Honnan lehet tudni, hogy egy nő nem színleli az orgazmust?

Írta Szexvital.hu 2019-06-24 0 Hozzászólás

Míg a férfiaknál egyértelműen árulkodik a kielégülésről a magömlés, addig a női orgazmust nem olyan egyszerű megállapítani. Millió kérdést tehetnénk fel a témával kapcsolatban: A nők hányféleképpen tudnak elélvezni? Többször is képesek rá? Egyáltalán honnan lehet tudni, hogy az orgazmus valódi volt-e? Mi értelme van a színjátéknak? Honnan lehet tudni, hogy egy nő megjátssza? Ezekre a kérdésekre fogunk választ adni.

Tartalomjegyzék:

Mit érdemes tudni a női orgazmusról?

Ahhoz, hogy lerántsuk a leplet a megjátszás mesternőiről előbb alaposan képben kell lennünk a női orgazmus rejtelmeiről. Az első nagy különbség a férfiak és a nők között, hogy amíg a férfiaknál csupán a testiség elegendő az orgazmushoz, addig a nők nagy része képtelen elélvezni az érzelmi ráhangolódás hiányában. Körülbelül 20 ellazított percre szükség van, hogy megfelelő hangulatba kerüljenek a folytatáshoz. Az első fázis tehát a szexuális izgalom megalapozása, ami a férfiaknál a merevedésben kimerül - mint tudjuk ezt nem olyan bonyolult előidézni - de a nőknél a nedvesedést már kicsit nehezebb elérni.

Az a bizonyos kétféle orgazmus

Már milliószor hallottuk, hogy van a csikló általi, valamint a hüvelyi orgazmus. Most akkor, hogy is van ez? Haladjunk kívülről befelé: a csikló, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgot, a hímvesszőnek felel meg. Izgalom hatására “előbújik” és megtelik vérrel, megduzzad. Millió idegvégződés segíti elő az érzékenységét, aminek köszönhetően a csikló dörzsölgetésével, masszírozásával, simogatásával, nyalásával elérhetjük az orgazmust. A nők 60-70%-a ezen a módon jut el a csúcsra, tehát a tuti befutó a csikló. Ez a fajta gyönyör sokkal erőteljesebb, mint a hüvelyi, viszont csak néhány másodpercig tart.

szinlelt-noi-orgazmus-vagy-igazi-elelvezes-1

A hüvelyben ezzel szemben sokkal kevesebb az idegvégződés, sőt, a felső kétharmadában kifejezetten ritkák. A hüvelyi orgazmust közösülés útján lehet elérni, ám sokkal kevesebb nő képes erre, ha viszont sikerül, akkor hosszantartó, szétáradó élményben lesz részük. Gyakran vitatott a G-pont kérdése, ami egy olyan borsónyi pont a hüvely belső-felső falán, aminek stimulálása során intenzív szexuális ingereket válthatunk ki. A hüvelyi orgazmusban nagy szerepet játszik a G-pont annak ellenére, hogy még mindig nem tudják mindenkinél kimutatni a létezését.

A nők 20-30%-a mindkét orgazmust meg tudja élni, ám ezzel szemben sajnos minden 10. nő egyáltalán nem tapasztalja meg a csúcsot. Ha jobban belegondolunk ez nem igazán "fair" a nőkre nézve, hiszen a férfiak, ha akarják, ha nem előbb utóbb átélik a magömlést, ami spontán maszturbációként hat rájuk, egyfajta katalizátorként. A jó hír az, hogy a női orgazmus bizonyos praktikákkal és sok mentális hangolódással megtanulható, így nem kell róla lemondania senkinek!

Az orgazmus egyértelmű jelei

Mindenki tudja hogyan megy ez… Néhány jól irányzott nyögés, lihegés és már kész is van a mesterkélt orgazmus, a férfi elégedett, a nő nyugodt. Honnan lehet tudni, hogy a női orgazmus valóban megtörtént-e?

1. Hüvelyi izmok összehúzódása

A legegyértelműbb jele az orgazmusnak, hogy a tűzijáték során a hüvelyi izmok ritmikusan összehúzódnak és elernyednek. Ezt nem könnyű észrevennie a másik félnek, hiszen többnyire őt is sodorják az események kavalkádja, de aki elég szemfüles, az bizony érezheti.

2. Kemény mellbimbók

Egy kutatás során a megkérdezett nők háromnegyede vallotta azt, hogy orgazmus során megkeményedik a mellbimbójuk és feszesebbé válik a mellük. Ezt a különbséget akár szabad szemmel is észrevehető, de akár ki is tapintható, ha valaki feltétlenül ezt szeretné vizsgálni.  

3.Szapora légzés és szívverés

Ezt a legkönnyebb utánozni, de egyértelműen a fokozódó szexuális izgalomnak velejárója a fent említett két tényező. Persze kiválthatja a heves testmozgás és a koncentráció is, de egy valódi orgazmusnak elengedhetetlen elemei.

szinlelt-noi-orgazmus-vagy-igazi-elelvezes-2

4. Olvass a szeméből

A kielégülés egy olyan egész testet megrendítő folyamat, amit nehéz precízen elcsalni. Minden porcikája beleremeg az embernek, tulajdonképpen nincs is teljesen magánál… Egy ilyen állapotot közömbös tekintettel nem lehet megélni, plusz a csúcson a pupillák tágak, ami szintén árulkodó jel lehet.

5. Visszahúzódó csikló

Mielőtt bekövetkezne a “nagy bumm” a csikló láthatóan egy kicsit visszavonulót fúj. Ezt természetesen csak akkor lehet megfigyelni, ha éppen orális kényeztetés során érkezik az orgazmus, de a testrészek nem hazudnak!

+1 Teszteld a partnered!

Ha ténylegesen biztosra akarsz menni, akkor bevetheted azt az aljas praktikát, hogy amikor már azt gondolod sínen vagy, az utolsó pillanatban megszakítod a folyamatot. A reakcióból egyértelműen ki fog derülni az igazság, hiszen ki örülne egy elszalasztott lehetőségnek pláne úgy, hogy nő létére egyébként sem egyszerű a beteljesülés. Nem utolsó gondolat az őszinteség sem, hiszen egy jól működő kapcsolatban mindent meg kell tudni beszélni, a közös orgazmus pedig mi, ha nem közös érdek?

Mikor színlel a nő?  

Egyáltalán mire jó ez az egész átverés? Nem kell mindig mindennek sikerülnie, hát aztán mi történik, ha elmarad a kielégülés?

Az ellazulás hiánya

A kezdeti néhány kudarc könnyedén szokássá válhat, ezért sok nő már eleve úgy áll neki egy szexuális együttlétnek, hogy „úgysem fog sikerülni”. Ilyen hozzáállással persze nem szerencsés nekifutni az amúgy is nagy koncentrációt igénylő orgazmus elérésének. A saját magunkkal szemben állított elvárás a legtöbb esetben vágyölő, ezért egyszerűbb túlesni a hamis orgazmuson.

Szeretnél izgalmasabb szexuális életet, de nem tudod mi illene hozzád a leginkább? Ez a kérdőív személyreszabott választ ad Neked! Legyen szó kényeztetőről, étrendkiegészítőről vagy házipraktikáról a végeredmény csak a válaszaidon múlik.

(Kattints ide, ha nem jelenik meg jól a kérdőív)"A férfit azért értékelni kell"

A fenti gondolatot folytatva sok férfi odaadóan igyekszik a nő belső háborúi ellenére, mit sem sejtve partnere önbizalomhiányról. Sok nő úgy gondolja, hogy egyébként kellemes, ami vele történik és ezt illik megjutalmazni valamilyen formában… az eredményt ismerjük.

Egyszerűen nincs kedve a szexhez

Tudjuk, hogy más a szexuális étvágya a két nemnek, ezért előfordulhat, hogy a nő inkább csak nézne egy filmet, míg a férfi lankadatlan vággyal bedobná magát. Annak érdekében, hogy a szex minél hamarabb véget érjen, a nők gyakran nyögnek néhányat, ami a férfiakat is hozzásegíti az ejakulációhoz, illetve a mihamarabbi filmnézéshez.

Ha már így alakult

Gyakori az egyéjszakás kaland során megjátszott orgazmus. Ha már ágyba kerülünk egy félig-meddig idegennel, nem engedhetjük meg a belső szexistennőnek, hogy ne élvezze ki maximálisan az adott szituációt… legalább látszólag. Az ilyen alkalmak amúgy sem teljesen az őszinteség jegyében zajlanak, ezért bőven belefér a színlelés is.

Bármi legyen is az oka, ezt a nagy szerepjátékot a férfiak legkevésbé sem szokták észrevenni. Általában olyannyira magukkal vannak elfoglalva, hogy a tényleges apró jelek elkerülik a figyelmüket, illetve amint látványosabb formában is biztosítva vannak arról, hogy valamit jól csináltak, akkor már elégedetten dőlnek hátra. Talán nem is akarnak igazán belegondolni, hogy minden stimmelt-e… Ez viszont hatalmas öngól a nők részéről, hiszen akár élvezhetnék is a szexet egy közös összecsiszolódás után, ám erre sosem fog sor kerülni, mivel a férfi azt hiszi mindent jól csinál.

A nők 50-70%-ban játsszák meg az orgazmust, ami elgondolkodtató! Bontsd le ezt az arányt a saját szexuális együttléteidre és garantáltan felbukkan benned a kétely: Vajon hányszor lettem átverve?

Miért ne csináld?

Pillanatnyilag talán jó ötletnek tűnhet az orgazmus megjátszása, ám hosszú távon mindenképpen több veszteséggel jár.

Könnyen hozzászoksz

Könnyen hozzá lehet szokni ehhez az állapothoz, és sokan inkább választják a langyos vizet a lángoló szenvedély helyett. Ne kényelmesedj el, inkább vedd fel a harcot a gátjaiddal szemben és találd meg a boldogságot a hálószobában is.

szinlelt-noi-orgazmus-vagy-igazi-elelvezes-3

Kapcsolatromboló

Bele sem gondolsz, hogy ez akár az egész kapcsolatra kihathat negatív irányban. Szigorúan véve ez is hazugságnak számít, ami éket verhet közétek a pároddal. Az őszinteség alapvető elvárás, ha pedig a problémák nincsenek kibeszélve, fejlődés sem várható a későbbiekben.

Korlátok közé szorítod magad

A szex óriási játszótér, ami mindig újabb és újabb meglepetéssel vár, viszont ha már az elején bekorlátozod magad nincs esélyed a felfedezésére. A szexuális szabadság olyan kincs, ami csak az igazán harmóniában működő pároknak adatik meg, néhány nyögésért cserébe kár lemaradnod róla.

Nem elegáns hazudozni

…pláne nem a saját károdra. Inkább emelt fővel vállald, hogy ha esetleg valami nem stimmel, máshogy jobban élveznéd a nemi aktust. Nyugodtan adj építő kritikát, hogy aztán tudjatok csiszolódni, de a füllentéssel nem jutsz előrébb.

Ördögi kör

Ha rendszeresen megjátszod az orgazmust, akkor mégis mi lesz az a pont, amikor felvállalod a valódi érzéseidet? Könnyen bele lehet csúszni egy folytonosságba, ami állandó frusztrációt jelent szexuális helyzetben ahelyett, hogy valódi intimitást élnétek meg.

Milyen eszközöket vethetsz be a tűzijáték érdekében?

Senki nem állítja, hogy könnyű ezt a rossz szokást levetkőzni pláne, hogy az első lépéseket mentálisan kell megalapozni. Ha viszont már eljutottál odáig, hogy szeretnél változtatni, akkor számos praktikát kipróbálhatsz, ami előbb vagy utóbb garantálja a valódi orgazmusodat.

Kommunikáció

Ahhoz, hogy a későbbiekben el tudj lazulni, mindenképpen fel kell hoznod a témát a partnerednek. Nincs kifogás: ha csak szexapcsolatról van szó akkor nincs mitől tartanod, ha pedig párkapcsoaltban élsz, akkor bármiről beszélhettek. Egy könnyed borozás közben hozakodj elő a témával, akár kérdezz rá, hogy esetleg te csinálj-e valamit másképp a hálószobában… Hamar azon fogod kapni magad, hogy azt ecseteled mit szeretnél másképpen. Vállald az érzéseidet, mondd ki mire vágysz valójában!

Vágyfokozó tabletták és cseppek

Ha úgy érzed, hogy szükséged van egy kis segítségre, akkor arra is van megoldás! Számos gyógynövényből összeállított készítmény létezik, amit az aktus előtt kell bevenni, hogy a lehető legjobban hasson. Lényege, hogy fokozza a partnered iránti szexuális vágyat. Már régen is számos afrodiziákummal éltek a magasabb nemi élmény érdekében, amit a mostani készítmények célzott hatással garantálnak.

Stimuláló krémek

Hatásuk hasonló a fent említett termékekhez a különbség csupán annyi, hogy lokálisan kell alkalmazni. Elég a csiklóra néhány cseppet masszírozni és perceken belül hihetetlenül érzékennyé válik. Soha nem tapasztalt élvezetben lehet részed, minden érintés és mozzanat felerősödik.

Bármilyen úton is szeretnéd felfedezni a saját orgazmusod, soha ne mondj le róla! Fogalmad sincs, hogy mit hagysz ki az életedből és valószínűleg azt sem, hogy a belső istennőd mire képes.

Próbálj ki egy női vágyfokozó készítményt, hogy parntered is átélhesse az igazi orgazmust!

Véleményed