Ó, Stifler mamája! Avagy miért annyira izgatók a MILF-ek?

Írta Szexvital.hu 2020-09-07 0 Hozzászólás

Tizenéves kis csikóktól a 25-35 éves fiatal férfiakig bezárólag nincs olyan hímnemű a földön, aki ne képzelt volna már el maga alatt, mellett, felett, előtt, mögött egy dögös és nem kevésbé tapasztalt, 40-es éveiben járó, szexuális értelemben túlfűtött anyukát. Hogy miért játszanak gyakran főszerepet az erotikus fantáziák izgató kereszttüzében? Mert kereslet van rá, az már biztos.

Mondhatjuk úgy, hogy ez utóbbi vitathatatlan a tény, legalábbis a Pornhub évösszegzői szerint.[1] 2019-ben például a MILF a 4. legkeresettebb pornófilmes kategória volt a site-on, de 2018-ban még a 3. helyet is sikerült megcsípnie. Ráadásul közel 40.000 db MILF pornó van fent az oldalon, szóval bőséges alapanyagot szolgáltatnak ezek a tartalmak néhány kéjes csuklómozdulathoz.

 

 

Persze ez még mindig nem válasz arra, miért olyan izgató Stifler mamája

Hogy a jelenség farokállító népszerűségét megértsük, először azt érdemes tisztáznunk, hogy kik rejtőznek a MILF mozaikszó mögött. Ha a betűk feloldását vesszük, akkor a „Mother I’d Like to Fuck” – vagyis szó szerinti fordításban „Anya, akit szívesen megb@sznék.”  

Persze tovább is finomíthatjuk a pőre valóságot: olyan 30-40, esetleg 45 éves nőket értünk alattuk, akik jó eséllyel már anyukák, magabiztosak, dögösek és sugárzik belőlük a szexuális vonzerő. Tudat alatt valószínűleg azért szinte minden férfi nedves álmának főszereplői, mert az élettapasztalataiknak köszönhetően már túl vannak az irreális udvarlással kapcsolatos elvárásokon és nem félnek elvenni azt, amire vágynak.

De, hogy a tudomány is szerepet kapjon az okfejtésben, érdemes a Journal of Sex Research egyik kutatására[2] vetnünk figyelő tekintetünket. Ebben az elemzésben a kutatók 50 MILF és 50 tini pornófilmet vettek nagyítók alá, amit a legnépszerűbb pornóoldalakról válogattak össze. Főként a filmekben kialakított női viselkedésmintákat elemezték, ennek alapján a következő megállapításokat tették:

  1. A MILF-ekre nem jellemzők a hagyományos nemi sztereotípiák.

Míg a legtöbb felnőttfilmben hagyományosan a férfiak kezében van az irányítás, addig a MILF-ek karaktere jellemzően szexuálisan és más módokon is dominál az urak fölött. A fiatalokhoz, tinikhez, főiskolás lányokhoz képest 2,5x kezdeményezőbbek voltak és többségében át is vették az irányítást az aktus fölött.

Ráadásul a foglalkozásukat tekintve is magasabban kvalifikáltabbak voltak, 5-ből 4 esetben például bíró, tanár, ügyvéd, míg a férfiak általában diákként, a gyerekük haverjaként vagy alkalmazottként ábrázolták őket.

  1. A MILF-ek mellett a férfiak könnyebben válnak „alázatossá”

A MILF-pornót kedvelő heteroszexuális férfiak hajlamosabbak arra, hogy alávessék magukat egy domináns női partnernek. Ilyenkor több fantázia kapcsolódhat össze: a szexuális értelemben vett engedelmesség, a megalázkodás és a kényszerítés.

Emellett persze a nők MILF fantáziájáról sem szabad elfeledkezni, hiszen ők pont ellenkezőleg állnak a dologhoz: a domináns fél szerepére vágynak. Itt érdemes megjegyezni, hogy a magatartásformák szerint ez már a BDSM előszobája lehet, hiszen ott ennyire élesek a dominancia-alávetettség szerepek.

A kutatók felvetették, hogy a MILF-ek népszerűsége arra utal, mindkét nem tudat alatt így próbálja meg kiélni a saját BDSM-vágyait. Ezekhez nem ritkán a megfelelő eszközöket is alkalmazzák, hiszen a dögös anyukák is a kezükbe vehetik például a paskolót, a korbácsot, a láncokat és csipeszeket, a bilincset vagy épp a szájpecket.

  1. A tabunak is megvan a maga varázsa

Hiszen a MILF-ek között olyan tabunak számító nők is vannak, mint például a legjobb barát anyukája, a főnök, vagy egy érett férjes asszony, aki egy kis önfeledt kikapcsolódásra vágyik. Ilyen esetekben a lebukás veszélye az, ami beindítja a fantáziát, a kétes következmény, ami a szexuális tapasztalat mellett egy csipetnyi fűszert csempész az egyhangúságba.

Különösen akkor igaz ez, ha még egy kis „családi” kötelékkel is megspékeljük a dolgot: a pornóoldalak látogatottsági adatai alapján a MILF akkor válik igazán bujává, ha egy kis Step-mom vagyis mostohaanya beütést is kap a forgatókönyv. Ki érti ezt?

 

 

Ezt mondja a MILF-fantáziákról a pornósztár

2014-ben a Thrillist[3] készített a MILF jelenségről egy igencsak érdekes interjút Tanya Tate pornósztárral, aki karrierje során nem egy alkalommal került ebbe a szerepkörbe. Bár a kezdet kezdetén mintha nem örült volna neki.

„Emlékszem, amikor évekkel ezelőtt valaki először MILF-nek szólított… Úgy voltam vele, hogy „Ó Istenem, ez borzalmasan hangzik!”, mert nagyon öregnek éreztem magam tőle. Akkor még nem vettem észre, hogy a MILF mást jelent. Olyan forró, idősebb nőt, aki irányít, aki tudja mit akar és tisztában van vele, hogyan lehet elégedett. Eleinte nem hangzott túl szexinek, de amikor az emberek MILF-ként kezdtek emlegetni, elfogadtam.

Ma már nagyon sok film és tévéműsor van tele dögös, érett nőkkel, ami a mainstreamből a felnőtt filmek világába is beszivárgott. Ráadásul néhány srác a tapasztaltabb, idősebb nőket kedveli, mert a saját korosztályukba tartozó nők szexuálisan még nem annyira tapasztaltak. Emlékszem, hogy fiatalabb koromban még én sem tudtam, hogyan kell tetszeni egy srácnak vagy mit kezdjek vele. Nekem is időbe telt a tanulás és az idősebb nők több éves tapasztalattal rendelkeznek. Emellett a pornóban mindig is nagy szerepet játszanak a fantáziák: a szexi tanár, a dögös titkár, egy barátod dögös anyja. Sok olyan srácom van, akikkel webkamerás csevegést folytatok és sokan anyukának hívnak. Ez egy elég nagy fétis azt hiszem. … Talán Ödipusz-komplexus is közrejátszik benne.”

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk kommentben, utána pedig szerezd be a legújabb fantáziád valóra váltásához szükséges kellékeket: egy érzéki masszázsolajat, péniszgyűrűt és persze síkosítót, hogy jól csússzon minden.

 

[1] Pornhub; 2019 year in review - https://www.pornhub.com/insights/2019-year-in-review

[2] The Journal of Sex Research; Sarah A. Vannier, Anna B. Currie, Lucia F. O’Sullivan: Schoolgirls and Soccer Moms: A Content Analysis of Free “Teen” and “MILF” Online Pornography - https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2013.829795

[3] Thrillist.com; Jeremy Glass: Why Do Men Love MILFs? An Adult Film Star Answers. - https://www.thrillist.com/vice/i-talked-to-porn-star-tanya-tate-about-why-guys-love-milfs

Véleményed