Feromon tartalmú férfi parfümök

Írta Szexvital.hu 2018-08-22 0 Hozzászólás

A feromon tartalmú férfi parfümökkel kapcsolatos vélemények megoszlanak. Egyesek erős vágykeltő hatást tulajdonítanak neki, míg mások szerint placebo. Hol van az igazság?

Mi is az a feromon?

A feromon szó latin eredetű szóösszetétel, ami a pherein (hordoz) és hormon (felizgul) szavak kombinációjának köszönhető. Ez azt jelenti, hogy egy olyan kémiai anyagról beszélünk, ami, ha a testfelszínre kerül, akkor erős szexuális hatást vált ki az ellenkező vagy akár azonos nemből is. Ezt többnyire állatoknál figyelték meg, ennek köszönhetőek az állatok párválasztási és utódnemzési szokásai. Vajon ez működik az embereknél is? 

Mivel az embereken nem végeztek tudományos kutatásokat ezen a téren, így ennek megfelelő magyarázat nem áll a rendelkezésünkre. Az emberi testben is megtalálhatóak azok a mirigyek, amik az állatok esetében. Ezeket illatmirigynek nevezzük és a pubertás korig nem túl aktívak, míg utána beindul bennük a szexualitással összefüggő illatok termelése. Az ellenben bizonyított tény, hogy vannak emberek, akiknek az illatát kellemesnek találjuk, míg vannak, akiké taszít minket. Ez azért sokkal gyengébb eredmény, mint az állatvilágban, de az emberek szaglása sem ér fel az állatokéval. 

Egy kutatás során megállapították, hogy a szerelmespárok egymás testének az illatát találják a legvonzóbbnak. Itt azért felmerül a kérdés, hogy azért leszünk abba szerelmesek, akibe, mert vonzónak találjuk az illatát? Vagy épp ellenkezőleg, annak találjuk vonzónak az illatát akibe beleszeretünk? Egyik állítás sem nyert még bizonyítást, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogy melyik is lehet az igaz.

Feromon tartalmú parfümök

Tehát egyelőre semmi nem igazolja, hogy emberi feromon létezik, avagy sem, de egy ahhoz nagyon hasonló anyag jelenléte majdnem biztos. A feromonos parfümökhöz általában ezt használják fel, illetőleg mesterségesen létrehozott kémiai anyagokat, amik ugyanazt a hatást váltja ki, mint a feromonok. Hogy ebből mennyi köszönhető a fentieknek és mennyi a férfias illatkombinációnak, azt nem szeretnénk megsaccolni, de az vitathatatlan, hogy sikert arat a hölgyek körében. Ebből természetesen létezik férfi, illetve női variáció is, sőt rebesgetik, hogy némelyikkel még azt is megválaszthatjuk, hogy melyik nemet szeretnénk magunkhoz vonzani. 

Maradjunk most a hagyományos férfi-női felállásnál, amihez népszerű feromon tartalmú parfüm a Hot extra erős feromon parfüm férfiaknak, ami 10 milliliteres kiszerelésben kapható. Extra magas feromon tartalmának hála vonzza a nőket, így nem lesz nehéz dolgod a meghódításukkal. Eddig csak pozitív tapasztalatot hallottunk vele kapcsolatban, valamint egész kis mennyiségben is hatásos már, ha a nyakra vagy a csuklóra viszed fel, mert ott az igazán intenzív.

Egy másik roppant népszerű termék a Phero spray feromon parfüm férfiaknak, ami 15 milliliteres kiszerelésben segít elkápráztatni a gyengébbik nem képviselőit. Hatását tekintve hasonló az előbbihez, a siker garantált, mivel igazán férfias és karakán illat.

Hogy a feromont mennyire lehet érezni és mennyiben járul hozzá a párválasztáshoz, azt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy valami kémiának lennie kell két ember között ahhoz, hogy mindkettejükben beinduljon az ösztön, hogy letépjék egymásról a ruhát. Hogy ez a vágy miből eredhet? Nagyon sok kutatásnak kell még ahhoz megszületnie, hogy ez bizonyosságot nyerjen. 

Véleményed