Így randiznak a világ különböző pontjain

Írta Szexvital.hu 2020-11-11 0 Hozzászólás

A világunk attól érdekes és izgalmas, hogy ugyan valahol mindannyian hasonlóak vagyunk, mégis különbözünk egymástól. Ez nincs másképp a randizásban és az ágyban sem, hiszen minden kultúra képviselője máshogy viszonyul ehhez a kérdéshez.

A szabados spanyol felfogás

A spanyolok különösen ismertek szenvedélyes életstílusukról, amit nem is félnek megmutatni. Viszont azt sokan nem tudják, hogy ez az utcán is megmutatkozik. Hiszen finoman fogalmazva… a helyiek nem riadnak vissza a nyilvános intimitástól.

 

 

Mit is értünk ez alatt? Azt, hogy egyáltalán nem ritka az, hogy a spanyolok az éttermekben, buszokon vagy az utcán kezdenek bele szenvedélyes, előjátékkal felérő csókváltásokba. Ez olyan méreteket ölthet, ami mondjuk egy turistának akár kényelmetlen is lehet, de Spanyolországban ez teljesen természetes.

A jelenség mögött több ok is állhat:

  • Az egyik az, hogy a spanyolok az egész életüket az utcán élik: kint esznek, kint isznak, kint szórakoznak, ebből következik, hogy az intim érintés is sokkal megszokottabb látvány a spanyol utcákon.
  • Továbbá azt sem hagyhatjuk ki a képletből, hogy a spanyol kultúra viszonylag szabadon kezeli a szexualitást. Bár a törvények ugyanúgy szeméremsértésként könyveli el a nyilvános meztelenséget, mint itthon, a helyiek teljesen hozzá vannak szokva egy túlfűtött csók látványához.
  • Emellett az is hozzájárulhat a jelenség kialakulásához, hogy a spanyolok egyes statisztikák szerint később költöznek el a szülői fészekből. Egy 2019-es felmérés alapján a 25-29 éves fiatalok 52.8 százaléka élt még a szüleivel[1]. Márpedig a szülői házban kevésbé tudja az ember elengedni magát egy izzasztó menethez.

A szenvedélyben verhetetlen franciák

A franciák hasonlóan nyitottak a szexualitásra, mint a spanyolok. Viszont ők nem viszik ki az intimitást az utcára, éppen ellenkezőleg. A franciák a sztereotípiákkal ellentétben szeretik privátan kezelni a magánéletüket, így akármilyen szenvedélyesek is az ágyban, ezt nem kötik mások orrára.

Az is említésre méltó, hogy szerintük a szexuális élet egyáltalán nem befolyásolja a személyiséget – már ha hihetünk Maia Mazaurette, francia újságíró beszámolójának[2].

A franciák szerint a szex csak egy élvezetes tevékenység, ami igazából nincs hatással az ember kapcsolatokhoz való hozzáállására. Ergo, ha lefekszel a partnereddel az első randin, egy francia valószínűleg nem fog rólad semmi rosszat gondolni, sőt. Ha franciával van dolgod, nagyobb rá az esély, hogy ez így lesz.

Ennek az az oka, hogy sok francia vallja azt az elvet, hogy előbb a szex, aztán az ismerkedés – végül is, a szexuális összhang nélkül a kapcsolat sem fog gördülékenyen menni. Valljuk be, ebben van valami.

Másik nagy sztereotípia az, hogy ha egy franciával van dolgod, akkor biztosan villantanod kell az orális szexben. Ez nem teljesen így van, a franciák legtöbbször nem várják el azt, hogy leszopd vagy kinyald őket.

Csupán azt szeretnék, hogy közösen jól érezzétek magatokat, hiszen ők a szenvedélyek szerelmesei. Nem várnak el a másiktól olyan dolgot, ami nem okoz élvezetet – ahogy ők sem fognak olyan dolgokat csinálni, ami kényelmetlen számukra.

 

 

A magányos japánok

Az előző példákkal ellentétben a japánok már nem ilyen nyitottak a randizásra. Egy felmérés szerint a 30 év alatti emberek egyharmada nem volt még együtt senkivel, ami a Japán 126,5 milliós népességéhez képest egy óriási szám.

Az önkéntes cölibátusnak több oka is van:

  • Az egyik a stresszes munkakultúra, ami szinte egyáltalán nem hagy szabadidőt az embereknek. Hiszen a japán emberek nagyon fegyelmezettek és Európából kémlelve munkamániásoknak is mondhatóak. Emiatt sokkal kevesebb idejük marad társas kapcsolatok kialakítására.
  • Viszont ez nem jelenti azt, hogy sehogy nem elégítik a vágyaikat. Csak nem természetes módon teszik. A lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésükre: a legalizált prostitúció lehetővé teszi a japánok számára, hogy egy ebéd áránál kicsit többért már ilyen jellegű szolgáltatásokat is igénybe tudjanak venni. Emellett elterjedt a hentai, különböző “virtuális barátnők”, szexrobotok és az olyan okos eszközök használata is, mint az okos péniszgyűrű, az okos maszturbátor, az okos vibrotojás és az okos G-pont és csiklóizgató vibrátor.

Ez a japánoknál nem egy szabadon választott mód a vágyaik kielégítésére, hanem egy szükségből kialakult gyakorlat. A legtöbben nem is elégedettek a szexuális életükkel, amit egy 2005-ös kutatás is megerősít: a japánok mindössze 24 százaléka van megelégedve a szexuális életével - a világi átlag 44 százalékához képest[3].

A lényegre törő norvégok

Ennél a nemzetiségnél is előbb jön a szex, és csak ezután jön az ismerkedés – már ha hihetünk Julien S. Bourrelle szavainak. [4]

Állítása szerint a norvég randizás sorrendje kicsit össze van keverve más népek randizási folyamatához képest: más népek előrébb helyezik a megismerkedés folyamatát, és csak ezután jön az intim része a dolgoknak.

Ez a norvégoknál máshogy van. Általában a randipartnerek az első találkozásnál elmennek egy bárba vagy egy buliba közösen, ezután lefekszenek egymással. Ha pedig kedvesük másnap reggel is mellettük fekszik, akkor elhívják egy következő alkalomra.

Amennyiben minden jól megy, a harmadik éjszaka után elmennek vacsorázni és csak ekkor ismerik meg egymást közelebbről. A leírtakból arra következtethetnénk, hogy a norvég emberek komoly kapcsolatokba is gyorsabban ugranak bele, ám ez nem igaz.

Julien S Bourrelle The Social Guidebook to Norway című könyvében kifejti, hogy a legtöbben több hónapig randiznak, mire megállapodnának a partnerük mellett. Ezt nálunk a kötöttségtől való félelemnek tudnánk be, de Norvégiában ez teljesen normális hozzáállás.

Ahogy azt láthatjuk, a világ különböző pontjain máshogy viszonyulnak a társkereséshez. Neked melyik nemzetiség szokásai a legszimpatikusabbak? Oszd meg velünk a kommentszekcióban!

 

[1] Instituto Nacional de Estadística: Continuous Household Survey. Latest data - https://www.ine.es/dyngs/INEbase/en/operacion.htm?c=Estadistica_C&cid=1254736176952&menu=ultiDatos&idp=1254735572981

[2] The Local: Sex with the French: The things you need to know about - https://thefreshtoast.com/culture/4-things-about-the-french-and-their-views-on-sex/

[3] Kaku Sechiyama: Japan, The Sexless Nation - https://toyokeizai.net/articles/-/56360

[4] Julien S. Bourrelle: The Social Guidebook to Norway: An Illustrated Introduction - https://www.thesocialguidebook.no/blogs/norwegian-culture/dating-in-norway-2019

Véleményed