Ezek a szexmítoszok teszik tönkre a szexről alkotott képed

Írta Szexvital.hu 2020-10-19 0 Hozzászólás

Tinédzserkorunkban sokunkat elérték azok a bizonyos szexet övező sztereotípiák. Pár ilyen mítoszon ma már csak mosolygunk, viszont van néhány feltételezés, amit a mai napig igaznak gondolhatunk. Pedig ezek a sztereotípiák olyan elvárásokat képezhetnek bennünk, amik csalódáshoz vezethetnek az ágyban. Ma 7 ilyen hiedelemről rántjuk le a leplet.

Az egészséges szexualitás a boldog élet alapja. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen – olykor hamis – elvárásoknak próbálunk megfelelni szex közben. Végül is, a szexnek nem a sztereotípiák beteljesítéséről kellene szólnia, hanem az önfeledt együttlétről, melynek során mindkét fél elnyeri a maga jutalmát. Úgyhogy nézzük is meg is gyorsan, milyen káros hiedelmek állhatják útját az orgazmusodnak.

 

 

Kisebb a libidóm, úgyhogy biztosan valami baj van velem

Ahogy hallgatjuk a barátaink beszámolóját a saját szexuális életükről, joggal merülhet fel bennünk a gondolat, hogy talán kevésbé kívánjuk a szexet, mint „kéne”. Ez főleg akkor érinthet minket érzékenyen, amikor már több éves házasságban élünk és kicsit alacsonyabb fokozaton lángolunk, mint régebben.

Akármi legyen is a helyzet, teljesen normális, hogy a libidónk időről időre változik. Ez különösen igaz akkor, ha egy nagy változáson mész keresztül: például munkahelyet váltasz, a nyakadba szakadt egy idős rokon ápolása, vagy csak szimplán arra a következtetésre jutottál, hogy valami hiányzik a kapcsolatotokból. Abban az esetben, ha a teljesen a feje tetejére állnak a mindennapjaink, megeshet, hogy a testünk kevésbé vagy egyáltalán nem kívánja a szexet.

Önmagában az, hogy kevesebbszer kívánod a szexet, mint mások, nem feltétlenül jelent egészségügyi problémákat. Ahogy azt sem, hogy rosszabb lenne a teljesítőképességed másokénál, hiszen a fentieken kívül a hormonális változások – például a tesztoszteron szint csökkenése – is közre játszhatnak a dologban. 

Ha te rendben vagy a csökkent intenzitású szexuális étvágyaddal, akkor nem kell emiatt emésztened magad. Ám ha kicsit felturbóznád a dolgokat, akkor még mindig beszerezhetsz pár vágykeltő készítményt, amitől az agyad is eldobod.

A nők és a férfiak különböző korban jutnak el a szexualitásuk csúcsára

A népszerű tévhit úgy tartja, hogy a nők a húszas éveik közepén érik el ezt a pontot, amíg a férfiak 18 éves kor körül. Ez a hiedelem a szexforradalmár, Alfred Charles Kinsey 1950-es kutatásain alapszik[1], amikben az elsők között vizsgálja a női és a férfi szexualitást.

Kinsey azt vonta le következtetéseként, hogy a férfiak és egy nők különböző korban érik el ezt az állapotot. Ennek az alapja pedig nem más, mint az, hogy a két nem más-más életszakaszban termeli a legnagyobb mértékben a szexuális étvágyért felelős nemi hormonokat. A kutatás szerint a férfiaknál a tesztoszteron 18 évesen éri el a legmagasabb értéket, míg a nőknél az ösztrogén a húszas éveik közepén vagy végén.

Viszont a szexuális teljesítményünk csúcspontja nem csak a hormonjainktól függ, hanem még egy rakás más tényezőtől is az életünkben. Például a párkapcsolatainktól, a velünk történő eseményektől vagy az életstílusunktól is. Ezért ez az elmélet ma már nem állja meg a helyét. Plusz néhány szexi kiegészítővel saját magadnak és a párodnak is felkorbácsolhatod a vágyat.

A partneremnek magától kéne tudnia, hogy mi izgat fel az ágyban

Sok esetben a kéjes hancúrozásoknak a kommunikáció hiánya és az elvárások tömkelege szab határt. Ugyanis mindannyian hajlamosak vagyunk természetesnek venni azt, hogy a partnerünknek nyilvánvaló az, hogy mi okoz nekünk örömet. A másik esetben pedig a gátlásosság lehet az oka annak, hogy elhallgatjuk a vágyainkat, kéréseinket.

Ám ez a legtöbb esetben közel sincs így, hiszen a partnerünk a legtöbbször nem gondolatolvasó. Így, ha nem kommunikáljuk le az izgató fantáziáinkat, nem adjuk a tudtára, hogy milyen típusú kényeztetés esik jól nekünk és mely erogénzónákra fektessen nagyobb hangsúlyt, akkor könnyen lehet, hogy nem jön rá magától. Fontos az oda-vissza kommunikáció és a visszajelzés.

Ez hosszú távon elégedetlenséget és rossz szexet eredményez – még akkor is, ha sűrűn váltogatjuk a partnereinket. Hiszen, ha ezeket a dolgokat nem tudod megbeszélni a partnereddel, az nem csak vele lesz probléma.

 

 

Minden orgazmus ugyanolyan 

Egy aktus sem egyforma, akkor az orgazmusoknak miért kellene azoknak lenniük? Hiszen ez a szép a szexben. Van, amikor az élvezet kellemesen járja át a testünket, és van, amikor az orgazmus egy mindent elsöprő remegésben is jelentkezhet.

A csúcspontra jutás ereje függ a partnerünktől, a körülményektől és a hangulatunktól is, így képtelenség ugyanolyan élményt produkálni minden együttlét során. Viszont, ha kiszeretnéd maxolni az élvezeteket az ágyban, akkor egy pár játékszerrel könnyen izgalmasabbá teheted az együttléteket.

A punci mindig nedves, ha kedvesünk fel van izgulva 

Az, hogy a partnerünk mennyire nedves az aktus alatt, az mindig változó. Előfordulhat, hogy tocsoghat az élvezettől, ám vannak alkalmak, amikor egyszerűen csak nem akarnak úgy működni a dolgok, ahogy azt szeretnétek.

Nem kell megijedned: ez legtöbbször nem azt jelenti, hogy a hölgy csak megjátssza az izgalmát. Hiszen a nedvesség nem csak azon múlik, hogy a partnerünk mennyire élvezi a szexet.

Függhet a menstruációs ciklustól, a hangulatától, és a vízbeviteltől is, de a menopauza alatt a hüvelyszárazság is jellemző tünet lehet. Ezért ne tántorítson el minket az, ha a punci nem nedvesedik be annyira, mint amennyire szokott. Csupán egy jó síkosítót kell bevetnetek, és már folytathatjátok is onnan, ahol abbahagytátok.

A nők csak behatolás útján tudnak elmenni 

Ez a mítosz nem is állhatna messzebb a valóságtól. Hiszen a női gyönyör forrása nem a hüvely, hanem a csikló. Ezért, ha a csikló messze esik a hüvelytől, akkor egy szimpla behatolással majdnem, hogy lehetetlen orgazmust elérni.

Egy statisztika szerint a nőknek csupán 20-30 százaléka tud önmagában behatolástól elmenni[2]. Ezért, ha erőteljes orgazmust szeretnénk elérni, akkor a csikló izgatására is kellő figyelmet kell fordítanunk, sőt.

Ha vibráló játékszerekkel is fokozni akarjuk kedvesünk kéjét, akkor egy vibrogyűrűt is bevethetünk, ami a lökések közben édes kínzással stimulálja a csiklót.

A méret a lényeg 

Klasszikus tévhitnek számít az, hogy a nagyobb pénisz biztos sikert arat az ágyban, míg a kisebb méretek már nem annyira vonzóak a nők számára. Ám a valóságban inkább az számít, hogy milyen módon használod ki az adottságaidat.

Hiszen egy nagy pénisz is lehet kényelmetlen és fájdalmas a partnerünk számára, míg egy kisebb pénisszel is lehet élvezetes nyögéseket generálni.

 

Neked mi a véleményed ezekről a sztereotípiákról? Volt olyan mítosz, amit eddig igaznak véltél? Írd meg nekünk kommentben!

 


Véleményed