Orgazmus áramütésre: amikor a gyönyör elektromos stimulációval érkezik

Írta Szexvital.hu 2021-04-21 0 Hozzászólás

Ne ess a tévedés csapdájába: az elektroszex nemcsak a BDSM rajongók szexuális életét dobja fel. Bátran ajánljuk neked is, ha nyitott vagy az újdonságokra és a szokásos, kissé már unalmas pózokon kívül kipróbálnál valami mást is. Akár egyedül, akár a pároddal közösen veted bele magad a kalandba, jó, ha tudod: az elektroszexszel izgalmas és roppant stimuláló élményekben lesz részed.

Talán nem tudtad, de az elektromosságot már az 1970-es évek óta használták és használják erotikus örömforrásként. Természetesen az azóta eltelt több mint 50 évben nagyot változott a világ és a technológia fejlődésének köszönhetően ma már számtalan elektromos, gyönyörszerzésre alkalmas játékszer között válogathatunk. Persze mielőtt rátérnénk az orgazmushozó játékszerekre, érdemes kicsit mélyebben beleásni magunkat a témába.

 

 

Amit az elextroszexről tudni érdemes

Az biztosan számodra sem ismeretlen tény, hogy az emberi testben több millió érzékeny idegvégződés és ingerközvetítő receptor található. Ami esetleg mégis meglepő lehet, hogy emellett a testünkön minden nap, folyamatosan elektromos impulzusok futnak át az agy és az említett idegvégződések között.

Elektromos impulzusok futnak át rajtunk például az érintések és érzéki simogatások hatására is, legyen szó egy könnyed csókról, előjátékról, maszturbálásról vagy az aktusról. Ilyenkor a bőr az a közvetítő közeg – végeredményben érzékszerv – amin keresztül az érintéssel keletkező ingerek elektromos impulzusokká alakulnak, amelyek végül az idegeken keresztül jutnak el az agyba. (Méghogy az orgazmus nem az agyban dől el…)

Az elektroszex során gyakorlatilag ezeket az elektromos impulzusokat erősítjük fel, méghozzá célzottan, a bőrünk közvetítésével és az erogén zónáinkat stimuláló elektroszex eszközök hathatós, illetve biztonságos közreműködésével. És a biztonság itt sem üres szó, hiszen attól semmiképpen nem kell tartanod, hogy ezek az elektromos játékszerek kigyulladnának. Kialakításuknak és az okos tervezésnek köszönhetően, a bennük lévő szufla – azaz az erő és frekvencia – ehhez túlságosan alacsony.

Elektroszex eszközök az orgazmus szolgálatában

Első ránézésre és talán másodikra is kicsit bizarrnak tűnhet, hogy az elektromosságot próbálod meg az orgazmust szolgálatába állítani. Pedig, ha tudnád, hogy milyen frenetikus orgazmusokat élhetsz át te és a partnered is az erogén zónákra vagy akár a nemi szervekre csatlakoztatott elektródákkal, biztosan nem késlekednél túl sokáig…

Ha jobban megnézed a kínálatot, te is látni fogod, hogy az elektroszex eszközöket 2 nagy csoportba oszthatjuk. Az egyik fő kategóriába azok az univerzális eszközök, mondhatni távvezérlők tartoznak, amikhez a különböző kiegészítők csatlakoztathatók.

Ilyen (elektro)szexi kis kiegészítő lehet például az elektromos stimuláló kesztyű, a gésagolyó, az elektropánt, a csipesz, a dildó és gömbös dildó, valamint a herepánt és makkstimulátor is. Magunk között szólva, gondoltad volna, hogy ilyen széles a választék?

Ezeken kívül viszont ott vannak azok az elektroszex eszközök is, amelyek már beépített távvezérlővel rendelkeznek. Ennek köszönhetően önállóan működnek, nem kell külön eszközhöz csatlakoztatni őket. Ezek közé tartozik például ez a dildó is, amivel akár egyidejű elektromos és vibro-stimuláció is megvalósítható.

Vagy az elektrosokk terápiás szettek, amivel elektródákat csatlakoztathatsz az erogén zónákra, például a csiklóra, a hüvelybejáratra, a herezacskóra, a comb belső részére vagy a popsi környékére. Csak mellkason ne használd, a szíved érdekében.

Annak érdekében, hogy az elektroszex eszközök működését megkönnyítsd, természetesen itt is érdemes gondoskodni a síkosításról, méghozzá vízbázisú síkosítóval. Használat után pedig ezekre az eszközökre is ráfér egy kis szerető gondoskodás.

 

 

Veszélyes-e az elektroszex?

Mint szinte mindennek, az elektroszexnek is vannak olyan kockázatos elemei, amelyekre nem árt odafigyelni. Fontos például az, hogy várandósság alatt, esetleg valamilyen szívbetegséggel küszködve ne használd. Ide soroljuk többek között a szívritmuszavarban szenvedőket és a szívritmus-szabályozóval – azaz pacemakerrel – élőket is.[1]

Vagyis, ne használd:

  • várandósan,
  • szívbetegséggel,
  • a mellkason, mert az áramnak sosem szabad elérnie a szívet.

Ezen felül azonban csupán arra kell odafigyelni, hogy ne használjátok ezeket a játékokat olyan gyúlékony – jó áramvezető – folyadékokkal és tárgyakkal együtt, amiből esetleg később probléma adódhat. Ha például fémből készült piercinget, esetleg ékszert használsz vagy nemesfémből készült spirál a fogamzásgátló eszköz, akkor azokat ajánlott eltávolítani.

Ami még előfordulhat a finom áramütések hatására – főként akkor, ha elektródákkal működő eszközöket használsz – az a bőrirritáció. Ezt természetesen egy kis odafigyeléssel el lehet kerülni, például azzal, ha a stimulálandó területet még a használat előtt szőrteleníted és eleve nem irritációra hajlamos felületen használod. Az élményt követően pedig érdemes megtisztítani a bőrfelületet. (Egy kis ehető tusológéllel pedig a fürdőben folytathatjátok a huncutkodást.)

Tegyük félre az elektroszex sztereotípiákat

Ahogy a bevezetőben is említettük, rengetegen gondolják úgy, hogy az elektroszex elsősorban a BDSM-et űzők játszótere. Nem állítjuk, hogy nincsenek átfedések, hiszen, ha jobban belegondolunk, akkor magas fokú bizalomra van szükség ahhoz, hogy megengedjük valakinek: elektromos stimulációkkal kergessen minket a jóleső őrületbe.

Azonban a tapasztalat és a vásárlási statisztikák is azt mutatják, hogy nemcsak a szado-mazot kedvelő párok vetik bele szívesen magukat az elektromos mókába. Ennek oka, hogy az elektroszexszel intenzívebb stimulációban lehet részetek, ráadásul ti döntitek el, hogy ezek a kéjes ingerek a testetek mely pontjaira koncentrálódjanak.

Az eszközök különböző beállításaival, az adott elektromos stimuláció erősségeivel, a frekvenciákkal variálva sokszínű élményekben lehet részed a pároddal, partnereddel együtt.

Akár az előjáték részeként veted be és finoman bizsergeted vele a párod combjának belső részét, akár a péniszedre csatlakoztatva akarsz eljutni a csúcsra, az elektroszexben nem fogsz csalódni.


[1] lifehacker.com.au; Anna Lea: Electro Sex: A Beginner’s Safety Guide - https://www.lifehacker.com.au/2017/06/a-safety-guide-to-electro-sex/

Véleményed