Interracial fantáziából nincs hiány – de miért lehet vonzó és miért nem?

Írta Szexvital.hu 2020-08-13 0 Hozzászólás

Mindannyiunknak megvannak a saját szexuális fantáziái, de egyik-másik szélesebb körben bizony kiveri a biztosítékot. Ezek egyike például a BDSM, hiszen a fájdalom és a kéj ötvözése első látásra – és talán másodikra – harmadikra sem – nem nyeri el a többség tetszését. Azonban van még néhány olyan kategória, amit még a BDSM-nél is nagyobb tabu övez: ezek egyike pedig nem más, mint az interracial szex.

Ha nem igazán szoktál pornóoldalakon kalandozni, akkor valószínűleg nagy fejtörést okozhat, hogy mi is ez az egész interracial „dolog”. Hadd rántsuk le róla a leplet: ez az a fajta szex, amikor fehér férfiként vagy nőként, eltérő etnikumú-bőrszínű emberrel bújsz ágyba, mert különösképpen izgatja a fantáziádat ez a felállás. Vagy épp fekvés, ha a választott póz úgy kívánja.

 

 

Jogos a kérdés: mi tartozik bele az interracial fantáziába?

Általánosságban véve, ma már az eltérő bőrszínnél is tovább szűkíthetjük a viszonylag tágra szabott kört, hiszen a Pornhub és a többi népszerű pornóoldal kategorizálási szokásai is azt mutatják, hogy változik az eredeti tendencia. Míg korábban egy kalap alá vettek minden olyan kapcsolatot és szexet, ahol a páros fehér tagja nem hozzá hasonló bőrszínű partnerrel bújt be a paplan alá, ma már egyre élesebben elkülönülnek egymástól a különböző etnikumokat felvonultató pornófilmek.

Amennyiben teszel egy kalandos kirándulást ezeken az oldalakon, a legtöbbön rögtön szemet szúr például az ázsiai, azon belül is főként a japán vagy más etnikumú besorolás. Éppen ezért mostanra az interracial szex már nem pusztán – a szó szerinti fordítást alapul véve – „fajok közötti” szexnek minősül, hanem többségében az afroamerikai és fehérek közötti aktusokat jelenti.

Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy sokak-sokunk fantáziáját mozgatja meg ez a párosítás. Akár a fehér nő fekete férfival, akár a fordítottjáról vagy homoszexuális aktusról van szó: a „megszokottól” eltérőnek, erotikusnak, hovatovább egzotikusnak tűnnek ezek a kapcsolatok. Emellett, ha megnézel 1-2 interracial pornót, az átlagnál nagyobb számban fedezhetsz fel közöttük például BDSM jellegű, azon belül az afroamerikai fél alávetettségét mutató felnőttfilmet.

Tagadhatatlan tény: az interracial a leggyakrabban keresett pornók közé tartozik

Legalábbis a Pornhub 2019-es összesített statisztikái[1] azt mutatják, 2018-ról 2019-re 76%-kal nőtt irántuk a kereslet világszerte. Persze ennek minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy az USA a világ legnagyobb pornófogyasztó országa, Amerikában pedig már csak a sajnálatos történelmi hagyományok okán is igencsak forró, egyben tabusított témának számítanak az interracial kapcsolatok és így a szex is.

Emlékezzünk csak vissza például az amerikai fekete rabszolgaság sötét évszázadaiba. Ez volt az a korszak, amikor a fehérek ugyan alacsonyabb rendű embereknek – sőt mi több, állatoknak – tekintették a fekete nőket és férfiakat, ez mégsem akadályozta meg őket a nemi erőszakban. Általában rajtuk élték ki azokat a szexuális perverziókat és devianciákat, amelyeket a fehér feleséggel nem lett volna ildomos.  

Ez a kettős hozzáállás évszázadokkal később sem tűnt el teljesen, rabszolgafelszabadítás ide vagy oda. Hiszen amikor például már az 1950-es években egyre hangosabbak lettek az egyenlőségpárti hangok, nemcsak az egyenlő jogok, hanem a két etnikum közötti lehetséges szexuális kapcsolat is igencsak kiverte a biztosítékot.

Mi sem jobb példa erre annál, hogy egy alabamai szenátor, Walter C. Givhan 1954-ben még mindig azzal érvelt a fehérek és feketék közötti integrált oktatás ellen, hogy „Mi a kampány valódi célja? Csak az, hogy kinyissa fehér nőink ajtaját a négerek előtt.” Mindezt oktatási témakörben ejtve el.

 

 

Szerencsére az ajtók már szélesre tárultak és az érdeklődés továbbra sem csitul

A történelmi gyökerek és a sokáig tabunak számító kapcsolatok okán nem túlzás azt állítani, hogy ha valaki esetleg undorítónak bélyegzi meg egy afroamerikai és egy fehér ember érzelmi vagy szexuális kapcsolatát, akkor annak rasszista felütése is lehet.

Azonban hiba lenne kizárólag a rasszizmusra fogni az interracial szex elutasítását, hiszen a legtöbbünknek jól körülhatárolt ízlése van azt illetően, hogy milyen tulajdonságokat tartunk szexuálisan vonzónak.

Egyéjszakás vagy akár életre szóló kalandunk lehet magas vagy alacsony, izmos vagy atletikusabb alkatú, vékony vagy teltebb, szőke, barna, fekete, esetleg vörös hajú, szemüveges vagy anélküli, formás fenekű, kis- vagy nagy mellű partnerünkkel. Miért ne lehetne a bőrszín is ugyanolyan előítéletektől mentes tényező, mint a többi külsőt jellemző és a szexuális vágyat felkeltő vagy elűző tulajdonság?

Ugyanakkor, hiba lenne letagadni, hogy az interracial szexszel kapcsolatban ne lennének sztereotípiák. Ezek azok a lehetséges kifogások, amelyek általában a külvilág szemében megmagyarázzák, hogy ha a többségnek nem is nyeri el a tetszését az interracial kapcsolat, akkor mégis miért lehet másnak vonzó ez a párosítás. A leggyakoribbak:

  • változatosságra törekszenek,
  • fehérként egzotikusnak tűnik így a szex,
  • az afroamerikaiak biztosan bevállalósabbak az ágyban,
  • az interracial szex egyfajta fétis, amit kiélnek,
  • a fekete férfiakat/nőket könnyebben rá lehet venni a fétisszexre,
  • a fekete nőknek jobb az íze,
  • az afroamerikai nők gyorsabban nedvesednek,
  • és az egyik legdivatosabb sztereotípia: a fekete férfiaknak nagy a szerszáma és egész éjjel bírják a gyűrődést.

Hogy utóbbi mennyire tartja magát, arra a Szex és New York egyik jelenete a legjobb példa. Az egyik epizódban történt ugyanis, hogy a négy barátnő találkozott egy közös reggeli erejéig. Ekkor Samantha megosztotta barátnőivel a legutóbbi forró éjszakája minden pikáns történését, amit egy fekete New York-i tűzoltónak köszönhetően élt át.

Amikor minden piszkos részlet végére ért és megosztotta velük, hogy ez volt élete egyik legjobb valóra vált fantáziája, a kvartett legkonzervatívabb tagja, Charlotte ellenkezik vele. Szerinte ugyanis „Helytelen csak azért együtt aludni valakivel, hogy valóra váltsam a fantáziámat.” De persze Samantha sem maradt adós a válasszal: „Mindenki, akivel eltöltünk egy éjszakát, beteljesít valamilyen fantáziát. Te olyan pasiról ábrándozol, akinek Park Avenue-i címe és hatalmas részvényportfóliója van, én viszont olyan srácról, akinek nagy a szerszáma.”

Azt pedig már csak mellékesen tegyük hozzá, hogyha az eredeti értelmében viszonyulunk a fogalomhoz, akkor a latin szerető kifejezéshez szintén nem kevés sztereotípia párosul. Spanyol, mexikói vagy más latin nemzetségű férfihoz és nőhöz is önkéntelenül a szenvedélyes szexet, a bujaságot társítjuk képzeletben.

Mindezen sztereotípiák ellenére és a rasszizmust kivonva az egyenletből, egyéni ízléstől függ, hogy kikre izgulunk fel és kikre nem, illetve az is, hogy milyen fantáziák fordulnak meg a fejünkben. Remélhetőleg többségében vannak azok, akiknek pusztán az ideológiáktól mentes, külső tulajdonságok határozzák meg a szexuális vonzalmát és a szexuális életüket.

Utóbbit egyébként néhány pikáns játékszerrel, például élethű vibrátorral, péniszgyűrűvel is fel lehet dobni, hogy a bilincsről, a gésagolyóról, prosztataizgatókról, párvibrátorokról és vibrogyűrűkről már ne is beszéljünk.

 

[1] Pornhube: The 2019 year in Review - https://www.pornhub.com/insights/2019-year-in-review

Véleményed