Milyen óvszert vegyek elsőnek?

Írta Szexvital.hu 2018-12-12 0 Hozzászólás

Az első óvszer megvásárlására általában 15 és 17 év között kerül sor ideális esetben. Hacsak nem poénos célra szánjátok, akkor igenis meg kell nézni, hogy milyen óvszert vesztek elsőnek.

Az első óvszer megvásárlásakor az emberek többsége zavarban van, hiszen új a szituáció, nincs tapasztalat, hogy melyik típus a jó, vagy melyik a kerülendő. Ha nincs az ismeretségi körben, akivel a kérdéseitekkel kapcsolatban fordulhattok, akkor ez a cikk nektek szól, mi nem nézünk ki senkit azért, mert fiatal és tapasztalatlan!

Hol lehet óvszert kapni?

Manapság a legtöbb helyen megtalálhatók az óvszerek, tehát a legközelebbi gyógyszertárban, drogériában és hiperben is megtalálhatod az igazit. Sőt, a legközelebbi kisboltban is 99%, hogy tartanak, bár valószínűleg a kínálat nem olyan nagy. Fontos tudni, hogy semmi okod arra, hogy zavarban legyél az óvszer vásárlásakor, mert nem ciki felelősségteljesen gondolkodni. 

A védekezés iránti igény igenis arra vall, hogy tiszteled és véded, mind a saját, mind a partnered egészségét. Tehát, ha megtaláltad az óvszereket, akkor nyugodtan időzz el ott és olvasd át, hogy melyik mit tud. Amennyiben ez mégsem menne, akkor már nálunk is elég nagy óvszer kínálatot találsz, ahonnan beszerezheted a megfelelő információkat, hiszen minden gumi főbb jellemzőit megtalálhatod a leírásban. 

milyen-ovszert-vegyek-elsonek

Milyen óvszert vegyek elsőnek?

Első tapasztalatként mindenképp a Durex klasszikus óvszerét javasoljuk, ami amellett, hogy ismerkedésnek tökéletes, egy elég nagy kiszerelésben kapható. Nem szégyen, ha elpazarolsz egy pár darabot arra, hogy megismerd, hogy hogyan viselkedik, hogyan kell gördülékenyen, de biztonságosan felhúzni és főleg, hogy kényelmes-e a méret. Hiszen, mint mindenben, ebben is különbözőek az emberek, éppen ezért különböző átmérővel rendelkező darabokat is találhatunk, mindenkinek a kényelme szerint. Ha ezt követed, akkor hamar megtudod azt is, hogy kell-e számolnod ilyen kis extra meglepetésekkel, mint a latex allergia vagy sem. Amennyiben igen, akkor se keseredj el, találsz épp elég lehetőséget az óvszerek között, mivel a gyártók ma már erre is odafigyelnek.

Ha már az alapokkal megvagyunk, akkor jöhetnek az extrább változatok. Azért is praktikus először a neten nézelődni, mivel ott háborítatlanul és a kínos érzés legcsekélyebb jele nélkül tanulmányozhatod az egyes fajtákat. Így, amikor besétálsz, már csak át kell futni a neveket és nem kell betűről betűre elolvasni, hogy mit tartalmaz. Ha még ekkor sem tudsz dönteni, akkor segítség lehet, ha olyan csomagot választasz, amiben több lehetőség van, tehát érdemes egy óvszer válogatás mellett dönteni.

Mint már javasoltuk, egy biztonsági oka is van annak, hogy arra buzdítunk, hogy webáruházból vásárolj. Ez pedig annak a lehetősége, hogy az óvszerhez a boltokban bárki hozzáfér. Hallhattunk már olyat, hogy vicces kedvű gyerekek kiszurkáltak a dobozban lévő gumikat csak a hecc kedvéért, sőt, akadt olyan eset is, amikor esetleg valamilyen csípős hatású dolgot fecskendeztek bele, így okozva kellemetlen és égető perceket a későbbi vásárlónak.

Tehát fontos, hogy mindig megbízható helyről szerezd be a gumit, majd, ha időd engedi, akkor mindenképp tanulmányozd át a használati útmutatót és a GYIK-et. 

Fontos, hogy már fiatalon kezdjetek el élni a gumi adta biztonsággal, hiszen könnyebb és gazdaságosabb, mint azt mondani, hogy „sajnálom”, amikor egy egész életre kihatható következménye lehet.

Véleményed