Ez történik, ha nem tartod tisztán a szexjátékaidat!

Írta Szexvital.hu 2019-11-23 0 Hozzászólás

Szerencsére ma már senki nem tiltja meg, hogy különböző szexjátékokkal dobd fel az együttléteket, és így a gyönyör legváltozatosabb fokozatait is megtapasztalhasd a partnereddel. Azonban a jól sikerült menet után ne dőljetek egyszerűen hátra! Mindenképpen tisztítsátok meg a kis pajtásokat, különben nemcsak az állagromlással kell majd szembenéznetek, hanem a nemi betegségekkel is.

Persze te sem vágysz másra egy izzasztó, testnedveket csatasorba állító, pikáns kaland után, mint egy forró fürdőre és a jól megérdemelt alvásra. Könnyű ilyenkor a párnán, a kényelmes ágyban pihegve és semmivel sem törődve elaludni, azonban van egy rossz hírünk: ha a szent cél érdekében bevetettetek néhány huncut eszközt, nekik is jár a mosakodás!

No nem csak azért, hogy ne használódjanak el és menjenek tönkre idő előtt, ennél kicsit komolyabb a probléma: egy-egy elhanyagolt, nem kellőképpen tisztán tartott játék miatt ugyanis te is elég komoly egészségügyi kockázatnak teszed ki magad. Gondolom a Chlamydia és a Hepatitis-C ismerősen hangzik, ugye?

Tartalomjegyzék:

Nem akarjuk rád hozni a frászt, de…
5 szomorú következmény, amire talán nem is gondoltál
Persze a szappan és a víz még mindig csodákra képes

Nem akarjuk rád hozni a frászt, de…

nemcsak a mosdatlan vagy épp beteg partnertől kaphatsz el fertőzéseket, hanem ezektől az izgató kis szerkentyűktől is, ha hagyod rajtuk megtelepedni a baktériumokat. Csak képzeld magad elé a következő szituációt: az egyik percben még a végtelenségig fokozod a párod gyönyörét a kedvenc vibrátorotokkal, míg a te szerszámodon egy péniszgyűrű teszi azt, amit megkövetel tőle a … farkad.

Szóval minden adott ahhoz, hogy hatalmasat élvezzetek, ami kisvártatva meg is történik és mindketten a kielégüléstől kiteljesedve, elégedetten kapkodtok levegő után. Csakhogy, mindkettőtök olyan szexuális segédeszközzel segítette közelebb magát az orgazmushoz, amit az előző egy-két használat óta nem tisztítottak meg, sőt!

Az is előfordulhat, hogy a legutóbbi menet után csak simán bevágtátok a pajkos játékszerek dobozába azzal a címszóval, hogy majd a legközelebbei alkalom előtt rendesen megtisztogatjátok őket. De mindketten tudjuk, hogy a következő pillanat hevében ez várhatóan nem fog bekövetkezni, ráadásul addig minden testnedv rájuk szárad, és a baktériumok is csak elszaporodnak rajtuk.

Úgyhogy legközelebb már egy koszos, fertőzött tárgyat húzol fel magadra, vagy dugsz be a barátnőd vaginájába. Azért lássuk be, ez elég kellemetlen. Ebben az esetben ugyanis, 5 igen komoly következménnyel kell számolnotok.

5 szomorú következmény, amire talán nem is gondoltál

Természetesen szex közben és az aktus után könnyű megfeledkezni a segédeszközök tisztaságáról. Mindenesetre, ha így tesztek, ezzel az 5 sanyarú dologgal mindenképpen számolhattok:

  1. Baktérium, baktérium, baktérium

Persze a barátnőd vaginája számodra a csodák barlangja, és a mélye számtalan síkos gyönyört rejt. Csakhogy pont ezek a nedvek azok, amik a vibrátorra rátapadva, vagy a péniszgyűrűddel érintkezve, némi érlelés után fertőzésveszélynek tehet ki mind a kettőtöket. Ráadásul fennáll a vissza-, valamint a tovább fertőzés lehetősége is, amennyiben nemcsak egy partnerrel osztod meg magad, hanem többel is.

  1. Élesztőgombából hüvelygomba

Igen, az egyik alapbetegség, amit egy koszos vibrátortól a nők elkaphatnak, az a hüvelygomba, bár az elhanyagolt vibrátor itt első körben az élesztőgombáért felelős. Aztán idővel ebből alakul ki a hátunk közepére sem kívánt hüvelygomba.

Igaz, itt az is közrejátszhat a fertőzésben, ha a korábban a fenekében szolgálatot teljesítő játékszer mindenféle tisztítás és fertőtlenítés nélkül, egyenesen a hüvelyébe kerül át. A végbélben ugyanis olyan baktériumok vannak, amik teljesen hazavágják a hüvelyflórát és felborítják az ottani ökoszisztémát, aminek ez a nem éppen elhanyagolható következmény lesz a vége.

  1. Bakteriális vaginózis.

A bakteriális vaginózis sem egy kellemes állapotot takar, hanem a fogamzóképes korú nők körében az egyik leggyakrabban előforduló, bakteriális hüvelyi fertőzést. Ez a fertőzés előszeretettel borítja fel a hüvely pH-egyensúlyát, emellett a szeréremtájékon kellemetlen halszaggal, valamint vizes állagú, olykor szürkés-fehéres folyással jelentkezik. Mindez azért rendesen hazavághatja az érzéki hangulatot, nem igaz?

  1. Amikor a játékokon osztozkodsz, a betegségeken is osztozkodsz

Ha abban az elbűvölő helyzetben találod magad, hogy több partnered is van, akkor előbb utóbb elkezdődik az osztozkodás, vagyis inkább a megosztás folyamata. Közösen használjátok a játékszereket, amikkel egészen addig nincs is semmi probléma, amíg például nem egy Trichomoniasisszal, vagy épp Chlamydiával fertőzött partner után használod a különféle, tisztítás nélkül tárolt finomságokat. Hogy a többi nemi betegségről már ne is beszéljünk, amikkel még megfertőzhetitek egymást…

  1. Állagromlás és rothadás

Ennek se a látványa, se az illata nem kellemes. Ha nem szentelsz kellő figyelmet ezeknek a pajzán játékszereknek, már idő előtt azt fogod észrevenni, hogy elszíneződött, romlik a felülete, nem lesz kellemes már tapintásra sem, és előbb-utóbb bizony te is rájössz, hogy használhatatlanná vált a kedvenced. Pedig egy kis gondoskodással nemcsak a rárakódott nedveket, és baktériumokat tudod leszedni róluk, hanem még arról is gondoskodhatsz, hogy minél tovább tudják űzni az ipart.

Persze a szappan és a víz még mindig csodákra képes

Főleg akkor, ha a szexjátékokról van szó. Mondjuk sok függ az adott játékszer anyagától is, de az általánosságban elmondható, hogy az alapos, szappanos - meleg vizes tisztítás sok kosztol-bajtól megszabadítja őket.

Akkor kell egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a kis huncutkáknak, ha műanyagból, zseléből vagy más porózus anyagból készültek. Ilyenkor ugyanis a baktériumok, a testnedvek előszeretettel tapadnak meg a kisebb barázdákban, amiket egy felületes tisztítás nem távolít el. Egyébként, ha pontos tisztítási útmutatóra lenne szükséged, azt ebben a cikkben találod.

Ugyanakkor figyelj arra is, hogy mielőtt elrakod a kis drágákat, alaposan megszáradjanak. Ehhez nyugodtan használj papírtörlőt, vagy valamilyen tiszta, puhább anyagot, ami jól szívja a nedvességet. És figyelj a tárolásra is: ne csak egy kupacba ömlesztve rakd el őket, hanem külön-külön tároló táskákban, amik megóvják őket attól, hogy rossz hatással legyenek egymásra.

Amennyiben biztosra mennél és időnként fertőtlenítenéd szexuális segédeszközeidet, speciális szexjátékszer tisztító termékeink segíthetnek neked! Vigyázz rájuk, hogy még sokáig tudjanak örömet szerezni neked!

Érdekel, hogy melyik szexjáték illik hozzád a legjobban? Akkor töltsd ki a kárdőívünket:

 

Véleményed