Mert flörtölni tudni kell – csábító flörttippek nőknek

Írta Szexvital.hu 2021-11-02 0 Hozzászólás

Nincs is jobb egy játékos, vágyébresztő flörtnél, amikor a testünk és a lelkünk egyaránt ráhangolódik a kiszemeltre. Kisebb-nagyobb ugratások, csábító mozdulatok és illatok, a kíváncsiságot felkeltő szavak azok, amelyek a férfiakban is fűteni kezdik az érzékiség lángjait. Azonban bármennyire izgalmas is egy pezsdítő flört, sok nő nem tudja, hogyan kell ezt az érzéki folyamatot művészi szintre emelni. Ráadásul, a tapasztalat hiánya is gond lehet: nemcsak azért, mert nem tudjuk, hogyan kell flörtölni, de gyakran még a jeleket sem tudjuk olvasni.

A kezdet kezdetén mindannyian játékosnak és gondtalannak születünk, de az évek múlásával sajnos ez a két tulajdonság kiveszik belőlünk. Pedig ez a két dolog elengedhetetlen előfeltétele a jó flörtnek, azonban a társadalmi konvenciók és a női szemérmesség hamis kultusza miatt vannak, akik inkább lemondanak erről az élvezetről.

 

 

Mi a „baj” azzal, ha egy nő flörtölni akar?

Hogy a kérdésre válaszoljunk, semmi az égvilágon. Azonban a társadalmi és nemi sztereotípiák többsége még mindig azt sulykolja a nőkbe, hogy ha meg merik élni az ismerkedés örömét – azaz kifejezésre juttatják a tetszésüket, vagyis flörtölnek – akkor automatikusan „ribanccá” válnak.

Ez a gondolatmenet azon az alapfeltevésen alapul, hogy a flört célja egyértelműen a szex, nem pedig egymás megismerése a lassú vágyébresztés. Természetesen vannak olyan esetek, amikor ez a megállapítás is megállja a helyét, de a flörtölés alapvetően a partner kíváncsiságának felkeltésére és fenntartására szolgál.

Ráadásul azok a nők – és férfiak – akik nem félnek ettől az érzéki művelettől, egészségesebbek, boldogabbak, jobban érzik magukat a bőrükben. Hiszen nemcsak látják, hanem érzik is, hogy van, akinek felkeltették a figyelmét és alig várja a folytatást.

Flörtölj úgy, ahogy még sosem

Bár alapvetően mindig az adott helyzettől és a szituáció résztvevőitől függ, hogy mennyire lesz sikeres a flört, azért vannak olyan területek, amikre érdemes egy kicsit odafigyelni. Legalábbis akkor, ha nőként sem félsz használni az adottságaidat és magasabb szintre emelnéd a csábítás művészetét.

  1. Szemkontaktus, szemkontaktus, szemkontaktus

Nem véletlenül mondják azt, hogy a szem a lélek tükre. A hosszan tartó szemkontaktus egyértelműen a kiszemelted tudtára adja, hogy érdeklődsz iránta. Szerencsére a szemeid segítségével többféle módon is flörtölhetsz.

Ezen módszerek egyike az, ha egészen addig tartod a szemkontaktust, amíg le nem hunyod a szemedet. Engedd szabadjára a tekintetedben a benned lévő csábítót: kicsit döntsd oldalra a fejedet és sugározz magabiztosságot azzal, hogy kicsit felhúzod a szemöldöködet.

Ha már szóba elegyedtetek, tartsd továbbra is a szemkontaktust. Csábító jelenség lehetsz, ha oldalról nézed a kiszemeltedet vagy kissé felfelé nézel rá. Persze az is előfordulhat, hogy a flörtpartnered a magabiztos, erős nőket kedveli: ilyenkor határozott tekintet is sokat segít.

Sokat tehetsz a siker érdekében, ha a stílusodhoz illő szolid vagy erőteljes sminkkel fokozod a pillantásodban rejlő csábítót. A lényeg az, hogy felszabadultan viselkedj és a sminkeddel ne akarj teljesen más személyiséget felépíteni magadnak.

Előfordulhat, hogy esetleg önbizalomhiány vagy szorongás, illetve az elutasítottságtól való félelem miatt nem mered felvenni a szemkontaktust. Ezt a negatív gondolatot mindenképp űzd messzire és tegyél néhány kacér próbát. Az eredményben biztosan nem fogsz csalódni.

  1. Egy mosoly 1000 szóval felér

Ne féld használni a szádat – bár első körben talán nem az orális szex a cél. ???? Sokan mondják azt, hogy ha valakinek – akár férfinek, akár nőnek – az ajkát nézik, akkor a lelkes szemlélő csókolózni akar.

Éppen ezért, az ajkaidat is bevonhatod a flörtbe. Időnként harapj rá finoman vagy nedvesítsd meg a szádat és hagyd, hogy a flörtpartneredet jóleső őrületbe kergesse a látvány. Rajtad áll, hogy közben tartod-e a szemkontaktust, de ha ezen verzió mellett döntesz, kicsit felgyorsíthatod az eseményeket.

Emellett az sem árt meg, ha nem fosztod meg a partneredet a mosolyodtól. Persze nem kell erőltetni, ha éppen nincsen kedved mosolyogni, mert az arcra fagyott őszintétlen mosoly nem valami csábító. Ezzel ellentétben, ha természetesen kívánkozik az ajkadra a mosoly, add át magad neki. Ez a flörtpartnerednek is remek visszajelzés. Főleg akkor, ha egy csábító rúzzsal eléred, hogy le akarja csókolni rólad.

  1. Csipkelődni tudni kell és érdemes

Az évődés, a kacér mondatok és a másik ugratása több szempontból is célravezető lehet. Építheti az érzéki feszültséget, de a mókás odamondogatások jókedvre is deríthetnek titeket, segítik az ellazulást és felkeltik a kíváncsiságot is.

Bármelyik utat is választod, fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt és ne feszítsd túl a húrt. Ne fokozd úgy a feszültséget, ha tudod, hogy az este végén nem akarod betartani azt, amire célozgattál. A vicces ugratásoknál pedig arra ügyelj, hogy mindenki másra érzékeny és máshol húzódnak a határai. Figyelj a jelekre: lehet, hogy te poénnak szánsz valamit, de a partnered akár meg is sértődhet rajta vagy rosszul fog esni neki.

  1. Éreztesd a flörtpartnereddel, hogy érdekesnek tartod

Amikor szóba elegyedsz a kiszemelteddel, éreztesd vele, hogy érdeklődsz iránta. Figyelj és koncentrálj rá, a mondanivalójára, a gesztusaira. Tükrözze a testbeszéded is ezt az érdeklődést: hallgasd őt figyelmesen, tartsd a szemkontaktust és fordulj felé.

Talán te is tudod, hogy milyen érzés az, amikor beszélsz valakivel, szeretnéd kivívni az elismerését, de ő inkább másfelé tekintget, láthatóan nem rád figyel. Ne éreztesd ezt a partnereddel.

 

 

Gyakori flörtölési hibák, amiket elkövethetsz

A flört lényege az, hogy felpezsdüljön a véred, érezd magadban a csábítót és egyszerűen jól érezd magad. Ezt persze könnyebb mondani, mint csinálni, éppen ezért vannak olyan dolgok, amit a siker érdekében jobb elkerülni.

Ezek közé tartozik az, hogy ne nevezd már az első flört során aranyosnak a partneredet vagy az egyik gesztusát – ez nem mindenkinél veszi ki jól magát. Emellett ne csak magadról beszélj úgy, hogy szinte szóhoz sem hagyod jutni a másik felet. Ez önző dolog.

Ezen felül arra is érdemes figyelni, hogy ne érintsd meg túl korán és túl gyakran a flörtpartneredet. Egy-egy kósza érintés ugyan fokozza a vonzerőt, de ha túlzásba esel vagy idő előtt érinted meg a másikat, könnyen az ellenkező hatást érheted el.

Ha viszont minden klappol ne fogd vissza a lovakat – add át magad a pillanatnak és az érzékiségnek. Csak a biztonság kedvéért gondoskodj arról, hogy legyen nálad is óvszer és esetleg egy kis síkosító.

Így nagy gond már nem lehet, különösen akkor, ha némi feromon parfümöt is bevetsz.

Véleményed