Barátság extrákkal - Szexkapcsolat egy ismerőssel?!

Írta Szexvital.hu 2019-01-18 0 Hozzászólás

Elméletben olyan jól működik a dolog: mindketten szinglik vagytok, és barátságotok miatt kellően megbíztok egymásban. Így felmerül bennetek, hogy miért ne fűszerezhetnétek barátságotokat egy kis szexszel. Eddig ismerős, de általában valahogy mégsem végződik jól a dolog. De min csúszik el a legtöbb ilyen kapcsolat? Működhet egyáltalán hosszú távon?

Női oldal

A nők részéről sem kell szégyenkeznünk egy egyészséges szexkapcsolat miatt, hiszen nekünk is kijár a szórakozás mielőtt rendes feleséggé válunk örök szerelmünk mellett. Azonban ha igazán jó a szex, és a pasival még jókat nevetni és beszélgetni is tudunk, akkor a női agy szinte automatikusan elkezd kombinálni, hogy mi lenne, ha még több lenne a dologból. Hiszen lényegében minden meglehet egy ilyen kapcsolatban, amire vágyunk, a férfi kedvessége, a jó szex, a jó beszélgetések, ezután pedig nagyon nehéz kizárni az érzelmeket. Azonban a nők hajlamosak lehetnek belemenni a kapcsolat folytatásába, hogy ne maradjanak magányosak, hiába beszélték meg a pasival, hogy neki továbbra is csak a szex és a haverság kell a dologból.

Férfiak a szexkapcsolatban

A pasik látszólag sokkal könnyebben és lazábban kezelik az ilyen kapcsolatokat és helyzeteket. Azok, akik még kalandozásaik közepén tartanak, kapva kapnak egy ilyen lehetőségen. Azonban ha a férfi kezd el más szemmel nézni a nőre, az az első pillanattól érezhető változást jelent. Több lesz a figyelmesség, több a romantika és csendben kezd átalakulni a kapcsolat. Ha viszont a nő erre nemet mond, az a férfit sokkal rosszabbul érinti, mint fordított esetben a nőt, ezért legtöbbször ez a flört és akár a barátság végét is jelenti. 

baratsag-extrakkal-szexkapcsolat

Hogyan működhet

Tehát a leggyakoribb hiba, amit elkövethettek, hogy érzelmeket kevertek a dologba. Annak érdekében, hogy senki se sérüljön, fontos már az elején tisztáznotok, hogy ki mit vár a kapcsolattól. Ha tudod magadról, hogy könnyen belehabarodtál már korábban is másokba, akkor érdemes a kérdés végét nyitva hagynod, jelezve a másik felé, hogy részedről nem bánod, ha esetleg barátságnál több is kialakul a dologból.

Ha menet közben törnek elő az érzelmek benned, akkor érdemes újra átbeszélnetek a szabályokat, és mielőtt a folytatás mellett döntenétek, azt is vegyétek figyelembe, hogy milyen hatással lehet rátok az a kiszolgáltatott helyzet, hogy többet éreztek a másik iránt. Ha a másik viszont továbbra is csak barátként gondol rátok, akkor magatoknak kell mérlegelnetek, hogy ezt el tudjátok e fogadni vagy sem. Ha azt érzed, te már eljutottál arra a szintre érzelmeiddel, hogy csak párkapcsolatként tudsz a helyzetre gondolni, okosabb lehet megnyomni a féket, amíg még a szeretet megvan köztetek és vissza tudjátok hozni a dolgot a korábbi barátságotok szintjére.

Érdekel, hogy mitől lehetne izgalmasabb a szexuális életed? Töltsd ki ezt a rövid kérdőívet, mi pedig a válaszaid alapján megmondjuk, hogy mi hiányzik a hálószobádból.

Mit kerüljünk el?

Ha szeretnénk hosszútávon fenntartani szexbaráti kapcsolatunkat, érdemes pár helyzetet elkerülnünk, melyek akaratlanul is romantikus érzelmek kialakulásához vezethetnek. Persze romantikus lehet a kanapén elmajszolt rendelt kaja is, de egy étteremben elfogyasztott elegáns vacsora mindenkiben megpendíti az érzelmek húrjait. Ha éhesek vagyunk, akkor otthon készítsünk gyorsan valamit, vagy menjünk egy gyorsétterembe! Alkalmi barátunkkal elmenni egy étterembe, abszolút tiltólistán van, hiszen nincs veszedelmesebb, mint egy romantikus vacsora, pár koktéllal vagy finom borral párosítva. Egy kellemes beszélgetés a finom étel mellett, plusz egy gyanútlanul ott felejtett gyertya az asztalon, és már meg is van a baj. Fellobbanhatnak bennünk, vagy barátunkban apró kis lángok, melyek aztán futótűzként égetik porig törékeny szexkapcsolatunkat.

Ha mozizáshoz támad kedvünk, csak nagyobb társaságban menjünk együtt, vagy inkább menjünk más barátainkkal. Akár a leghidegrázóbb horror film közben is azon kaphatjuk magunkat, hogy intim barátunk karjaiba menekülünk a félelmetes képkockák elől, és máris ott leselkedik Ámor a nyilával. A férfi ilyenkor bátor és védelmező szerepétől részegülhet meg, a nő pedig felismerve, hogy ez a klassz pasi bármitől képes megvédeni őt, könnyen elkalandozhat fejben egy csodás közös élet lehetőségéről. Természetesen a romantikus filmek és vígjátékok teljes mértékben tabunak számítanak.

A szex kapcsolatnak a hálószobában a helye! Így ne menjünk együtt kirándulni szexbarátunkkal! Az erdő és a természet szépsége már egyébként is eltereli figyelmünket józan ítélőképességünkről, azonban a gyönyörű női fürtökön megcsillanó napfényben könnyedén téveszthetjük össze hancúr partnerünket valamiféle szirénnel vagy angyallal, melynek ismét végzetes következményei lehetnek. 

Véleményed