Pornófogyasztási szokások: mikre élveznek a leggyakrabban a különböző országokban?

Írta Szexvital.hu 2020-07-28 0 Hozzászólás

Vannak, akik bevallják, hogy szoktak pornót nézni, mások inkább tabusítják és szőnyeg alá söprik a témát. Vannak, akik pironkodva és zavarban, megint mások kéjes élvezettel nézik a mindent megmutató képkockákat. És vannak, akik akár házi pornót is forgatnának, hogy feldobják egy kicsit a szexuális életüket. Na de mi a helyzet magával a pornóval? A világ legnagyobb pornóoldala, a Pornhub mutatott be néhány igencsak érdekes adatot a 2019-es pornófogyasztási szokásainkról. Többek között arról, hogy az egyes országokban milyen filmekre verjük ki a … balhét a legyakrabban.

Persze mielőtt ennyire az élvezetek elébe vágnánk, érdemes vetni néhány kósza, rebbenő pillantást az összesített statisztikákra is. Egészen figyelemre méltó ugyanis az a kiéhezett figyelem, ami az oldal tevékenységének kijár: 2019-ben több mint 42 milliárd látogatója volt a Pornhubnak, ami napi szinten 115 milliós látogatószámot feltételez.

Ez a kiemelkedő látogatói létszám egyébként megegyezik az USA, Kanada, Lengyelország, Ausztrália, Hollandia népességszámával. Mindez magunk között szólva, azért nem kis teljesítmény: lankadatlan figyelmet feltételez, főleg akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy tavaly 6,83 millió új videót töltöttek fel a site-ra, szóval bőven volt miből válogatni.

Ráadásul nemcsak a filmekben látható kékeres kiegészítők voltak fantáziát megmozgatóan hosszúak, de a feltöltött tartalmak is: a Pornhub számításai szerint ugyanis, ha egymás után kezdenénk el megnézni a tavaly feltöltött felnőtt filmeket, akkor 1850-től kezdve egészen napjainkig lenne mire maszturbálni.

 

 

Apropó, tudtad, hogy egyre több nő néz pornót?

Évek, évtizedek, évszázadok szocializációs folyamatai és a nemi sztereotípiái, valamint a női nemi vágy tabuvá tétele miatt a hölgyek még ma sem igazán merik bevallani nemcsak azt, hogy néznek pornót, de annak is kevésbé adnak hangot, ha esetleg valami másra vágynának a hálószobában, vagy nem elégülnek ki egy-egy aktus során.

Szerencsére ma már ezen a téren is javul a tendencia, hiszen a szexuális forradalom a gyengébbik nem nemi életére is pozitív hatással volt: bátrabban vállalják fel a szexuális igényeiket, nem ritkán valamilyen segédeszközt is igénybe vesznek. Ez a javuló tendencia a pornófilmfogyasztási szokásaikon is látszik.

A Pornhub 2019-es adataiból legalábbis úgy tűnik, hogy a nők egyre inkább kezdik levetkőzni nemcsak a ruhát, de a pornónézési szokásaikat övező gátlásosságot is. Bár még mindig igaz, hogy többségében férfi közönség ül le a képernyő elé egy kis felnőttfilm fogyasztásra, hiszen ők adják a közönség 68%-át.

Ettől függetlenül, a tavalyi év során már a nők is sokkal aktívabbak voltak a Pornhubon, hiszen átlagosan 32%-os a látogatottsági arányuk a site-on (a magyar adatokat tekintve is ez az arány), ami +3%-os növekedést jelent az a 2018-as év adataihoz képest.

Ezeket a pornókat nézzük mi és a világ többi országában

A világ pornófogyasztási szokásai igencsak változatos képet mutatnak, bár az első helyezetteket figyelembe véve inkább csak a szokásos kategóriák váltakoznak. Összességében elmondhatjuk, hogy a legtöbbször az amatőr, az űrlényes és a POV típusú – vagyis amikor az akcióban résztvevő férfi filmezi az akciót - pornófilmekre kerestek rá a látogatók. Ugyanakkor azért az idős szex, a leszbikus és biszexuális, de a cosplay és a femdom pornókra is sok keresés érkezett.

Ami az országos bontásokat és a leggyakrabban nézett kategóriákat illeti, Amerikában, Ausztráliában, Norvégiában, Finnországban, Olaszországban, Csehországban és Magyarországon a leszbikus pornót választották a legtöbben. De például Oroszországban és Kínában a hentai – vagyis az anime / rajzfilm – pornó volt a nyerő, míg annál délebbre haladva japán pornót nézett a többség.

Lengyelországban ezzel szemben a MILF pornó hódította meg a kezeket, míg Spanyolországban és Romániában érdekes módon az idős pornó végzett a legelőkelőbb helyen. Persze az análra sem lehetett panasz, hiszen például Németországban, Franciaországban, Svédországban és Törökországban is ez a kategória végzett a legelőkelőbb helyen.

A te kedvenced esetleg a felsorolt kategóriák között volt?

 

 

Ezekben az országokban nézik a legtöbb pornót

A fenti infók mellett a Pornhub összeszedte azt a Top 20 országot, ahonnan a napi forgalma 79%-a érkezik. Magyarország sajnos még nincs a felsoroltak között, arra még egy kicsit gyúrnunk kell.

Na de lássuk a legtöbbet élvezőket:

 1. USA
 2. Japán
 3. Egyesült Királyság
 4. Kanada
 5. Franciaország
 6. Németország
 7. Olaszország
 8. Fülöp-szigetek
 9. Ausztrália
 10. Mexikó
 11. Brazília
 12. Spanyolország
 13. Hollandia
 14. Lengyelország
 15. India
 16. Ukrajna
 17. Thaiföld
 18. Oroszország
 19. Argentína
 20. Svédország

Érdekes adalék, hogy Indai éveken át a 2-3 hely környékét szerezte meg ezen a ranglistán, azonban egy tavalyi kormányhatározat értelmében államilag blokkolják bizonyos pornóoldalak elérését az országban. Úgyhogy a 12 helyes visszaesést esetükben ennek köszönhető.

Mit tegyél, ha nem találod meg a számodra kielégítő pornót?

Mi sem egyszerűbb kérdés ennél: forgasd le a pároddal együtt! Fűszerezzétek meg az együttlétet azzal, hogy a hideg téli estékre vagy a fülledt nyári délutánokra gondolva rögzítitek egy-egy aktust.

Ehhez egyébként nem kell stábot fogadnotok, hiszen a HD minőségű felvételt készítő szex akciókamerával ellátott péniszgyűrűvel nemcsak az élményt fokozhatjátok, de a legintimebb pillanataitokat is megörökíthetitek. Egyébként a kamera nincs szigorúan a péniszgyűrűhöz kötve, leveheted róla, hogy megtaláld a legmegfelelőbb szöget. Ráadásként pedig nemcsak képet, hanem hangot is rögzít.

További pikáns tartalmat készíthettek egyébként a kamerás rúdvibrátorokkal is, amik pont a legmegfelelőbb helyen rögzítik a sikamlós képsorokat. Bármelyiket is választjátok, azért a síkosítóról ne feledkezzetek meg.

 


[1] Pornhub.com; The 2019 Year in Review - https://www.pornhub.com/insights/2019-year-in-review

Véleményed