Mitől leszel jó szerető: a technikától vagy az érzelmektől?

Írta Szexvital.hu 2022-07-15 0 Hozzászólás

Szereted a szexet és érdekel, hogy mitől teljesíthetsz jobban az ágyban? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi számít igazán, ha a szubjektív teljesítmény- és élményértékelésre kerül sor: a technikás lepedőakrobatika vagy az érzelem, amivel a partnered felé fordulsz. Érdekfeszítő dilemma, nem igaz? Végül is, a kérdés az, hogy egy szenvedélyes egyéjszakás kaland, egy barátság extrákkal típusú szexkapcsolat lehet-e olyan kielégítő, mint az egymás iránti vonzalmon, szerelmen alapuló együttlét. Vágjunk is bele a közepébe!

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy nincs olyan ember a földön, aki ne gondolkodott volna el már azon, hogy mi teszi jobb szeretővé. Szerencsére a szex olyan sokszínű paletta, ahol rengeteg szín megfér egymás mellett: van, aki a figyelmes, lassú, kifejezetten intim együttléteket preferálja, más a tantrikus szexet.

Akad, aki egy kiadós orálért van oda, megint más a csúnya beszédre gerjed. A BDSM, a szexting, az análszex, a közös maszturbálás vagy szexjáték-használatról pedig még nem is beszéltünk egy szót sem. Ugyanakkor a dilemma adott: mitől élvezünk jobban? A hardcore technikától vagy az érzelmektől?

 

 

Mi a különbség az „érzelmes” és az „érzéki” között?

Technika alatt természetesen nem csak az olyan szexjátékok értendők, mint például egy vibrátor, vibrogyűrű vagy a mindkét fél örömét szolgáló párvibrátor, esetleg szexhinta használata. Szextechnikák alatt sokkal inkább azokra a fogásokra helyezendő a hangsúly, ami kettőtökön múlik. Amitől gyorsabban benedvesedik a bugyi és gyorsabban életre kel a cerka. Például…

  1. Szexting

A szexting a mocskosan jó, vágykeltő üzenetek és pajzán emojik szövevényes hálózata. Amit megkaphattok a munkahelyen, egy páros randi alkalmával, vagy amikor egyikőtök éppen távol van a másiktól. Időnként egy-egy pikánsabb fotó is kiegészítheti a sokat sejtető kínálatot, de ezzel azért érdemes csínján bánni – ha megromlik a kapcsolat vagy vége szakad a kötetlen szexkalandnak, ki tudja, hogy hova kerülhetnek ki ezek a pajkos fotók. (És bárki bármit mond, ez is a bántalmazás egy formája, amit a törvény is büntet.)

  1. Változatos pozíciók

Az mindig kellemes meglepetés, ha olyan partnerrel adhatjuk át magunkat a testi élvezetnek, aki nem ragadt le 2-3 szokásos szexpóznál. Tévedés ne essék, a misszionárius, a cowgirl és a kutyapóz is észvesztő lehet, de azért könnyedén rá lehet unni a banánra. Éppen ezért az egyik legjobb szextechnika a változatos repertoár. (A merészebb és nehezebb pozíciók kivitelezésében egyébként egy szexhinta eléggé megkönnyítheti a dolgotokat.) És persze az sem árt, ha időnként a helyszínt is variáljátok.

  1. A nem megspórolt előjáték

Annak ellenére, hogy a pornófilmekben gyakran vágnak bele egyenesen a dolgok közepébe, az esetek többségében azért szükség van némi ráhangolódásra. Főként a nőknek, hiszen ahhoz, hogy kellemes és valóban érzéki élményben legyen részük fájdalmas behatolás helyett, el kell érni arra az izgalmi állapotra, ahonnan már szabad a pálya, mivel a hüvely kellően benedvesedett. Szóval szánjátok rá az időt az előjátékra, mert nemcsak a várakozást fokozza, de mindkettőtöknek sokkal-sokkal jobbá varázsolja az élményt.

  1. Az erogén zónák kényeztetése

A nyilvánvalókon kívül – például a mell és a herezacskó – mind a női, mind a férfi testen számtalan erogén zóna található. Ezek felfedezésére megéri rászánni néhány szexi percet az előjáték és az aktus során egyaránt, hiszen ezek tudatos ingerlése egészen új szintre emeli az élményt. Az egészben az a legjobb, hogy mindenkinek máshol találhatók a testén ezek az érzéki, ingerlésre termett pontok, ezért egymás testének felfedezése igencsak kalandos órákat ígér. Gondoltad volna például, hogy a térdhajlat és a gát mindkét nem esetében a gyönyör forrása is lehet?

  1. Finom játék a hőmérséklettel

A hőmérsékleti játék enyhe BDSM-beütést hordoz, ennek ellenére – vagy éppen ezért – igencsak kellemes meglepetéseket tartogat. A hideg jégkocka a mellbimbón vagy a makkon végighúzva éppolyan ingerlő lehet, mint a forró viasz a popsira vagy a hasra csepegtetve.

 

 

Az érzelmekről se feledkezzünk meg

Ahogy a fenti szextechnikák esetében is láthatod, ezek nemcsak az egymás iránt érzelmi alapon elkötelezett kapcsolatokban segíthetnek felpezsdíteni a szexuális életedet, hanem futó kalandoknál, egyéjszakás együttléteknél is. Éppen ezért, joggal merül fel benned a kérdés, hogy szükség van egyáltalán érzelmekre ahhoz, hogy jobb szerető légy? Vajon milyen pluszt adnak az érzelmek a szexhez?

Mivel mindannyian máshogy működünk, nehéz mindenkire igaz állításokat tenni azt illetően, hogyan befolyásolja a szexélményt és az orgazmust az, ha olyan partnerrel bújunk ágyba, akinek nemcsak a testét kívántuk meg, de érzelmileg is elkötelezettek vagyunk felé. Ugyanakkor az is tény, hogy például a nők körülbelül 25%-a nehezen éri el az orgazmust, vagy még soha nem tapasztalt orgazmust élete folyamán. De azon nők 50-70%-a, akiknek időnként sikerül feljutnia a csúcsra, szintén küszködnek a gyönyör elérésével.

Férfiak esetében inkább arról beszélhetünk, hogy a túl sok stressz, az egészségtelen életmód, a szerszámmérettel kapcsolatos elégedetlenség, illetve a magabiztosság hiánya korai magömléshez és erekciós diszfunkcióhoz vezethet. Végeredményben a fiziológiai tényezőkön túl – mint amilyen a hormonális egyensúlyhiány, az alacsony tesztoszteronszint, a különböző gyógyszerek, például antidepresszánsok hatása és az egyéni anatómia – mindkét nemben gátolhatják az orgazmusra való képességet.

Ehhez jönnek hozzá a mentális és érzelmi kérdések, amelyek például a partnerrel kapcsolatos szorongások. Például a partner vonzerejének hiánya, az egymás igényei iránti közömbösség, a saját testtel kapcsolatos kritikus gondolatok, a szex vagy egy olyan fétis – például kikötözés, hőmérsékleti játék, hatalmi játékok stb. – erkölcstelennek tartása, ami igazából izgatja a fantáziáját, vagy a kiszolgáltatottságtól és más szomorú érzelmektől való félelem is ronthatja a fentebb vázolt szextechnikák hatékonyságát.

Az arany középút visz az érzékibb orgazmushoz

Mindent egybevetve azt láthatjuk, hogy hosszú távon nemcsak a lepedőakrobatikai képességtár számít, hanem az is, hogyan viszonyulunk a másikhoz. Természetesen akkor, amikor még a kalandozós-felfedezős időszakunkat éljük, ugyanúgy élvezhetjük a szexet egy idegennel, egy jóbaráttal, mint a párunkkal. Nincs is ezzel semmi gond.

Hosszú távon azonban az érzelmek olyan intim kapcsolatot teremtenek a két fél között, ami egyszerre teszi felszabadulttá és mélyíti el az élményt. Ebben a helyzetben megteremtődik az a biztonságos környezet kettőtök között, ahol nyíltan elmondhatjátok egymásnak a vágyaitokat, azt, hogy mi esik jól és mi nem, mit szeretnétek kipróbálni és mit nem.

Ahol nem élnek vissza a bizalommal és nem nevetnek ki akkor sem, ha a férfi kipróbálná a prosztatamasszázst, vagy a nő hangot ad annak, hogy nem esik jól jelen formájában neki az orális izgatás. Amikor egy-egy érintésből is tudjátok, hogy figyeltek egymásra és úgy és akkor nyúltok egymáshoz vagy fordítotok a pozíción, hogy mindkettőtöknek méginkább jó legyen.

Szóval a válasz talán az, hogy a technika és az érzelem együtt tesz még jobb szeretővé. Ha máshogy gondolod, írd meg kommentben.

Véleményed