Síkosító használata terhesen

Írta Szexvital.hu 2019-01-30 0 Hozzászólás

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a terhesség alatti síkosító használattal, de ma inkább arra koncentrálunk, hogy milyet használjunk és melyek azok, amiktől óvakodjunk. 

Vannak dolgok, amik nincsenek jó hatással a női szervezetre a terhesség alatt és a szülés után. Mivel a női hüvely és a női nemi szerv roppant érzékeny terület, így nagyon meg kell gondolnunk, hogy mit is használunk „ott lenn”. Ez főleg azért fontos, mert ez nem is igazán a hagyományos értelemben vett bőrfelület, hanem nyálkahártya, így ami oda kerül, az azonnal bejut a véráramba. 

Lehetőleg kerüljük azokat a hagyományos síkosítókat, amelyek tartalmaznak parrabént, kőolajszármazékot vagy illatanyagot, allergéneket. Ezek egyike sem játék, különösen nem kismamaként, mivel irritálhatják az intim területeket.

Használjunk természetes síkosítót!

Mint már említettük, nem elhanyagolható tény, hogy ami a hüvely nyálkahártyájára kerül, az válogatás nélkül szívódik fel és kerül be a testünkbe. Éppen ezért mindenképp a vizes alapúak a legjobb választás, illetve a bio síkosítók ellen sem lehet semmi kifogásunk. A vízbázisú síkosítók legnagyobb előnye, hogy nem tesznek kárt az óvszerben, így, mivel nem károsítják a latexet, maximális védelmet nyújtanak mindkettőtöknek. Ezért nagyon fontos, hogy mindenképp törekedjünk arra, hogy a síkosítónk mentes legyen a fent említett káros dolgoktól. Hiszen ki szeretne egész nap viszkető és kiütésektől hemzsegő nemi szervvel mászkálni amiatt, mert a síkosítóban lévő esetleges parfüm alapanyag irritálhatja azt. 

A másik alternatíva az lehet, hogy növényi olajat használunk. Bár most talán mindenkinek a sütéshez használt napraforgóolaj ugrik be elsőre, mi mégsem feltétlenül arra gondoltunk. A növényi olajokat inkább akkor használjuk, ha nem védekezünk sem óvszerrel, sem pedig pesszáriummal. 

Az első és talán legkézenfekvőbb növényi olaj az avokádóolaj, ami nem annyira folyékony, hogy zavaró legyen, így amikor keveredik a hüvely nedveivel, akkor tökéletes síkosságot biztosít. 

Egy másik hasznos olaj a kókuszolaj, ami szobahőmérsékleten hamar olvad, ha nagy mennyiséget használunk belőle, akkor roppant zavaró lehet, arról nem is beszélve, hogy nyomot hagyhat az ágyneműn. Éppen ezért csak akkor használjuk, ha szükséges és akkor is csak mértékkel. 

sikosito-hasznalata-terhesen

Miért van szükség síkosításra?

Síkosírtó használatát több dolog is szükségessé teheti. Ilyen lehet a terhesség során fellépő esetleges szárazság, a szülés utáni nem megfelelő regeneráció, aminek következtében fájdalmas lehet az együttlét. Ide sorolhatjuk a változókort (menopauza) is, ami szintén okozhat hüvelyszárazságot. 

Fontos, hogy emiatt senki ne érezze magát kellemetlenül, mert teljesen normális és szokványos dolog a használata. Ez nem azt jelenti, hogy nem kívánjátok eléggé egymást, egyszerűen ez egy ilyen időszak, amire megtalálták már a megoldást. Így nem kell lemondani a szexről, de persze csak addig a pontig, ameddig – főleg terhesen és szülés után – mindkettőtöknek örömet okoz. 

Amennyiben úgy érzitek, hogy további kérdésetek van, olvasgassatok a blogunkban, sok hasonló témát találtok. Ha pedig még mindig nem találjátok a választ, akkor keressetek minket bátran elérhetőségeinken. 

Véleményed