra is.

Amit mindig tarts szem előtt, hogy nem kell kapkodni: ha úgy érzed, hogy kényelmetlen, fáj, nem jössz tőle annyira izgalomba, mint vártad, akkor ne próbálkozz vele tovább. A felelősség a tiéd. Mit gondolsz, ki fogod próbálni?

1 Hozzászólás

Mickey:
2021-10-30, 02:04:36
Válasz

Én jó egy éve próbáltam először . 2016 -ban az akkori barátnőmtől hallottam róla először . Sajnos nagyon megréműltem , nagyon rosszúl reagáltam akkor . Nekem orvosi acél játékaim vannak , bütykös Plug , és 8-10 mm Hegar Dilator . MM.

Véleményed