Erotikus fanfictionök – többek, mint a híres emberekről írott szexfantáziák?

Írta Szexvital.hu 2021-06-22 0 Hozzászólás

A pornó mellett van egy olyan műfaj, ami ugyanúgy beizzíthatja – főleg a nők – fantáziáját, mint a felnőtt filmek változatosan húsba vágó világa. Igaz, ez nem a képernyőre vetített hatásvadász felvételekkel dolgozik, inkább az agyunkra hat. Ondóba és női kéjnedvekbe vágó karakterek, a fantáziánkra bízott aktusok: ez az erotikus fanfictionök kéjjel terhes világa.

Ahogy a nevéből is kitalálhatod, a fanfiction alapvetően egy rajongók által írt kitalált történet: a fan rajongóra, míg a fiction az elképzelt történetre utal. A rajongás tárgya lehet egyébként egy híres ember – színész, színésznő, énekes, sportoló stb. –, de egy film vagy könyv karakterei és világai köré is épülhet a történet. Vagy akár több világ keresztezéséből is kialakulhat egy egészen új univerzum.

Határai igazából nincsenek a műfajnak, alműfajai annál inkább. És itt jön képbe a mélyen tisztelt erotika, hiszen leírva legalább olyan jól fel tudja forrósítani a hangulatot egy-egy érzékletes aktus leírása, ahogy az időnként már csömört okozó pornófilmek.

 

 

Az erotikus fantázia kiteljesítése? Abszolút!

Tudtad, hogy A szürke ötven árnyalata eredetileg egy Alkonyat fanfictionnek indult? Pedig így van! Maga az írónő, E.L. James vallotta be egy interjúban, hogy a könyvek igazából akkor születtek meg – még a Blogspoton – amikor elkezdődött nála a változókor. Ezek a regények és erotikus fantáziák segítettek neki megőrizni magában az intimitást és az erotikát.

És itt jön a képbe az erotikus fanfiction egyik legnagyobb kiváltsága: egy-egy rajongásig szeretett történet tovább gondolásával, vagy a fantáziánkban szereplő híres nő vagy férfi köré épített cselekménnyel gondoskodhatunk magunkról.

Arról már ugyanis nem egy cikk íródott[1], hogy az erotikus fanfiction olvasása fizikai, szexuális izgalmi reakciókat válthat ki az olvasóból:

  • gyorsabbá válik a szívverés,
  • kipirul a bőr,
  • felgyorsul a lélegzet,
  • az izmok megfeszülnek és megrándulnak.

Persze azt azért hozzátennénk, hogy a Nielsen 2015-ös felmérése alapján az erotikus irodalom írása és fogyasztása, még mindig inkább a nők terepe és az erotikus műfajú blogokra regisztrált felhasználók 80%-a nő.

Miért rajonganak sokan ennyire az erotikus fanfictionért?

Ezt a kérdést is több irányból érdemes megközelíteni. Egyfelől tovább bontja a szexualitást még mindig övező tabukat és segít kitágítani a határokat. A női orgazmus tabumentesítése megerősíti a vágyat a szexre és arra, hogy ki merjék mondani, mi esik jól a hálószobában. (Vagy épp azon kívül.)

Ezen felül az írások által olyan titkos szexfantáziák is kiélhetők, amit esetleg szégyellenek vagy még nem mertek elmondani a párjuknak. Ilyenek például a szado-mazo aktusok, a megalázás kérdésköre, a mocskos beszéd, a többszereplős aktusok, az anális szexet érintő vagy épp a megerőszakolós fantáziák.

Emellett az erotikus fanfiction egyfajta safe space is lehet, ahol biztonságos körülmények között ismerkedhet meg egy számára ismeretlen erotikus világgal az olvasó. Nőként például bátrabban vetheti le az olvasás közben a jó kislány szerepet és válthat át szajhává. Férfiként pedig a társadalmi elvárásoktól függetlenül élvezheti az olvasmányok által azt, ha egy domina hathatós segítségével élvez el. Alárendeltként.

Mindent egybevetve, szingliként vagy épp párként a „tilosban” járva is akár az önkielégítés első lépése lehet az erotikus fanfiction olvasása. Főleg akkor, ha még síkosítóval, masszázsolajjal, vibrogyűrűvel vagy vibrátorral felfegyverkezve telepedünk le a képernyő elé.

 

 

Kis erotikus fanfiction határozó

Ha arra adnád a fejed, hogy elolvasol néhány ilyen történetet, jó, ha tisztában vagy néhány mozaikszóval, rövidítéssel. Ezeket általában a történet előtt helyezik el és az adott rész vagy fanfiction témájára is lehet belőlük következtetni.

AU: Alternatív univerzum, ami magában foglalhatja két világ egyesítését.

Angst: durva, véres, erőszakos, brutális jeleneteket tartalmazó rész vagy fanfiction. Gyakoriak bennük a gyilkosság, a verekedés, háború, nemi erőszak stb.

Fluff: ez egy édes, cuki fanfiction, tele romantikus gesztusokkal. Ha orgazmusra és érzékletes szexleírásokra vágysz, akkor nem ezt keresed. Itt az érzelmeken van a hangsúly.

Hurt/Comfort vagy röviden H/C: ez az alműfaj, ahol a szereplők hiába szeretik, mégis bántják egymást.

Incest: ez egy újabb tabudöntő témakör, mert a vérfertőzéssel dolgozó, a családtagok közötti nemi kapcsolatot használó fanfictionöket jelölik így.

Porn without Plot avagy PWP: ezt a megjelölést „Plot? What plot?” néven is láthatod az erotikus történetek előtt, lényegében cselekmény nélküli pornót jelent. Ezek a történetek gyakorlatilag az aktus minél érzékletesebb és részletesebb leírására koncentrálnak, anélkül, hogy élnének a történetmesélés vagy a karakterek jellemábrázolásának lehetőségével. Mivel alig van történet, gyakorlatilag az egész szöveg egyetlen aktus tényleges és részletekbe menő leírására szolgál.

Ship vagy shipping: ez a kedvenc karakterek szerelmi összepárosítása, akár az eredeti történettől vagy regénytől, filmtől eltérő karakterekkel is. Vagy, ha élő emberről szól a történet, akkor az ő valódi kapcsolatától eltérő párosításról van szó.

Slash: ez a homoszexuális és leszbikus kapcsolatokat felvonultató és főszerepbe állító kapcsolatokat jelöli. Ezekben a történetekben előfordulhat, hogy csak egy szimpla kézfogásról vagy összebújásról lesz szó, esetleg egy csókról, de tényleges aktusleírásokkal is kalkulálhatunk.

Smut: ez a PWP-nél egy fokkal történetdúsabb fanfiction. A hangsúly itt is az erotikán, az orgazmuson és persze a szexen van, azonban több benne a karakterábrázolás, a történetmesélés és a körítés.

Yaoi / Yuri: a slashez hasonlóan szintén meleg nemi kapcsolatra utaló rövidítés, de itt a távol-keleti szereplők játsszák a főszerepet. Főként japánok. Emellett itt a Yaoi a fiú kapcsolatokat jelöli, a Yuri pedig a lányokét.

Te olvastál már erotikus fanfictionöket? Melyik a kedvenced?

 

[1] glamour.com; Kate Sloan: How Erotica Can Be Great for Your Mental Health - https://www.glamour.com/story/how-erotica-can-be-great-for-your-mental-health

Véleményed